Keuze
Mijn vorige monitor (Samsung Syncmaster 226BW) was defect en inmiddels buiten garantie. Bovendien was het tijd voor een groter scherm met HDMI resolutie en ingang. Na wat vergelijken en filteren op de Tweakers pricewatch kwam dit model als voornaamste in beeld.
Reden: resolutie, poorten en betaalbaarheid.
Aanschaf
De monitor heb ik gekocht bij Azerty. Niet de goedkoopste shop, maar wel een shop waar ik vaker computer apparatuur heb aangeschaft. Dus was het eenvoudig om via mijn bestaande account een exemplaar te bestellen. Binnen 3 werkdagen was de monitor thuis afgeleverd door de pakketservice van PostNL.
Verpakking
De monitor is stevig verpakt in een compacte doos. De verpakking bevat:
- VGA kabel (niet...
Dit beeldscherm kocht ik omdat ik op relatief op korte termijn een redelijk beeldscherm nodig had voor een lage prijs. Dat is dan ook precies wat je krijgt: een zeer degelijk beeldscherm, waar niet is gelet op het uiterlijk, maar dat simpelweg gewoon werkt. Niks fancy, maar hij doet gewoon wat hij moet doen. Hij heeft een stroombesparende stand en wordt geleverd met een AUX-AUX kabel, die handig van pas kwam voor andere doeleinden. Ook een DVI-kabeltje werd meegeleverd wat natuurlijk nooit mis is. De stroombesparende stand is het niet waard voor de echte kleurenliefhebben. De kleurintensiteit neemt dan drastisch af. Voor degene die lange dagen maakt achter de computer kan ik het echter zeker wel aanraden. Het scherm is een stuk minder fel,...
Nadat ik een nieuwe pc had gekocht was het tijd voor een nieuw scherm, mijn interesses lagen bij een 24" scherm met een resolutie van 1920x1080. Na een tijdje rondkijken in verschillende winkels lagen mijn interesses bij de IIyama Prolite E2409HDS en een samsung beeldscherm van 24" waar ik de naam niet meer van weet. Mijn keus viel op de IIyama omdat die een matte omlijsting en voet heeft, en naar mijn gevoel een matter scherm heeft, wat mij wel aanstond, aangezien de zon nog wel eens op mijn scherm wil schijnen, dan weerkaatst het zonlicht niet in mijn ogen via de voet of omlijsting, wel zo prettig
Na ongeveer 2 jaar gebruik te hebben gemaakt van dit scherm ben ik erg tevreden. Ik heb nog geen enkel defect tegen gekomen en werkt nog...
Heb dit beeldscherm nu ongeveer een jaar, ben er erg tevreden over. Ik heb hem bij helderheid een voldoende gegeven, omdat als je de zon direct van achter je de kamer in hebt schijnen, het iets lastiger leesbaar is. Ik heb wel beeldschermen gehad die dit een stuk beter aan konden. Verder zijn de kleuren wat mij betreft ook prima, voor design dingen als photoshop etc dan is er wel een en ander op aan te merken. De speakers die erin zitten zijn verder aardig maar kunt wel beter gewoon goedkope losse speakers ernaast halen. Of dure als je het geld ervoor hebt!
Vandaag de opvolger van mijn LG Flatron L194WT ontvangen in de vorm van de Iiyama ProLite E2409HDS
De LG beviel op zich nog prima, maar na enige tijd te hebben gezocht naar een leuk goedkoop of gebruikt scherm voor de pc van mijn zoontje heb ik toch maar besloten om zelf een nieuw scherm aan te schaffen en de LG 'door te schuiven' naar zoonlief.
Ik ben geen monitorenkenner, maar de keuze is toch snel op Iiyama gevallen omdat het mij in het verleden vaak opviel dat monitoren van dit merk veelal een mooie, scherpe beeldweergave hadden.
Ik wilde binnen mijn budget een monitor die lang mee kan en kwaliteit uit straalt. De LG was al wat instabiel en de nieuwe HP's die ik heb gezien waren ook wat te licht en naar mijn smaak te...
Een redelijk scherm. Vrij lage helderheid, kleuren zijn wat flets, maar doet verder wat ie moet doen als secundair scherm met redelijk statische content.