Een half jaar geleden heb ik deze smartphone gekocht omdat mijn oude kapot was gegaan De rede dat ik voor deze ben gegaan was de lage prijs op dat moment (150 euro). In feite wordt deze telefoon door LG graag afgeschilderd als een middenklasser en voor een prijs van 209 euro op dit moment is dat misschien ook wel te verwachten. Maar de prestaties zijn er niet naar. Ik vind het meer een low-end toestel, maar dan wel bovenaan in het segment.
Accuduur
Het grootste pluspunt is de accuduur. Met normaal gebruik haal ik er 1,5 tot 2 dagen uit. Voor een telefoon uit deze prijsklasse is dat best aardig.
Processorkracht
Met de 1 Ghz dual core in deze telefoon loopt de interface gewoon soepel. Ook gewone apps als Facebook,...
Na de diefstal van mijn HTC desire HD (4.3 in, 800x480 scherm) wilde ik niet teveel uitgeven aan een vervangende telefoon. Daarnaast was ik tevreden over de functionaliteit, dus geen behoefte aan nieuwe gadgets of supermooi beeld. Ik gebruik voornamelijk whatsapp, facebook, e-mail en maps op de telefoon. Wel was het belangrijk voor mij dat de batterij minstens een dag meegaat en dat het scherm minstens 4 inch was. Uiteindelijk heb ik via een deal bij Saturn de LG optimus L7II gekocht voor 160 euro, en die heeft mijn eisen meer dan waargemaakt. Samengevat biedt deze telefoon voor een midrange veel waarde voor zijn geld!
Pluspunten
De batterij is echt super. Bij normaal gebruik gaat hij twee dagen mee, en binnen een half uurtje is hij weer opgeladen. Dit heeft mij echt positief verrast. Verder ben ik heel blij met de front camera, waardoor ik nu ook dagelijks Skype op de telefoon. Dit gaat bijna altijd goed met prima snelheid en redelijke beeldkwaliteit (let op: dit hangt niet alleen van de tel af). Het gewicht van 118g is ook heel fijn, vergeleken bij de HTC baksteen die ik gewend was is het een licht telefoontje.
Minpunten
Eigenlijk geen. De user interface en knoppen werken heel natuurlijk, verder is er genoeg ruimte om te customizen. Een van de eerste dingen die ik heb gedaan is het lampje achter de 2e en 3e knop (links en rechts van de grote knop) altijd aanzetten, zodat je zeker weet dat je niet de geforceerde eenknopsinterface hebt van de iphone. Onthoud wel: dit is een mid-range toestel, het doet ongeveer hetzelfde als mijn oude HTC maar dan net iets sneller, langer en beter. Verwacht geen bloedmooi scherm, maar ook geen zaken die je gaan irriteren bij normaal gebruik.
Deze smartphone gekocht via de webshop van de Mediamarkt in Duitsland en laten afleveren in een duitse Mediamarkt in de buurt. Is mijn eerste smartphone en wilde wel een goeie maar geen belachelijk dure. Na diverse testen etc op het internet te hebben gelezen en de specs van deze te hebben bekeken ervoor gegaan.
Omdat het mijn 1e smartphone heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, maar moet zeggen Android bevalt me tot nu toe goed, Hij is voor mij snel zat, geluid met bellen is prima, Heb nog geen internet abbo, gebruik alleen nog de Wifi. Deze wordt erg snel gevonden. Moet alleen nog gaan uitvogelen hoe ik hem met de bluetooth gekoppeld krijg aan mijn bluetoothmodule in de auto.. Dus eerste indruk is prima, en volgens LG in Nederland gaat...
De LG L7 II is een prettige telefoon voor mensen die een fatsoenlijke smartphone willen zonder met een halve tablet rond te zeulen. De telefoon is compact, licht, snel genoeg en doet lang met een acculading. Ondanks dat hij op details steken laat vallen wel een aanrader.
Heb hem nu drie jaar, toen gekocht voor 200 euro. Nooit wat te klagen gehad. Een klein nadeel is dat je weinig geheugen hebt en een sd kaart werkt niet. Heb er een van 32 gb maar hij zet er bijna niks op.
Toestel met meer dan prima prijs/kwaliteit verhouding voor de niet te intensieve smartphone gebruiker (bellen/whatsapp/mail en af en toe internet). Mobiel gekozen om zijn batterij en dat heeft de L7 meer dan waargemaakt!
Pluspunten
Lange batterijduur - een volledige dag en nacht is bij gewoon gebruik goed haalbaar (ook nog na 1,5 jaar)
Niet te groot - past goed in jas en broekzak en ideaal voor mensen met kleinere handen
Goede prijs/kwaliteit
Zeer goede hotspot functionaliteit
Hoewel scherm op papier niet super hoge resolutie heeft is hij echt prima
Bij daglicht prima foto's en filmpjes
Leuke en diverse camera opties
Minpunten
Best wat LG en Android apps die niet verwijderd kunnen worden
Na een jaar wordt hij trager in gebruik van vooral internet
Niet geschikt voor de zeer intensieve smartphone gebruiker. Ga hem zelf nu inruilen voor model zwaarder (mijn gebruik: Whatsapp, e-mail, internet, filmpjes, Youtube, foto's versturen, social media, af en toe spelletje, back-up van documenten etc).
Ik heb deze telefoon sinds mei of juni 2013. Sinds dit weekend geupgrade naar Android 4.4. Vooral voordelen. Toetsenbord bug opgelost, hoewel helaas nog geen standaard keyboard. Ruimte in het geheugen voor apps is toegenomen ondanks upgrade. Snelheid niet verminderd na factory reset. Rating is gebaseerd op prijs/kwaliteit verhouding.