Tweakers
Tweakers
De Hyper 212 Evo van Cooler Master levert goede prestaties zonder veel lawaai te maken. Hij zou echter, getuige de verschillen tussen de 100W- en 84W-resultaten, nog beter tot hun recht komen met processors van 65W- of lager. De prijs van de 212 is bovendien zeer aantrekkelijk. Lees verder »
voorwoord Ik heb ongeveer 6 maanden geleden de Cooler Master 212 EVO gekocht. Na 6 maanden vond ik het wel tijd voor een review, en hier is ie dan. Houd er rekening mee dat alle temperatuur metingen gedaan zijn in een open "kast" Specificaties CPU Socket Intel: LGA1366/1156/1155/775 AMD Socket: FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 maten (W / H / D):120 x 80 x 159 mm (4.7 x 3.1 x 6.3 inch) koeler maten: 116 x 51 x 159 mm (4.6 x 2.0 x 6.3 inch) koeler materiaal: 4 Direct Contact Heat Pipes / Aluminum vinnen koeler gewicht: 465g (1.03 lb) Fan maten (W / H / D): 120x120x25 mm Fan snelheid: 600 - 1600 RPM (PWM) ± 10% Fan Airflow: 24.9 - 66.3 CFM ± 10% Fan Air Pressure: 0.3 -...
Waardeloos product... Ingewikkelde installatie en poging tot testen werd bijna mijn PC fataal.
Dit is zeker een fantastisch product voor deze prijs. meeste onder 50 euro zal niet zo goed zijn als deze.
hier is mijn overzicht :
De onmogelijke installatie heeft een kans je moederbord te slopen.
Cooler geïnstalleerd op een Intel core i5 3750k. Installatie is goed te doen, al is de handleiding zeer onduidelijk. Mijn kast (Silencio 550) heeft een ruimte uitsparing voor het installeren van een cooler met backplate. Mijn advies is om eerst zonder koelpasta de installatie uit te voeren om alles goed in de vingers te krijgen om vervolgens de echte installatie te doen met koelpasta en al. Verder opmerkingen: - de cooler zit niet erg strak op de processor en is te bewegen, - het uiteindelijke koelvermogen is ok, maar niet bijzonder hoog. Ik meet 37-45 idle en 58-60 met de intel stress test. Dit is bij een fan snelheid van 75% (1350 toeren) - de koeler is erg massaal... past maar net in de kast - geluidsniveau op 50% is goed, op 75% maakt...
Ondanks het feit dat de koeltoren wat breedte betreft vrij smal is t.o.v. andere koelers die ik tot nu toe heb geïnstalleerd, koelt deze uitstekend. Ik heb hem gemonteerd op een Intel Core i7 2600. Mijn beoordeling van de montage van deze koeler is voornamelijk negatief uitgepakt door de manier waarop de backplate gemonteerd wordt. Deze moet d.m.v. van afstandsbusjes met een draadeind daaraan met een moertje aan de onderzijde van het moederbord worden vast gezet. Dat is niet meer van deze tijd. Ook het feit dat deze afstandsbusje aan de onderzijde ( die dus aan de componentzijde van het moederbord door de bevestigingsgaten gestoken moeten worden ) geen isolatie-ringetjes hebben geeft mij een slecht gevoel. Deze busjes zijn dusdanig van...
makkelijk te installeren, zeer goedkoop. en koelt als een gek!
door de grote fan diameter een laag RPM en daardoor dus een stille maar toch goed koelende unit
Prima koeler en stil. Full load van mijn processor wordt gekoeld naar 60 graden. Voor 30 euro aan koeler is dat fantastisch. Mounting systeem wel erg vervelend icm intel (Push pins), deze gaan erg snel stuk.
(Update 2021) zelfs hangend aan 2-3 pins wordt mijn processor niet warmer dan 60graden
De Cooler Master Hyper 212 EVO doet wat het moet doen en dat is de computer koel houden. Ik gebruik de koeler nu ongeveer 3jaar en heb nog nooit problemen gehad, mijn computer blijft op een normale temperatuur en de koeler maakt niet veel geluid. Kortom goede prijs kwaliteit verhouding!
Ben erg tevreden over de temperaturen maar voor dit geld heb je in verhouding wel wat beters. Installeren lukt wel maar is niet heel prettig.
Voor de prijs zijn de temperatuuren perfect voor 4-6 core processors
Zeer goed koelende CPU-koeler voor een lage prijs. Niet erg spannend om te zien, maar erg geschikt voor een gesloten systeem.
Goede koeling, maar is luid en irritant om op je moederbord te bouwen
Uitstekende vervanging voor die luide stock cooler.
Bijna geen geluidsproductie op m'n i5-7600 (TDP=65W).
Idle: 27 graden max.
Load: 43 graden max.
Voor niet-overclockbare chips misschien wat overkill, maar produceert geen geluid.
een goede budget cooler die precies doet wat hij beloofd
Een koeler die doet wat hij moet doen, alleen is het een onhandig ding om te installeren. i.c.m. een 6600k cpu
Was toe aan een nieuwe cpu-koeler nadat de stock het begaf, helaas geen installatie gids dus was een vrij moeizame installatie. Al met al een prima koeler, erg stil.
Leuke koeler voor een scherpe prijs installatie wel best pittig voor een beginner maar voor de rest tot nu toe geen klachten.
Aangeschaft voor een I7 6700K en werkt geweldig, bij normaal gebruik zit de temperatuur rond 30/40 graden. Bij gamen zit de temperatuur rond de 50/60 graden.
Een prima coolertje als je van herrie houdt
De stock fan is super luid en heb ik direct voor een noctua vervangen.
Aangeschaft in 2014 voor mijn i5 2500k te overklokken, en heeft hem altijd zeer koel gehouden terwijl ie zeer stil bleef. Op mn Ryzen CPU begint het allemaal iets heter te worden, en loopt het tegen de 85 graden aan op 3.8 GHz
Dit is een topproduct voor een lage prijs. Doet wat hij moet doen. Ik had niet heel hoge verwachtingen bij deze prijs maar ik ben aangenaam verrast, zeker een aanrader. Enige minpuntje is dat de handleiding niet duidelijk lijkt voor mensen zonder ervaring, zelf gelukkig geen last van gehad.
De koeler is in deze prijsrange een van de beste waar je uit kan kiezen en het doet zijn werk goed alleen is de installatie best moeilijk als je weinig ervaring hebt met dit soort type installatie.
Mensen die deze aftermarket cooler hebben weten waarom.
Goeie koeler houdt mijn AMD FX8350 onder de 55 graden tijdens gamen
Fantastische koeler voor een lage prijs! De installatie kan lastig zijn voor onervaren PC-bouwers, maar het moet zeker lukken. De standaard-fan kan als lawaaierig worden ervaren, maar het valt reuze mee. Verder is de koeler redelijk hoog, let daar op!
Grootte cooler houdt mijn i5 lekker cool en is nog eens stil
beste cooler voor deze prijs .
Goede kwaliteit voor lage prijs. Zeker een aanrader als je een klein budget hebt.
Koelt momenteel een i5 6500 zonder problemen. Heeft 1 fan en de temperatuur blijft in idle prima onder 40C, onder load zit je op 60C. Komt met koelpasta.
1 minuut na ingebruikname kwamen er vonken uit de fan en brandde hij door. Deze zou een levensduur hebben van 40.000 uur. Dit had toch niet door quality control mogen komen?
Voor de prijs een prima CPU-koeler, die toch redelijk stil is en netjes zijn werk doet. Koelt niet enorm goed, maar voor de gemiddelde game-pc is het een prima keuze, mocht je er niet meer dan 30 euro voor willen uitgeven.
Goede stille koeler, montage is alleen wat onhandig met een X beugel die tussen de legs door moet etc.
Tijdelijk gekocht omdat ik z.s.m over wil naar H100i. Toch werkt deze verbazingwekkend goed. i7-5820k blijft lekker koud zelfs tijdens zware loads
Leuk ding. Werkt prima en je hoort hem bijna niet.
Alleen dan de installatie nog. Volgens Tweakers en Azerty ondersteund hij Socket 1151. Dit klopt, maar dit staat niet op de doos/handleiding en er zijn ook geen instructies over de installatie voor. Ik moest google gebruiken om hem te monteren!
Een van de of DE populairste air-koelers die er zijn. Hij is stil koelt goed en nog het meest aantrekkelijkste: de prijs. Met handleiding gaat het installeren goed.
Ook is er hoge kwaliteit koelpasta meegeleverd waarmee je lange tijd vooruit kan.
Koelt prima, niet al te luid
In Combinatie met de GTX970 en I7-6700k na zo'n 1,5 uur gamen voelt het metaal in de kast nog steeds koud aan. Volgens Speccy word er niks warmer dan 41 graden. En voor een prima prijs! Op hoogste Settings hoor ik hem nog bijna niet (ook niet tijdens gamen).
ik heb met deze cooler zelf een Intel Core i5 6500 gekoppeld omdat ik gewoon niet recht op die stock cooler wou kijken en daar is dit een Perfecte vervanging voor voor maar 30/35 euro,
een DIKKE AANRADER VAN MIJ.
De Hyper 212 EVO is een uitstekende koeler voor de prijs. Loopt op hoge toeren als het moet, en op lage als het kan. Voor overclocken is hij ook een goede buget keuze als je niet bijna €100 aan een water koeler wilt uitgeven.
Super stille koeler, goede prijs. Maar het installeren was een beetje moeilijk