Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 5 juni 2011

Corsairs Obsidian 650D: helder als glas

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Tweakers zegt: 10
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
26 juni 2012 Rapporteer

Ik heb deze case nu een maand, dus tijd voor een review. Heb de case nu al wat langer (bijna een jaar) dus heb wat dingetjes aangepast. Alles in subscript tussen haakjes is toegevoegd. Corsair 650D De Corsair 650D is een mooie stevige case, met een mooi raampje aan de zijkant waardoor je je componenten goed kan zien. De case kwam in een stevige doos met dik piepschuim en ook een mooie donkere hoes over de case. Er zit wel een gebruikershandleiding bij, maar die stelt niet echt veel voor. Dat is echter geen probleem aangezien het inbouwen voor zichzelf spreekt. Reden van aankoop Mijn oude case was een MS-Tech CA-0300 Hornet (foto binnenkant...

Pluspunten

• Mooi plexiglazen raam
  • Fan controller Nu kapot
  • Beide hdd cages verwijderbaar
  • Mogelijkheid voor 240mm radiator

Minpunten

• Geen interne usb 3.0 aansluitingen
  • Fans niet echt stil
  • Prijs
  • Plexiglazen raam wordt snel vies

16 maart 2012 Rapporteer

Ik heb deze behuizing nu een week, dus tijd om er eens wat over te vertellen. Allereerst de motivatie. Om eerlijk te zijn heb ik deze kast voornamelijk op het uiterlijk gekozen. Natuurlijk speelt de binnenkant ook een rol, maar ik heb (nog) geen systeem waar een dergelijke grote kast noodzakelijk voor zou zijn. Wel wilde ik mijn Phenom II X4 overklokken, waardoor ruimte nodig was voor een grote koeling (Scythe Mugen 2 Rev. en een goede airflow ook handig zou zijn. Bij Corsair mag je er van uit gaan dat de behuizingen uitstekend verpakt zijn. Grote doos met piepschuim uiteraard, maar ook een mooie stoffen zak voor over de kast. De handleiding is summier, maar door het gebruiksgemak eigenlijk ook overbodig. Dit alles geldt overigens voor...

Pluspunten

• Mooi, solide, ruim, modbaar, goed kabelmanagement. Met een paar leuke extraatjes zoals front USB3.0, een HD-bay aan de bovenkant, fanswitch en uitneembaar stoffilter. Makkelijk te openen, mooi verpakt.

Minpunten

• Aantal kleine schoonheidsfouten in de afwerking (sluit niet helemaal goed aan), gevoelig voor stof en (vet)vlekjes, krasgevoelig.

30 november 2011 Rapporteer

Eerste indruk
De Corsair 650D zit goed verpakt in een behoorlijk groot ogende doos met 2 dikke stukken piepschuim die het zaakje goed bij elkaar houden.
De kast zelf zit in een zwarte stoffen zak in plaats van "your usual plastic bag" wat een ik een mooi detail vond ook al is de kwaliteit of verder nut hiervan niet noemenswaardig...
Na het verwijderen van de zijpanelen vind je in de kast een plastic zak getaped aan de frontpanel aansluitingen met daarin de verschillende schroeven (allen zwart) , rubbers (tbv fans) , een stuk of acht tie-rips en het garantiebewijs.
De handleiding ontbrak vreemd genoeg maar in principe is de 650D een vrij makkelijk te doorgronden behuizing qua inbouwen .
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit is...

Pluspunten

• erg goede koelprestaties
  • erg makkelijk in gebruik
  • meer dan genoeg inbouwmogelijkheden

Minpunten

• harde schijven zitten los in lade
  • front 200mm fan is niet te vervangen voor 120mm/140mm fan

Ik heb deze kast sinds gisteren binnen en moet zeggen! "Wat een geweldige kast!" De bouwkwaliteit van deze kast is echt geweldig en voor de persoon die een mooie en stijlvolle kast wil is dit echt een aanrader! Deze kast geeft ook veel kabelmanagment opties en is handig voor nieuwe grafische kaarten van een paar honderd meter lang! In ieder geval, Het is een top kast en er zijn veel opties om het stof tegen te houden. Er zitten tig stoffilters in om ervoor te zorgen dat het stof erbuiten blijft. Ook zijn er 2 grote 200mm fans meegeleverd en die zorgen ervoor de de kast goed gekoeld blijft. Ook is het mooi om te zien dat er een hdd dock bovenop de kast zit zodat je elk moment een hdd erin kan schijven. Ook is het leuk om te zien dat...

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Kablemanagment
  • Fancontroller
  • Stoffilters
  • HDD Dock
  • PSU Ondersteuning
  • Sidepanel openings systeem

Minpunten

• Prijs

Corsair Obsidian 650D

Deze kast heb ik nu al 3 jaar, geen klachten. Genoeg ruimte voor upgrades.

Pluspunten

• Zeer mooi afgewerkt met een ruit
  • 6x 3,5/2,5 HDD/SSD sleetjes
  • Ruimte voor 2 en/of 1 fan waterkoeling.
  • Geen schroeven nodig om de panelen los te brengen
  • Stoffilters aan de voor- en onderkant voor een verminderd niveau aan stof (Zelf merk ik wel dat er soms stof door heen komt.)
  • Genoeg ruimte voor meerdere grafische kaarten
  • 4x 3pin Fan controller zit in de kast ingebouwd. Helaas is het zeer basis met de 3 snelheid settings die de 4 fans tegelijkertijd aanstuurt.

Minpunten

• Aan de zware kant
  • Moeilijk om positieve luchtdruk te krijgen zodat er niet teveel stof accumuleert door de kieren van de kast
  • Bovenkant heeft helaas geen stoffilter
  • 2x front usb 3.0 wordt met de male connector aan het moederbord aan gesloten (Ik heb een MoBo USB 3.0 naar 2x USB 3.0 Female adaptertje gekocht zodat ik de kabels niet hoef te routen door de achterkant van mijn moederbord)

Corsair Obsidian 650D

Mooie strakke kast. Voldoende ruimte en prima kabelmanagment. Wel jammer dat het knopje van de fancontroller binnen een jaar kapot was.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Afwerking
  • Ruimte

Minpunten

• Knop fancontroller
  • Zwaar

11 september 2014 Rapporteer

Corsair Obsidian 650D

Prachtig afgewerkte behuizing, met veel ruimte, terwijl de kast zelf redelijk klein is.

Pluspunten

• Veel ruimte.
  • Makkelijk systeem voor harde schijven.
  • Mooie afwerking.
  • Ziet er niet groot uit.
  • Mooi raam.

Minpunten

• USB 3.0 front aansluiting is een doorlus van de achterkant, vanuit moederbord.

30 november 2013 Rapporteer

16 augustus 2011 Rapporteer

3 augustus 2011 Rapporteer

28 juni 2011 Rapporteer

Corsair Obsidian 650D

Heb jij ook een Corsair Obsidian 650D?