Gemiddelde gebruikersscore
Voor de prijs een prima telefoon, als het geen apps zou verwijderen. Dit is voor mij volkomen onacceptabel, op ieder prijsniveau. Als dit opgelost is kan ik het toestel als goed beoordelen, maar nu krijgt het nog een slechte beoordeling.
Waarom?
Mijn vriendin had een nieuw toestel nodig. Haar HTC Wildfire van 3 jaar oud begon toch echt achter te geraken als het gaat om snelheid en betrouwbaarheid.
Eerste kennismaking & apps
Nu, 5 dagen in bezit, zijn we uitermate positief over het resultaten. Spelletjes gaan prima, denk hierbij aan Temple Run, Angry Birds, Gyro, etc. De standaard launcher heb ik niet veel mee en we hebben direct Smart Launcher er op gezet. Snel, simpel en tevens erg spaarzaam op resources zoals geheugen en processor!
"Alles is relatief ...."
Wijze woorden van een ouwe grijsaard. Wanneer je 120 euro uitgeeft aan een toestel is deze spreuk toepasselijk! Echter, zelf beschik ik over een Nexus 4 en zelfs ik was te spreken over de...
Model: Huawei Ascend Y300-0100
Softwareversie: B184, Android 4.1.1
Aangeschaft in Laos voor ongeveer 115 Euro.
Ik zocht een goedkope android telefoon met maximaal 4 inch scherm en dual core processor en minimaal 4 GB opslag.
Hiervoor had ik een LG 4X HD, die erg goed beviel, maar die ik net iets te groot en te duur vond. Ik loop gewoon niet graag rond met iets wat boven de 300 Euro kost en dat besefte ik pas toen ik de LG had aangeschaft. En gelukkig heb ik de LG voor een mooi bedrag kunnen doorverkopen.
Omdat ik persoonlijk niet weg ben van Samsung middelste hardware knop die ze op elke telefoon stoppen, viel dat merk af. Ik woon echter in Laos en dan blijft er niet heel veel over. Gelukkig had een winkel de Huawei Y300 liggen en...
Er zijn al goede reviews, dus beperk me even tot mijn ervaringen. http://tweakers.net/produ...awei-ascend-y300/reviews/ Keuze Mijn vriendin had een Samsung Galaxy Mini. De batterij hiervan was echter na een halve dag leeg. Andere batterij besteld en telefoon naar fabrieksinstellingen, maar niets hielp. Het vreemde was dat als de SIM-kaart niet in de telefoon zat, de batterij niet zo snel leeg liep. Na een tijdje haar oude Nokia te hebben gebruikt, miste ze toch wel de mail en navigatie. Ze wilde een niet al te groot toestel. 3,5" was eigenlijk wel genoeg. Daarnaast gebruikt ze dat ding alleen om te Talken, SMS'en, Appen en bellen. Accu Gaat bij intensief gebruik 1 dag mee en licht gerbuik 3-4 dagen. Als je je...
Update 16/3/2014: conclusie aangepast en wat tips erbij gezet en stukje over flashen naar Android 4.4 (Kitkat). Ook een stukje over Chinese import erbij getypt Ook ik ben de gelukkige eigenaar van de Huawei Ascend Y300 (nu 1 jaar alweer). Ik gebruik de smartphone voor whatsapp, navigatie en internetten. De eisen aan de smartphone waren: - Prijs onder de 160 euro - Android liefst 4.1 of hoger - Resolutie minimaal 800*480 (nodig om te internetten) - Dual core (nodig om te internetten) Inleiding Ik heb de Huawei gekocht voor 120 euro bij Kijkshop.(alternatief...
Een aantal weken terug ben ik onverhoopt mijn telefoon kwijt geraakt. Mijn vorige telefoon was een chinese android telefoon (daxian G20 ( van dealextreme))
Nu vond ik mijn oude telefoon toch al niet helemaal soepel werken, ik heb mijn zoektocht naar mijn kwijtgeraakte telefoon dan ook niet verder uitgebreid, en ik ben opzoek gegaan naar een nieuwe telefoon.
Eisen bij deze nieuwe telefoon waren,
- Minder dan 200 euro
- Android, IOS, W8
- Leuk uiterlijk
Aanvankelijk wilde ik een nokia lumia 520 omdat ik windows phone 8 wel eens wilde proberen, uiteindelijk las ik in een andere revieuw dat een Huawai Y300 voor 120 euro beschikbaar was bij de dixons, hier heb ik deze telefoon dan ook gekocht.
Mijn eerste ervaringen met dit toestel zijn...
hoi ik ben rik en ik doe een review over de huawei ascend y300
ik vind dit een goede telefoon (voor wat de prijs betreft 120 euro) het is dan ook een goede telefoon er zit standaard 4gb aan geheugen in en dat is redelijk weinig maar als je er een sd kaart in doet kun je dit makkelijk verhogen de bouw kwaltijd is ook stevig en dat is fijn ik heb hem ook al 2 keer laten vallen maar door de plastic rand is er nog niks met het scherm gebeurt en dat is wel fijn het scherm is ook geen heel goed scherm het in fel licht nog net afgelezen (dan moet het scherm niet te zwart zijn) voor de verder rest is het een 800x480 scherm en dat is voor deze prijs goed genoeg het heeft ook een dual core processor van 1gigahertz en 512mb aan geheugen dit is soms...
Dit is mijn eerste Android smartphone. Ik heb hiervoor jarenlang rondgelopen met BlackBerry's en Nokia Symbian smartphones. Het voordeel van Symbian wat op mijn Nokia N70 draaide was dat ik er uitstekend mee kan emaillen. Mijn plus en minpunten zie je onderaan:
Gezien ik nog steeds een oude GSM had wiens batterij steeds slechter werd, besloot ik om op een smartphone over te stappen. De reden waarom ik dat nog niet heb gedaan waren de matige specs en hoge prijzen tot voor kort. Tweede grote reden waarom ik geen smartphone wilde was de batterij. Ik had geen zin om elke dag de batterij op te laden. De ouwe GSM hoefde ik eens in 6 dagen op te laden. Ik wilde dus een telefoon waar ik de meeste zaken gewoon goed kon doen en waarbij de batterij tenminste 2 dagen mee kon. De overige eisen waren:
- Prijs rond de 80-130 euro
- Geen Samsung. Mijn omgeving had namelijk geen goede ervaring met budgetphones van dit merk (traag, koptelefoon doen het niet, loopt vast ezv.).
- Dualcore processor
- 512 MB ram...
Dit is een copy van mijn bericht op het forum:
Ik ben wel klaar met dit toestel.
de redenen:
- Zodra ik hem aansluit op een PC worden de applicaties die ik naar sd kaart heb verplaatst niet benaderbaar (logisch), maar na loskoppelen staan ze weer overal op de telefoon, op verschillende schermen, maar vooral niet waar ik ze geplaatst had.
- Filmen is een ramp. Heel schokkerig ook als je het toestel stil houdt. Hij probeert de hele tijd scherp te stellen en daarbij zoomt hij in en uit. (let er maar eens op: YouTube: Huawei Ascend Y300 Video Sample - Test Wideo PL)
- Fotograferen: scherpstellen gaat langzaam en niet accuraat.
- Sommige games kunnen het scherm niet volledig verversen waardoor er een soort "schaduwbeeld" ontstaat. Dat zou...
Mijn vriendin heeft dit toestel voor een prikkie gekocht bij de kijkshop.
In eerste instantie leek het echt een top aankoop. Het toestel voelt degelijk aan, heeft een leuk design, de snelheid is best oke en de software van Huawei zit leuk in elkaar.... Al met al genoeg waar voor je geld. Zou je denken. .
De wifi adapter van het eerste toestel hield er vrijwel direct mee op.
We zijn dus nog de zelfde dag terug naar de Kijkshop gegaan en hebben gelijk een nieuw toestel meegekregen. ( goede service van Kijkshop)
Ook met dit toestel hadden we helaas het zelfde probleem, de wifi adapter valt steeds uit. Dit resulteert erin dat de telefoon constant de verbinding met het wifi netwerk verliest en ook geen andere netwerken kan vinden.
Prima telefoontje voor prima prijs Neemt redelijke foto's zie afbeeldingen Te koop als Prepaid voor 120 en is simlockvrij......
Voor het geld gewoonweg een topper. Doet wat hij moet doen.
Enige manco is dat systeemapps niet van screens te verwijderen zijn. Opgelost door Go Launcher als schil over Android te liggen en dan heb je gewoon screens die je zelf kan vullen zonder onzin apps.
deze telefoon heb ik nu 2 jaar gehad en heeft heel wat overleefd.
10 tale keren gevallen verzopen.
en werkt nog helemaal 100% behalve dan dat er een scheur door het scherm zit.
Redelijke mobiel. Je moet er alleen wel ff android 5 op zetten, omdat de huawei Skin niet echt mooi is
Goedkoop maar dat merk je ook.
512mb ram (effectief iets van 400), weinig ruimte voor apps en na een jaar traag als dikke stront de berg op en praktisch onbruikbaar.
Het toestel tot drie maal na elkaar kapot terug gekregen bij een erkend Huawei repair center.
Er werd mij een nieuw toestel beloofd, maar heb geen nieuw toestel gekregen. We zijn nu al drie maanden verder en VOP Telecom te Zolder Huawei Support Center en Teleplan nemen geen verantwoordelijkheid.
...
Had wat bugs kies voor moto g of moto g 8gb 4g. Is wel 80 euro duurder.
Dacht dat ik een mooi en goedkoop mobieltje had,maar had beter even kunnen door sparen , wat een prut ding.
Goed product voor deze prijs. Jammer dat er weinig werkgeheugen in zit.
Prima voor lichte gebruikers. Installeer je > 10 apps dan is dit ding niet geschikt en onwerkbaar traag (hoor ik van meerdere eigenaren).
Ik vind een smartphone niet zo belangrijk maar in dit geval had ik toch liever wat meer uitgegeven voor iets waar ik me niet dagelijks aan erger.