Tweakers
Tweakers
Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Ik heb nogal een wisselend verleden qua telefoons. Na in totaal 4 jaar lang een iPhone te hebben gebruikt, eerst de 3GS en later de 4S, was ik toe aan iets nieuws toen ik in augustus mijn abonnement mocht verlengen. Het werd de HTC One.
Ik kon echter niet wennen aan het formaat van de telefoon en de wisselende kwaliteit van apps op Android. Hoewel het verder een toptoestel was, besloot ik deze weg te doen, omdat ik op het punt stond naar Hong Kong op vakantie te gaan en daar wel eventjes een iPhone 5s goedkoop kon aanschaffen. Dat werd een tegenvaller: nergens te verkrijgen en reserveren kon alleen met een Hong Kong ID. Het werd dan maar de iPhone 5c, omdat ik ook niet van plan was in Nederland de hoofdprijs voor een losse 5s te betalen.
Voor een halfjaar heb ik de Huawei Ascend W1 gebruikt, daarna heb ik hem weer verkocht, voor een aantal redenen. Niet dat de Huawei niet beviel integendeel. Helaas zijn er verscheidene minpunten waardoor ik adviseer om toch een Nokia Lumia 520 aan te schaffen, in plaats van deze Huawei
De unboxing
Is natuurlijk niet spectaculair, alles wat je mag verwachten is aanwezig. Het is geen 'fancy' doosje, maar het is redelijk normaal (in tegenstelling tot het doosje van de L920, wat veel kleurrijker is)
De bouwkwaliteit
Na een halfjaar gebruik zijn er nog geen scheuren, deuken, of krassen op de behuizing te zien. Wel is het klepje op de achterkant was losser komen te zitten. Dat is opzich wel irritant, want als je hem in je hand...
De Huawei Ascend W1 is een goede instaptelefoon voor zijn prijs en is geschikt voor mensen die hun eerste smartphone kopen.
Inleiding
Ik deed al geruime tijd met mijn Nokia N900. Ik heb er twee versleten en al ben ik altijd zeer tevreden geweest, ondermeer vanwege het feit dat de N900 meer een mini Linux-computer met ruime opslag was dan een smartphone (zo was dat door Nokia trouwens ook bedoeld) vond ik het na 4 jaar wel welletjes geweest. De accu-duur (weliswaar nog steeds een dag) begon ergernis op te wekken, en de mail ging steeds trager. Ook het afhankelijk zijn van de overigens actieve community voor de ontwikkeling van apps doordat Nokia de support als een baksteen liet vallen was daar debet aan.
Criteria
Ik heb een 40-urige werkweek en ben daarnaast politiek actief, kortom genoeg te doen. Ik bel, sms en mail er op los. Wil ook het...
Intro: Na jaren van gebruik van android telefoons (o.a. de Samsung Galaxy S, S2 en S3) begon ik meer en meer gecharmeerd te raken van windows phone, ondertussen moet ik mijn S3 terug gaan sturen voor reparatie (behuizing breukjes) en zag ik bij de Kijkshop de prepaid aanbieding van deze telefoon... Een mooi moment om eens te kijken of dat windows phone iets voor me is Eerste indruk: De doos en content zijn beperkt, maar dat is verwacht voor deze prijs. Je krijgt het toestel, wat boekjes, lader+usbkabel en goedkope oordopjes. Het toestel zelf ziet er prima en degelijk uit! De specs zijn ook niet mis, uiteraard wat aan de onderkant van het spectrum (512mb ram en 4GB geheugen, vooral dat laatste kan een issue zijn aangezien je...
De Huawei Ascend W1 is mijn tweede telefoon in het dagelijkse gebruik.
Als hoofdtelefoon gebruik ik mijn iPhone 5. Alleen heb ik altijd een soort van spijt gehad dat ik niet voor de Nokia Lumia 920 ben gegaan, want ik ben namelijk erg gek op Windows 8 en Windows Phone 8. Toch was ik in die tijd voor de iPhone gegaan, maar dat was meer als reden "ik ga voor het bekende".
Maar goed, een aantal maanden verder vertelde mijn vader dat bij de Kijkshop een prepaid telefoon te koop was met Windows Phone. Mijn vader is namelijk een trouwe Windows Phone gebruiker en is ook op zoek naar iets nieuws. Ik snel gekeken in een winkel van de kijkshop en daar zag ik de Huawei Ascend W1 voor €150,- als Prepaid bij Vodafone. Zonder na te denken heb ik hem...
Ik heb de Huawei Ascend W1 nu ongeveer 10 maanden en hij beviel erg goed. Beviel. Het grote probleem is namelijk de grootte van het interne geheugen. Dit is slecht 4 GB, waarvan ongeveer 2.4 GB wordt ingenomen door het besturingssysteem. Dit laat in theorie ongeveer 1.6 GB aan ruimte over. Helaas is dit niet zo, ik heb ongeveer 700 MB ingebruik (apps, mail, kaarten en tijdelijke bestanden) maar hij geeft toch aan vol te zitten.
Hopelijk is dit probleem opgelost, want tijdens het schrijven ben ik aan het updaten naar WindowsPhone(WP) 8.1(Beta versie, hij is dus nog niet officieel uit) van WP 8.0. Ik heb gelezen dat je hiermee ook je SD-kaart kan benaderen als geheugen waar je apps etc. op kunt plaatsen. Dit zou dus betekenen dat je voor...
Ik heb deze mobiel nu een aantal maanden en ben er over het algemeen erg tevreden mee. hij heeft geen kuren, happert niet, kortom doet gewoon wat hij moet doen. (en dat is bij mij heel wat) en bij mij houdt de batterij het ''makkelijk'' een dag vol, ook bij zeer intensief gebruik.
Deze review schrijf ik met eigenlijk maar één doel, Huawei is en blijft een goedkoop chinees merk. Begin dit jaar was ik erg enthousiast over Windows Phone 8 en zat ik met smart op de release van de Huawei Ascend W1 te wachten. De eerste maanden was het een pracht telefoon. Alles ging vlot en soepel. Nergens, maar dan ook echt nergens heb je wachtijden van meer dan 5 seconden. Duizend keer beter dan de Android telefoon die ik hiervoor had, de Samsung Galaxy Ace. Maargoed, de eerste maanden was het een pracht telefoon.
De Huawei Ascend W1 heb ik aangeschaft op de release van de telefoon.
Ik had deze mobiel 2 jaar en nu is hij helaas kapot gegaan. Ik kocht hem toen voor €150,-
Mooi voor weinig gebruik! ziet er erg mooi uit fijn design,
Bij het verwijderen van apps blijft er veel geheugen vol! Fabrieksinstelling terugzetten is dan enige optie!
Loopt toch regelematig vast
En je kan je aps niet op je sd-kaart zetten! zonde
Een van mijn betere aankopen, het is alleen jammer dat Huawei nogal laks is met het updaten, zelfs als ze hiervoor een contract met Microsoft hebben lopen.