Wolfenstein: The New Order heeft en erg leuke campagne, waarin vooral de lekker karikaturale bijrollen opvallen, zowel aan de kant van oudgediende B.J. Blazkowicz als van de Nazi's. Wat gameplay betreft is het weer ouderwets lekker knallen, al kun je dit keer ook wat voorzichtiger te werk gaan. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Wolfenstein is natuurlijk voor de gamers van het eerste moment één van de eerste shooters. De verwachtingen liggen dan ook hoog voor nostalgie en pure shooting fun!
Het thema op zich is voor vele al super. Een alternatief einde van de oorlog waar de nazi's de wereld veroveren.
De gameplay is met afwisselend. Je kan kiezen om er als een duke nukem los doorheen te knallen maar je kan ook op momenten heel stealth gewijs tewerk gaan. Toch is het ook weer leuk dat je met twee mega machineguns tegelijk kunt schieten. Komt gewoon lekker badass over :-)
Er zijn wel heel veel cutscenes...soms wat te veel waardoor de game meer weg heeft van een interactieve film dan van een shooter.
De game oogt zeker mooi maar er is niks uniek. Voor mij is er...
Waar moet ik beginnen? Wolfenstein, de vader van de huidige game industrie en grondlegger van de shooter genre(s), komt terug met een 4e titel, gebouwd op de IDTech engine 5, die vooral gefocust is op realistische movement en enviorment.
Het spel had ik bij GameMania ge-preordered voor ene mooie prijs van 50,-, redelijk standaard voor een PC Game die nieuw uitkomt.
De kwaliteit is echt goed op mijn systeem, nu natuurlijk als net nieuw hier en daar een klein beetje buggy, maar in de net-uit fase mag je er nog niet over praten ni mijn mening als beta-tester, er zijn altijd dingen die over het hoofd worden gezien.
Gebundeld met een bloederige en wanzinwekkende omgeving, storyline en BJ, krijg je in het verhaal een brandende passie voor haat...
Wolfenstein: The new Order
De aanschaf
Ik heb de game bij MyCom gepreorderd voor een redelijke prijs van 39,99 en ik ontving hem zaterdag 17 mei al in de brievenbus. Aangezien de game de 20e pas officieel uitkwam heb ik hem voor de 20e alvast gepreload. 40 GB binnenhalen duurt natuurlijk ook wel even, dit is hoeveel wolfenstein the new order nodig heeft.
Eerste indruk
Gisteren (20 mei) kan ik dan eindelijk wolfenstein voor het eerst opstarten, prima eerste indruk en zodra je in het menu komt is alles ook vrij overzichtelijk.
Instellen
Wel is het aan te raden om, voordat je een nieuwe campaign opstart om de instellingen naar wens in te stellen. Ik heb zelf de HD7970 dus ik heb de graphics wat omhoog geschroefd en...
Geen slechte game, het plot is wat voorspelbaar en er zijn bugs aanwezig dat de vaart uit het spel haalt.
Wolfenstein. Een van de spellen die het genre van de fps flink heeft beïnvloed. Wat is ervan geworden? Meh, absoluut geen uitdaging in het spel. Zelfs op hoog niveau is het veel te gemakkelijk. Triest, echt triest. Dat verpestte mijn gevoelens over het spel voor een deel.
Prima spel met leuke multiplayer, maar veel te veel zoekwerk
Ondertussen halfweg het spel en man man man: zalig. Robots, SuperSoldat... geweldige creepy occulte/mythologische sfeer. Wapens zijn genieten en boordevol secrets. ZO hoort een spel gewoon te zijn. Goed verhaal met leuke personnages... Ohja, als laatste: speel met koptelefoon. Het geluid & muziek als er sommige 'bazen' zijn is fantastisch.
Heerlijke game met mooie dialogen, cinematografische levels, en mooi gesproken Engels door echte native Duitstalige acteurs. Spannende reflectieve game met veel lol en goed over nagedacht die de historische oorlog met technologische gruwelijkheden weet te fuseren tot prachtige levels met leuke personales en explosieve actie scenarios.