Mijn AcRyan gaat het begeven dus alvast alternatief gekocht. Voor goedkoop bedrag via BVA kunnen kopen dus leuk bedrag om te testen.
Makkelijk, simpel (misschien te), goedkoop, speelt hoop af.
De AcRyan had 3 usb poorten waarvan 1 host. was voor mij er prettig.
Geweldige media speler in deze prijs klasse !
Nu Netflix in nederland beschikbaar is direct getest op mijn Panasonic TV, helaas sloeg de stream iedere keer na 10 minuten vast. Helaas heeft ook mijn Dune Prime 3.0 mediaspeler geen Netflix ondersteuning. Dus op zoek gegaan naar een mediaspeler met Netflix ondersteuning zodat ik de speler ook op een andere tv kan aansluiten. De 2 meest populaire spelers, Apple TV 3 en de Roku 3, vielen direct af. Dit omdat ze enkel in 60Hz kunnen afspelen (en ik absoluut geen Apple hardware wil hebben). Daarnaast is de Roku hier niet verkrijgbaar. Veel andere hardware valt af omdat deze geen subtitles of 1080p via Netflix aankunnen.
Deze review schrijf ik in vergelijking met mijn Dune mediaspeler. Ik heb verder geen ervaring met andere mediaspelers.
Na een hoop gedoe met gedownloade films/series op de PS3, en als die het niet speelde de laptop, kijken heb ik laatst besloten een mediaspeler te kopen.
De WD TV Live werd het mede door de vele ondersteunde formats en de prijs uiteraard.
Vergeet bij de aanschaf trouwens geen HDMI kabel te kopen (en een ethernet als je wil). Die zitten niet in de doos. Afin, het uitpakken en installeren gaat zoals gebruikelijk.
Na installatie moet er een software update geinstaleerd worden en hierna is het apparaat klaar voor gebruik. Beeld zit er goed uit en het menu werkt prima. Alleen de verbinding met m'n shared folders had wat meer tijd nodig als dat ik had verwacht. Maar dit lag aan m'n eigen pc. Niet aan de WD.
Na de update en installatie van m'n...
Ik heb in huis en technologische achterstand in te halen. Is een proces van enkele jaren. Ik ben dus denk ik niet vergelijkbaar met de meeste mensen op deze site.
Wat wil ik?
Mijn wens is een (deels draadloos) netwerk, alle bestanden waarvan vooral homevideo en muziek veilig centraal opslaan en internetradio en Spotify op de bank kunnen selecteren en afluisteren. Films downloaden vind ik onbelangrijk. Kijk nu al te veel televisie en elke winter heeft Film1 al een korting. Ik zie dus genoeg.
In huis staat:
- HD TV van Philips. Is DLNA maar wordt nergens in het netwerk herkend trouwens
- 'nieuwe' Windows 7 laptop met media
- net aangeschafte N router Sitecom WLR 4000
- goede zware edoch analoge stereo versterker van Yamaha zonder...
Na eerder een goedkopere mediaplayer te hebben geprobeerd die weinig te bieden had, ben ik overgestapt naar deze WD TV Live 2011.
Uit den doos en aansluiten
Na het pakketje voorzichtig uitgepakt te hebben, zodat ik het netjes kan retourneren als het een DOA blijkt, heb ik het aangesloten. Hiervoor gebruik ik de composit aansluiten voor mijn ouwe beeldbuisje, de power en een netwerk kabeltje er in. De adapter geeft een bereik van 100-240 V~ aan en 50-60 Hz.
Up-and-running, first impression
Aansluiten was een makkie. Kabeltjes er in en klaar. Na het apparaatje opgestart te hebben vraag hij of ik wil updaten naar de nieuwste firmware. Via het netwerk/internet download en installeert hij dit zelfstandig. Na enkele updates is...
Gebruikt in combinatie met: LG 32LB75 Sony receiver STR-DG720 2.5 inch hd PC Sinds een paar weken heb ik nu deze nieuwe mediaplayer, de WD TV Live. Jammer dat Western Digital de naamgeving niet heeft verduidelijkt door het cijfer 3 toe te voegen. De oude is namelijk nog steeds te koop, maak geen fout door deze te kopen! Deze player heeft de nieuwe Sigma Designs 8670 mediaprocessor met 512 MB geheugen. Ook wifi-N (wlan) is standaard ingebouwd, in tegenstelling tot veel concurrenten. Dune heeft ook een player met dezelfde processor, alleeen zonder optische aansluiting en de helft minder geheugen, vandaar dat mijn keuze op WD is gevallen. De Popbox V8 valt af door de hogere prijs en de firmware problemen. Hierbij mijn ervaringen: Aansluiten...
De keuze is reuze.. Ik zat eigenlijk al weken rond te kijken naar een vervanging van het elke keer aansluiten van mijn laptop aan de tv.. zo'n gedoe elke keer. Zelf vond ik de markt voor mediaplayers zo onduidelijk. Moest je nou een speler met een realtek chip of een sigma chip nemen, of toch een mediacenter waarop je ook xbmc kon spelen. In mijn overweging heb ik gekeken naar: Netgear NeoTV 550 Boxee Box Mede8er MED400X2 AC Ryan HD...
Destijds gekocht na het lezen van de positieve reviews hier, daarom na een jaar van gebruik toch maar even mijn eigen review.
Het meeste is al gezegd in de recente minder positieve reviews , zie daarom met name de negatieve punten hieronder. Ik ben op dit moment op zoek naar vervanging en heb besloten dat ik deze vernietig omdat ik een ander de ergernis niet gun.
Het is in theorie best een leuk apparaat, het lijkt wellicht ook vreemd dat ik het als waardeloos beoordeel terwijl de afzonderlijke punten allemaal voldoende of beter zijn.
Het is het echter nèt niet allemaal. De speler is traag, crasht vaak zomaar (fatal error), verliest regelmatig zijn content source (NAS), is qua advanced features en mediabeheer niet gebruikersvriendelijk en...
Helaas ben ik zeer teleurgesteld in dit apparaat. Het leek prima te gaan, installeren, verbinding maken met pc enz.
Bij het afspelen ging het mis, om de zoveel seconden valt het geluid weg, een soort glitch. Het geeft ook een storing op het beeld maar die is nauwelijks zichtbaar. Het wegvallen van het geluid is vreselijk irritant. Ik ben juist afgestapt van een pc met media portal omdat ik een dedicated systeempje wilde hebben. Ik heb het nu twee avonden geprobeerd maar geef het op. Nieuwe firmware, oude firmware, het maakt niets uit.
Maandag breng ik hem terug, als hij morgen open is morgen al.
Wat een waardeloos apparaat.
Nu ik dit apparaat bijna 2 jaar in mijn bezit heb, wordt het ding alleen maar slechter en slechter..
Reeds vanaf dag 1 heb ik problemen dat films (mkv's, iso's, video_ts) niet spelen voordat ik systeem reboot heb uitgevoerd.
Verschillende malen contact met de support biedt geen soelaas. support forums waar topics worden verwijderd en meer van dit soort praktijken.
herhaaldelijk firmwareupdate's geinstalleerd die keer op keer op keer geen oplossing bieden voor de problemen die ik ervaar.
Nergens is iemand die ook maar een beetje van dezelfde problemen ervaart met dit apparaat als dat ik heb.
Hopeloos!
Vandaar de algemene beoordeling met slechts 1 ster.
Ik kocht dit apparaat kort ik hoordat dat Netflix beschikbaar was in Nederland.
In vergelijking met mijn vorige mediaplayer (een AC Ryan) een wereld van verschil. Een snelle en gebruiksvriendelijke interface én support voor Apps (Spotify/Netflix) en dat bij één van de goedkoopste mediaspelers op de markt op dit moment.
Aangezien ik niet meer normaal een film op mijn PS3 kon kijken (Cinavia meldingen) en ik hier wel erg gek van werd heb ik er voor gekozen om de WD TV Live te kopen bij Mycom.
Hiermee kon ik weer al mijn films streamen vanaf mij whs2011 homeserver met ondertiteling (gelukkig)
De beeld en geluids kwaliteit zijn gewoon goed via de hdmi kabel.
Het gebuiksgemak is ook prima al heb ik het gevoel dat het kastje wat traag reageerd op de afstandsbediening maar dit is niet storend gelukkig.
Het nadeel van dit kastje is dat het geen plex ondersteund wat ik voor mijn ipad/android/tablet en pc's gebruik, hierdoor heb ik helaas geen mooi overzicht van al mijn films/foto's en muziek.
Even een korte review van de WD TV Live (2011)
Mijn popcorn hour A110 had een vreemde eigenschappen waar ik me aan begon te irriteren.
- Bij aanzetten bleef het beeld vaak zwart
- Moest een NFS share gebruiken voor ISO
- Interface zonder hoesjes, dat het ziet er niet zo fraai uit.
Waarom dan een WD TV Live (2011)?
- Prijs, voor 80 euro is deze een van de goedkoopste
- Prima chip (gelijk aan de popcorn hour V8)
- 'snelle' interface, deze ziet er echt super uit (voor de prijs van 80,- euro!)
- Prima streaming mogelijkheden, smb, nfs, etc.
- Kan zelf images bij films zoeken, echter deze functie vind ik niet optimaal werken.
Waar heb ik nog meer naar gekeken?
Boxee Box, echt een leuk apparaat, daar kun je nog veel meer mee, maar die...
Gebrekkig, buggy apparaat dat alleen als het vlekkeloos werkt een leuk ding Is, maar dat is dus helaas maar zelden. Nog nooit een apparaat zovaak opnieuw op moeten starten, meestal zelfs door stroom er af te halen.
Op zich leuke goedkope mediaplayer die veel kan afspelen, alleen het vastlopen van de player gebeurt te vaak, wat zeer irritant is. Ook bij reboot begint de player soms de film opnieuw en ben je de positie kwijt waar je gebleven bent. Veel mogelijkheden, maar met gebreken.