Review door de redactie

Review - 2010: een smartphone bij twee pakjes boter

Een smartphone van 99 euro? Het werd realiteit in 2010, het jaar dat de smartphone goedkoop werd. Ook brak Android definitief door en kwam Windows Phone 7 uit. Tweakers.net maakte een overzicht van een bewogen jaar.

84 27 dec '10

Achtergrond - Evolutie van de smartphonecamera: zeven generaties vergeleken

Wat is er gebeurd in zes jaar tijd, oftewel zeven smartphonegeneraties, wat de kwaliteit en mogelijkheden van fotografie en video betreft?

144 17 mrt '16

Review - 2010: Android, van dreumes tot marktleider

Begin 2010 stelde Android nog niet veel voor. Bijna twaalf maanden later is Googles OS na Symbian het grootste mobiele besturingssysteem ter wereld. Hoe kon het groene robotje zo snel zo succesvol zijn?

251 22 dec '10

Review - Samsung Galaxy S: Android met iPhone-sausje

De Samsung Galaxy S is met zijn uitstekende specs en bijzondere features misschien wel de beste Android-smartphone van dit moment. De vraag is dan ook waarom Samsung hem zo graag op de iPhone wil laten lijken.

199 2 jul '10

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
11 april 2012 Rapporteer

update 01-02-2012: Galaxy S terug van RMA - GSMRepareren.nl zuigt - Problemen zelf opgelost update 10-01-2012: Galaxy S ter RMA aangeboden bij GSMRepareren.nl update 15-10-2010: Froyo Final Firmware snel uitgelicht. Zie kopje Updates. update 09-10-2010: Extra stukje geplaatst over de TV-Out functie in de reacties. update 14-08-2010: Op verzoek agenda-functie ook besproken in de reacties vanwege ruimtegebrek. update 02-08-2010: Klein beetje geknipt en extra video opnamen toegevoegd update 28-07-2010: GPS bevindingen beschreven...

Pluspunten

• Super Amoled beeldscherm
  • Snelheid toestel
  • Nabijheidsensor schakelt beeld uit bij oor en schakelt beeld direct weer in als je hem weer van je oor afhaalt. (Erg handig bij het bellen naar bv. de bank.)
  • Accu houdt het lang vol
  • DLNA / Allshare
  • Bluetooth 3
  • Wifi-N
  • Swype
  • Snelle foto-opnamen
  • Panaroma foto-mode is super!
  • Kwalitatief goede 720p video-opnamen
  • Aldiko eBook reader

Minpunten

• Stalling probleem - Nog licht aanwezig in de Froyo Final Firmware
  • Video opnamen missen eigenlijk een stabilisatorfunctie die overigens wel bij foto-opnamen aanwezig is (software update nodig?)
  • GPS is met standaard en final Froyo firmware onbruikbaar. Vooral de eerdere batches van het toestel schijnen hier last van te hebben en een hardwarematige fix lijkt onvoorkombaar.
  • TV-Out geeft redelijk beeld en geluid bij media die op het toestel zelf staat, maar in combinatie met Allshare laat het te wensen over.
  • Met Android Froyo Final Firmware nog steeds maar 304MB van de 512MB door Android in gebruik
  • Garantieafwikkeling wordt gedaan door GSMRepareren.nl ook bekend als Solid Vision: een bedrijf dat in mijn ervaring niet op zijn woord geloofd kan worden.

Inleiding Na twee jaar trouwe dienst van mijn nokia n95 was het tijd om een vervanger te zoeken. In deze review zal ik dan ook regelmatig een vergelijking maken met deze meer dan twee jaar oude telefoon om te zien hoever je er met de galaxy S op vooruit gaat. De keuze is groot, welk merk en misschien nog wel belangrijker welk OS? Uiteindelijk besloot ik voor Google Android te gaan. Maar de vraag was welk toestel? Ik was eerst van plan om voor de HTC desire te gaan, maar het design en de verhalen over paarse schermen spraken me niet aan. Het wachten op het perfecte android toestel duurde niet lang, want daar kwam de Samsung Galaxy S. Spec wise zag deze telefoon er zeer goed uit , 1 ghz processor, 512mb ram, 4 inch super AMOLED scherm...

Pluspunten

• Zeer mooi scherm
  • Snel
  • Uitstekende multimedia mogelijkheden
  • GPS werkt als een speer
  • Android en Android Market
  • Swypen
  • Goede browser
  • Deel eenvoudig je mobiele internet met andere apparaten

Minpunten

• Camera valt iets tegen
  • Vingerafdruk magneet
  • Speaker is matig
  • Niet alle menu's werken in landscape modus

27 juli 2016 Rapporteer

Het tweede halfjaar van 2016 is een feit, de ontwikkelingen gaan snel, en ondanks dat ik een redelijk snelle/drukke jongen ben, wilde ik toch proberen of een oud android toestelletje nog geschikt kan zijn voor dagelijks gebruik.

Pluspunten

• Camera
  • Robuust
  • Klein maar fijn
  • Standby Tijd
  • Veel informatie over beschikbaar

Minpunten

• Traag
  • Accuduur bij zwaar gebruik
  • Geen notificatie-led
  • Geen flitser/zaklamp functie

18 september 2011 Rapporteer

Ervaring met: - Stock android 2.3.4 rom - Stock android 2.3.4 rom maar dan met rooted kernel. - Martux 3 android 2.3.4 rom, met Galaxian GT 1200 kernel Voorwoord Hoe kom ik aan deze telefoon? Het begon allemaal met een HTC Touch Pro 2 , mijn eerste echt smartphone. Traag als stront door windows mobile, enorme koelkastafmetingen en een accuduur van niks. Maargoed, het Qwerty toetsenbord maakte dat allemaal weer goed. Toen maar een HTC HD2 gekocht, wat een enorme verbetering was. 1000x zo snel en lekker groot scherm. Maar toch had ik een kutgevoel over die telefoon, dus verkocht. Toen maar eens een Galaxy S 8Gb gekocht, na even gespeeld te hebben met die van een maat. GE_WEL_DIG. Een hele andere ervaring als met de trage...

Pluspunten

• Prijs
  • Design
  • Snelheid!!
  • Makkelijk te flashen / Rooten
  • Ligt lekker in de hand
  • Geluidskwaliteit
  • Word niet warm

Minpunten

• Batterijklepje

9 december 2010 Rapporteer

Mijn eerste review hier en direct één die inhoudelijk weinig vernieuwends zal brengen. Dit heeft een simpele reden: Mede-Tweaker Liberque heeft een zeer uitgebreide review geschreven waarbij alle functies, mogelijkheden en opties netjes worden beschreven. Deze review is dan ook vooral geschreven voor mensen die, net als ondergetekende, nog nooit een Smartphone hebben mogen gebruiken en waarbij de Samsung Galaxy S (i9000) hun eerste slimme telefoon is of gaat geworden. De eerste indruk Het openen van de verpakking voelt al een beetje als een kadootje: De telefoon zit...

Pluspunten

• mooi design, helder display, goede besturing, android OS

Minpunten

• gevoelig voor vingerafdrukken, bruikbare software niet meegeleverd

2 september 2010 Rapporteer

Ik ben nu 2 maanden in het bezit van een samsung galaxy 9000i .heb van tevoren een iphone 3g gehad .wat me opviel was hoe gemakkelijk men op de samsung bestanden kan opzetten en erafhalen zonder het gepruts met itunes .aansluiten met een usb kabel en laden maar .
Ook de programmas bevallen mij goed en draait goed op de samsung .Ik was nogal scepties over de programmas en de matrialen die samsung voor zijn telefoons gebruikt aangezien ik paar jaar geleden een samsung had die na paar weken al geheel beschadigd was terwijl ik er best zuinig op ben.
Ik gebruik hem voor bijna alles wat er mee kan spellen bellen sms div leuke programmas navigatie .en toh ben ik eigenlijk geen beperkingen tegen gekomen .
Enig min punt vind ik het samsung...

Pluspunten

• vele mogelijkheden mooi toestel groot display met perfect beeld ,zonder problemen bestanden erop en eraf zetten .goedkoper abbo tov iphone 4 .Uitbreidbaar geheugen en makkelijk vervangbare battery

Minpunten

• samsung zal nog hard moeten werken aan hun programma kies .Regelmatig ziet hij mijn telefoon niet terwijl mijn pc hem wel als harde schijf ziet en ik dan het er zo wel opzet en kies laat voor wat het is .

20 augustus 2010 Rapporteer

Featureset Het is een Android-telefoon, dus je kunt customizen totdat je erbij neervalt . De bijgeleverde software is prima in orde. Ik was met name verrast door de Microsoft Office-lezer en door het spel Asphalt 5. Daarnaast heeft deze telefoon qua hardware natuurlijk alles in huis wat je mag verwachten voor een toestel uit deze klasse: hij is lekker snel en met het geheugen zit het ook wel snor. Gebruiksgemak Over het algemeen werkt de telefoon heel prettig. Soms lijkt hij even stil te staan (enkele seconden). De bijgeleverde 'Swype'-technologie werkt heel aardig in de praktijk, vooral als je in een wiebelige omgeving staat te typen (trein/bus), is het prettig dat je je vinger op het scherm kunt houden. Een nadeel is dat...

Pluspunten

• * Uitgebreide featureset
  • * Snel
  • * Goed te 'customizen'

Minpunten

• * Agendatoepassing niet heel gebruikersvriendelijk
  • * GPS wordt soms niet opgestart
  • * Speakertje

20 augustus 2010 Rapporteer

De Galaxy S, een korte review schrijf ik omdat hij het gewoon waard is...
De galaxy is mijn eerste toestel waar ik echt tevreden over ben, natuurlijk een paar kleine aandacht puntjes maar die zullen er altijd blijven met de steeds meer wensen van mensen.
Voorheen o.a. de i900 Omnia gehad, met een accu duur van 10 wel getelde uren, maar de Galaxy met gemak 36 uur tot 48uur en dan wordt hij redelijk tot intensief gebruikt. Dit is wat ik erg waardeer aan de Galaxy!
De snelheid is gewoon goed, heel af en toe duurt het 2 tot 3 seconden om wat te openen maar echter zeer sporadisch. Achteraf heb je niet veel aan snelheid want waar heeft dat toestel dat voor nodig? Voor mooie games? Die zijn nog nergens te vinden.. Android is er wel mee bezig...

Pluspunten

• Accuduur ruim voldoende
  • Scherm fenomenaal
  • Bediening ruim voldoende
  • Erg dunne constructie
  • Erg licht gewicht
  • Zeer snel met alles wat je doet
  • Internetten & typen erg aangenaam
  • Camera ruim voldoende

Minpunten

• Constructie iets te fragiel
  • Gebrek aan mogelijkheden finetuning interface & instelling

18 augustus 2010 Rapporteer

UPDATE!!! zie beneden... Inleiding Aangezien er al twee erg goede reviews zijn zal ik deze review niet gebruiken om uitgebreid de telefoon te beschrijven, maar meer mijn ervaringen te delen. Dit is mijn eerste smartphone, ik speelde al een tijdje met het idee een smartphone aan te schaffen, maar omdat het schermpje van mijn vorige telefoon brak en ik dus per direct een nieuwe telefoon nodig had, heb ik de knoop maar doorgehakt en er een aangeschaft. De keuze was voor mij tussen de iPhone 3GS, Google N1 en de Samsung Galaxy S, de eerste viel af door de prijs en de tweede is nog steeds niet simlock vrij verkrijgbaar in NL (tenzij import, relatief duur), bleef over de Galaxy S! Eerste Indruk Ik heb hem nu ongeveer een week...

Pluspunten

• Prachtig beeldscherm
  • Touchscreen werkt erg goed
  • Android 2.1
  • Snel!
  • Goede prijs / kwaliteit
  • Swype
  • iPod vervanger door goede mediaspeler en oordopjes! (i.c.m. een flinke externe geheugenkaart, qua GBs)

Minpunten

• Accu gaat niet erg lang mee
  • Af en toe haperingen bij laden programma's
  • Samsung KIES is een gedrocht
  • Defecte GPS???

15 augustus 2010 Rapporteer

Featureset Brilliant. Zo'n beetje alles wat ik met een Smartphone zou willen doen zit erop. Ook zijn er veel extra applicaties via Marketplace te krijgen. Extra apps zoals Goggles, Layar en Lattitude zijn gewoon erg leuk om mee te spelen. Ook zitten er veel leuke extraatjes bij zoals smile-detection bij het maken van foto's en het maken van cartoon foto's. Bereik Internet Het bereik van het toestel voor wat betreft internet verbinding is erg goed te noemen. Ik kan m'n Wi-Fi vanuit thuis prima tot aan het einde van de straat nog bereiken. GPS Helaas kan ik hetzelfde niet zeggen over de GPS en de telefoonverbinding. In een open ruimte buiten, zonder enige beperking van bomen of gebouwen, duurt het +-...

Pluspunten

• Features
  • Applicaties via Marketplace
  • Bediening

Minpunten

• Grote afwijking en "lag" in GPS
  • Batterij duur
  • Verbinding verbroken
  • Grip of Death

3 van 5 sterren (Voldoende)

De accuduur viel in het begin erg tegen, maar na het aanschaffen van JuiceDefender gaat mijn phone nu wel tot 4 dagen mee op een volle accu!

Pluspunten

• Accuduur (na installeren JuiceDefender)
  • Modbaarheid
  • 5MP fotos

Minpunten

• Accuduur
  • Positie USB-aansluiting (bovenop het toestel)

18 april 2011 Rapporteer

ik heb de samsung galaxy i9000 nu een maand in me bezit.
hij is makkelijk te gebruiken. hebt veel gratis apps die je er voor kan halen. waar je wel rekening mee moet houden is de accu duur hij gaat een dag mee langer niet (alles je veel muziek luisteren twitter/facebook gebruikt) maar dat hebben veel meer smartphone's . persoonlijk vind ik het helemaal niet erg.veder is hij mooi makkelijk en handig.

11 maart 2011 Rapporteer

Ik heb de samsing galaxy S 16gb nu ruim een maand. Wat ik tegen ben gekomen is dat deze telefoon bij mij zo nu en dan goed vast loopt op sommige applicaties, en dan doe ik nog maar 1 aplicatie per keer. beetje jammer. Eerst dacht ik dat het nieuwigheid was maar ja nu heb ik me twijfels, het is al zelfs zo erg geweest dat ik hem terug heb gezet naar de fabrieks instellingen, geen plus punt binnen een maand. Ook het vreemde is dat deze telefoon problemen heeft met het afspelen van muziek en filmbestanden. Zo had ik een serie er op gezet van het zelfde bestandtype, 26 eps en ja hoor de ene helfd speeld hij wel af en de andere helft niet. Muziek het zelfde probleem, alles muziek bestande zijn het zelfde bestand type en toch speeld hij niet af.

Pluspunten

• snelle telefoon, leuke opties.

Minpunten

• Teveel nutteloze apps in de andriod gestopt.

24 januari 2011 Rapporteer

dit is echt een gewldige telefoon, na eerder de gewone galaxy gehad te hebben nu in bezit van de galaxy s wit.
nog sneller en betere internet!
alleen accuduur kan ik nog niks over zeggen aangezien ik hem net 2 weken heb.
maar dit is echt een aanrader!

Pluspunten

• snelheid is echt geweldig. perfecte vervanger van de iphone!
  • daarnaast is de android shop super!

Minpunten

• misschien iets te groot qua formaat.

18 januari 2011 Rapporteer

Hallo mede-tweakers.
Hierbij mijn allereerste review.
Ik zal proberen de plus en minpunten van de Samsung Galaxy I900 S uit te leggen.
Waarom een Galaxy?
Ik heb heel lang nagedacht over de aanschaf van dit toestel.
Mijn verlanglijstje was uitgebreid en ik was dus van plan om (opnieuw) een high-end model te kopen.
Eisen:
Desire Z
Desire HD
BB Torch 9800
iPhone 4

De Desire was ten tijde van aanschaf verouderd.
De HD was mij bij nader inzien te groot.
De Desire Z vond ik niet mooi genoeg, al typte het toetsenbord fantastisch.
Dus bleven er 3 toestellen over.
De Galaxy,BB en iPhone
Aangezien ik al een iPhone had...

Pluspunten

• Processor
  • Algehele snelheid
  • Android 2.2
  • Android market

Minpunten

• Ontbreken led-flits

12 december 2010 Rapporteer
15 november 2010 Rapporteer

Na een drama jaar met de Nokia N97 is dit een verademing. Eerst nog een appel gegeten maar die vond ik te restrict en ik had geen zin in Jailbreak. Dit is echt een eye openener. Ik probeer er voorzichtig mee om te gaan maar af en toe zitten toch mijn sleutels en telefoon in dezelfde zak; nog geen krasjes te bespeuren en vallen heeft ie ook al overleefd zonder schade. Het scherm is erg helder en youtube geeft zeer goed beeld. Opgenomen filmpjes worden in HD weergegeevn en zijn subliem. De fotocamera heeft geen flitser maar hij corrigeerd dit prima. De normaal gebuikte flitsers van led of xenon geven toch onvoldoende resultaat. dan heb ik liever een automatische aanpassing van de gevoeligheid. De camera heeft wel moeite met bewegende beelden.

Pluspunten

• helder beeld. HD, goede camera bij slechte lichtomstandigheden.
  • snel, stevig en niet al te gevoelig voor schade. Android

Minpunten

• hij is glad, glipt te makkelijk uit je handen. camera laat zich niet makkelijk met één hand bedienen.
  • Software , android, heeft nog wel bugs.

1 november 2010 Rapporteer

Ik heb mijn Samsung Galaxy S met veel plezier gebruikt. Ik vond het scherm van de Galaxy S heel erg mooi en groot. De camera vond ik heel goed. Je kon er hd video's mee maken, alleen miste ik wel de flashlight. Verder kon ik de pdf files zonder enige moeite openen, hoefde niet moeilijk te doen net als bij Iphone. Een minpuntje vond ik de achterklep van plastic. Voor de rest een hele gebruiksvriendelijke mobiel voor een goed prijs.
Mvg

Pluspunten

• Mooie hd video's opnemen, mooie foto's maken. Lekker lang naar muziek luisteren zonder dat je je zorgen maakt om de batterijduur. Scherm is lekker groot om naar films of video's te bekijken. Nog een voordeel is dat je pdf documenten zonder moeite kan bekijken.

Minpunten

• Achterkant is goedkope plastic had wel beter kunnen en een flashlight bij de camera zou niet verkeerd zijn.

6 april 2014 Rapporteer

4 januari 2012 Rapporteer

13 december 2011 Rapporteer

12 november 2011 Rapporteer

Samsung Galaxy S i9000 (8GB) Wit

Heb jij ook een Samsung Galaxy S i9000 (8GB) Wit?