Samsung Galaxy S i9000 (16GB) Zwart Review

Lanadad
15 augustus 2010, laatste update op 15 augustus 2010, 3.362 views

Samsung Galaxy S i9000 (16GB) Zwart

Featureset Brilliant. Zo'n beetje alles wat ik met een Smartphone zou willen doen zit erop. Ook zijn er veel extra applicaties via Marketplace te krijgen. Extra apps zoals Goggles, Layar en Lattitude zijn gewoon erg leuk om mee te spelen. Ook zitten er veel leuke extraatjes bij zoals smile-detection bij het maken van foto's en het maken van cartoon foto's. Bereik Internet Het bereik van het toestel voor wat betreft internet verbinding is erg goed te noemen. Ik kan m'n Wi-Fi vanuit thuis prima tot aan het einde van de straat nog bereiken. GPS Helaas kan ik hetzelfde niet zeggen over de GPS en de telefoonverbinding. In een open ruimte buiten, zonder enige beperking van bomen of gebouwen, duurt het +-...

Pluspunten

• Features
  • Applicaties via Marketplace
  • Bediening

Minpunten

• Grote afwijking en "lag" in GPS
  • Batterij duur
  • Verbinding verbroken
  • Grip of Death

3 van 5 sterren (Voldoende)
Featureset

Bereik
Internet

GPS
Helaas kan ik hetzelfde niet zeggen over de GPS en de telefoonverbinding. In een open ruimte buiten, zonder enige beperking van bomen of gebouwen, duurt het +- 2 minuten voordat de GPS een fix heeft, en daarbij heeft deze regelmatig een afwijking van tussen de 500 en 1500 meter. Hij lijkt dan tussen mijn huidige locatie en een weg parallel aan mijn huidige route te wisselen.

Later begreep ik van een andere Android user dat dit mogelijk zou komen doordat de positie initieel vastgesteld wordt via de GSM masten. Hier heb ik als eindgebruiker dus niks aan, omdat de routeplanner hierdoor onbruikbaar is.

Bellen
Bellen gaat prima, de andere persoon is ook duidelijk hoorbaar. Maar ook hier heb ik een verbinding probleem. Ik heb de Galaxy S nu 3 weken in gebruik, en ben ongeveer 7 keer de verbinding "om technische redenen" kwijtgeraakt vanuit thuis. Ik had hiervoor een N95, ook bij Vodafone, en hier had ik zowel met GPS als met bellen nooit problemen.

Grip of Death: hij heeft net als de iPhone een grip of death, wanneer je je hand om het toestel heen vast houd. Dit is echter een onnatuurlijke manier om het vast te houden, dus heb ik hier in de praktijk geen last van.

Accuduur
De accu duur is, wanneer je de beschikbare features (GPS, WiFi of een filmpje opnemen) een beetje leuk gebruikt, bijzonder kort. Bij intensief gebruik lukt het gemakkelijk de batterij binnen 6 uur leeg te krijgen.

De tips die ik op internet gevonden had om het accu verbruik te verbeteren zijn onder andere:
- GPS en WiFi uitzetten
- een zwarte achtergrond instellen
- geen gebruik van media (foto/film/afspelen etc.)
- internet op 2G in plaats van 3G zetten.

Dit is natuurlijk nogal absurd. Op een circuit wil je dat je formule1 auto ook meer dan één lap kan rijden voordat je moet tanken.

Gebruikersgemak
De bediening van het toestel is zeer gevoelig. Dit vind ik zeer prettig werken. De SWYPE optie als tekstinvoer is even wennen en het wordt steeds handiger naarmate je het toestel nieuwe, veelgebruikte woorden en afkortingen leert.

Design
Bijzonder gelikt toestel. Zowel het fysieke uiterlijk als de software zien er strak uit.

Bouwkwaliteit en afwerking
Alles is netjes afgewerkt en ziet er echt fantastisch uit. Geen afwijkingen, oneffenheden of andere gekke dingen.
De achterkant van het toestel is een plastic cover, die met een lichte druk op de juiste punten eraf gehaald kan worden. Ik had eerder gelezen dat dit erg breekbaar zou zijn, maar daar heb ik in de praktijk geen last van. Daarnaast maakt dit het toestel bijzonder licht.

Stabiliteit en Betrouwbaarheid
Helaas schiet de Galaxy S hier in mijn mening sterk te kort. Al die features zijn waanzinnig, maar een aantal features werken gewoon (nog) niet goed genoeg.
- GPS: zeer matig (zie eerdere opmerkingen hierboven)
- Verbreken verbinding
- Native synchronisatie van Gmail contacten neemt niet alles mee (bv. contactgroepen)
- Bekijken van aandelen met de native viewer neemt AEX /AMX niet mee
- Compass feature heeft een behoorlijke afwijking
- Layar werkt niet goed als je beweegt
- Op random momenten doet het toestel een 5-15 seconden niks, om vervolgens weer op volle snelheid door te gaan

Prijs
Over de prijs kan ik heel kort zijn. Vodafone stuurde hem gratis op (2 jaar van m'n vorige abbo was verlopen). :X

Eind oordeel
Ik vind het een mooi toestel, met fantastische features. Als alles zou werken zoals het zou moeten, zou dit voor mij veruit het beste toestel zijn dat ik tot nu toe in mijn handen heb gehad. Helaas laat de Galaxy S op dit gebied nog wat te wensen over.

Ik heb nog hoop dat een aantal van bovenstaande punten opgelost gaan worden met de update naar Froyo.

Voor de mensen die hem overwegen: wanneer de problemen rondom de GPS, bel-verbinding en accu opgelost zijn, is de Galaxy S een absolute aanrader.

Echter, in de huidige staat zou ik aan dit toestel niet geen geld uitgeven.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S i9000 (16GB) Zwart?

Als je een afwijking van 1000 to 1500 meter hebt met GPS gebruik je geen GPS, maar inderdaad de locatiebepaling van de GSM-zendmasten. Dit heet A-GPS, maar gebruikt dus geen satelliet en is heel onnauwkeurig.

Samsung moet echt het GPS probleem oplossen. In de auto heb ik vaak dat hij na 30 minuten nog steeds op "Searching for GPS..." staat. Dat is gewoon onacceptabel. Persoonlijk wacht ik de Froyo 2.2 update af. Als het GPS-probleem dan niet opgelost is dan blijf ik het toestel terugsturen (onder garantie) totdat het opgelost is. Ik zou iedereen willen oproepen om hetzelfde te doen. Hoe meer mensen dit doen hoe sneller er een oplossing komt.
Stel eens cold fix ipv hotfix in. Dat was voor mijn de oplossing. Nu fix binnen 30 sec en afwijking tot 10 meter onder het rijden
Dat je verbinding zo vaak wegvalt is niet normaal. Heb je ook minder streepjes dan je nokia? (Ik weet dat het aantal streepjes niet altijd iets zegt maar het kan je wel een schatting geven). Als je met "Grip of Death" bedoelt dat wanneer je je hand om de telefoon houd, daar heeft elke telefoon min of meer last van. Het wordt benadrukt voor de iphone vanwege het feit dat je bereik verminderd kan worden of zelfs helemaal kan wegvallen als je je vinger/hand op een bepaalde plaats houd.

Verder een karige review, 2 Sterren

[Reactie gewijzigd door henkMASTERPRO op 23 juli 2024 18:29]

Wel erg negatief, maar bij de meeste punten heb/had je gelijk. Nu met Froyo zijn een aantal/meeste problemen opgelost. De lag is heel wat minder, en de software een stuk volwassener, gelukkig. Accuduur bij intensief gebruik is helaas nog steeds matig. Maar erg mooie en bruikbare smartphone.