![]() |
Round-up - 35 USB-sticks van 128 en 256GB - Grote verschillen in snelheden Stilletjes profiteren ook USB-sticks van de ssd-prijsdalingen, er zit immers hetzelfde flashgeheugen in. Tijd voor een flinke test van grote flashdrives. |
Gemiddelde gebruikersscore
Deze beter links laten liggen ivm een bizar lage schrijfsnelheid van 10 MB/s. Hij is soms erg voordelig te koop en je raakt hem niet snel kwijt. Helaas geen LED indicatie.
Schrijfsnelheid naar de stick toe is onder de maat. En daarmee bedoel ik de maat zoals die gepresenteerd wordt.Je haalt in werkelijkheid slechts 33% van de gespecificeerde waarde. . En ik vind ook niet dat je 30 MB/sec schrijfsnelheid bij een USB mag vermelden als dit in werkelijkheid 10 MB/sec is.(zie screendump)
Je zet ook niet 300 Watt op een draagbare batterij gevoede radio (wordt ook gedaan trouwens)
Maar misschien ben ik dan wel weer een zeurpiet
(en nee, ik heb niet per ongeluk een USB-2 poort gebruikt, Ik heb ook één groot bestand gebruikt, geen versnipperde files of zo.
Ik heb de stick als Ex-fat geformatteerd gehad en NTFS, maar dat maakte ook geen enkel verschil.
4 benchmarks gedraaid op 1 laptop met CrystalDiskMark x64 3.01c:
Plaatje 1: USB 3.0 poort met 100 MB data
Plaatje 2: USB 3.0 poort met 1000 MB data
Plaatje 3: USB 2.0 poort met 100 MB data
Plaatje 4: USB 2.0 poort met 1000 MB data
Zie plaatjes!
Trage en goedkope stick voor noodgevallen
In vergelijking met échte USB3.0 sticks, stelt deze helemaal niets voor.
Na 2 jaar ging de USB stick defect. Deze was al een tijdje langzaam en werd vaak warm.
De leveranciers heeft de USB stick tegen een kleine meerprijs omgeruild voor een SanDisk ultra stick.
Deze werkt nu prima en is een stuk sneller.
Niet vooruit te branden! Snelheid is tot 100MB netjes, dan zakt het als een plumpudding in elkaar. Een map met foto's van 30MB per stuk, totaal 20GB liep op tot 10 uur! Heb er 4 tegelijk geprobeerd en ook geen verschil onderling, dus was ook geen éénmalige uitzondering. Gewoon onbruikbaar.
Ik heb deze stick gekocht voor mijn media player. Echter, deze stick kan de benodigde datasnelheid absoluut niet halen. Ook vanaf een PC kun je met deze stick niet zonder onderbrekingen muziek afspelen. Schrijven naar de stick gaat ook erg langzaam. Advies: voor muziek deze stick niet kopen.
Het product is gebruikt als backup mogelijkheid. Het heeft een jaar in een lade gelegen. Het product was bij het tweede gebruik defect.
Gemeten snelheden: Read ~100MB/s Write ~10MB/s
Getest met CrystalDiskMark 6
Het is een mooi product voor een lage prijs. Het werd zeer snel verzonden.
Zo traag als dikke stront in een trechter, zowel lezen als schrijven.......
Defect na amper enkel weken...zwak
Waardeloze stick. Heb deze een jaar in mijn bezit. Plotseling is de stick "read-only" geworden. Volgens Kingston omdat er iets met het geheugen aan de hand is en dit een veiligheidsmaatregel is. Kan enkel nog in Linux worden gelezen. In Windows krijg ik een foutmelding.
Ik had 2 tegelijk gekocht en binnen een paar week was de eerste al stuk en paar maanden erna heeft ook de 2e het begeven.
De eerste USB is nergens meer te vinden als je aan je pc koppelt en hij word gloeiend heet, alsof hij elk moment kan knappen.
Geen snelheidsmonster, maar voor deze prijs een prima rechtoe-rechtaan USB 3.0 stick.
Hi guys,
I tried to make the Kingston Datatraveler 100G3 (64Gb) multibootable.
I tried Yumi, Xboot, MultibootUSB, UniversalUSB and Sardu. They work perfect on other USB-sticks. But Kingston does not support the bootability of DataTraveler as their helpdeks said. But check out http://www.easy2boot.com/guestbook/. Works great.
€7,50 bij de Mediamarkt webwinkel. Ik gebruik hem als bootstick met Lubuntu, de opstarttijd wisselt nogal. Hij is toch wel sneller als een USB2 stick ook met Lubuntu, maar geen concurrentie voor de snelheid van een harde schijf. Een 720p MP4 bekijken gaat niet zonder haperingen. Strakke doelmatige vormgeving.
Gewoon een hartstikke goede USB stick.
Het is een prima USB stick met een goede snelheid die makkelijk mee te nemen is.
Het is een goedkoop ding. Je krijgt wat je voor betaalt hebt. Op de Kingston site zeggen ze alleen iets over USB3.0 ondersteuning en niet dat ie USB3.0 snelheden haalt. Dus inderdaad, het product is precies zo beschreven.
Ik gebruik deze stick nu een paar weken. Ik heb wat testen gedaan en hem intensief gebruikt. De schrijfsnelheid kan soms wel oplopen tot 35 MB per seconde