Iiyama ProLite E2409HDS-B1 Zwart Review
15 februari 2011, laatste update op 15 februari 2011, 597 views
Rapporteer
Vandaag de opvolger van mijn LG Flatron L194WT ontvangen in de vorm van de Iiyama ProLite E2409HDS
De LG beviel op zich nog prima, maar na enige tijd te hebben gezocht naar een leuk goedkoop of gebruikt scherm voor de pc van mijn zoontje heb ik toch maar besloten om zelf een nieuw scherm aan te schaffen en de LG 'door te schuiven' naar zoonlief.
Ik ben geen monitorenkenner, maar de keuze is toch snel op Iiyama gevallen omdat het mij in het verleden vaak opviel dat monitoren van dit merk veelal een mooie, scherpe beeldweergave hadden.
Pluspunten
- Maakt een stevige indruk
- Prijs / Kwaliteit
Ik wilde binnen mijn budget een monitor die lang mee kan en kwaliteit uit straalt. De LG was al wat instabiel en de nieuwe HP's die ik heb gezien waren ook wat te licht en naar mijn smaak te plastick.
Iiyama ProLite E2409HDS
Featureset
Qua features is de monitor erg zakelijk (maar dat heeft wel mijn voorkeur) en redelijk basis.
De aansluitmogelijkheden zijn handig, zowel HDMI, DVI-D als D-SUB (VGA) zijn tegelijkertijd aan te sluiten! Zo kun je bijvoorbeeld wisselen tussen computer(s), media spelers e.d.
De voet van de monitor wordt simpelweg vastgezet door het vast te klikken. De voetplaat is zwaar en laat de monitor stevig staan en ook het kantelen van het scherm voelt degelijk en gaat goed.
Kleurweergave
Voor een TN panel heeft het een goede weergave, al vergde het wel wat tunen met het NVidea control panel voordat ik de kleurweergave naar mijn zin had. Helderheid en contrast zijn erg goed. Het eerste wat mij opviel na het aansluiten van deze monitor
Contrast en helderheid
Zoals bij het kopje kleurweergave staat omschreven, is dit een erg mooie eigenschap van deze monitor!
Ghosting
Hier is helemaal niks van te merken. Heb er een aantal games op gedraaid met een hoge FPS van gemiddeld 90 tot 100, maar er is geen ghosting waar te nemen.
De monitor beschikt dan ook over een reactietijd van 2ms,
Pixeldefecten
Tot nu toe heb ik er geen kunnen vinden. Ook geen zichtbaar defecte subpixels.
Bouwkwaliteit en afwerkingen
De monitor oogt goed, professioneel en zakelijk.
Vormgeving
Zo mooi als ik mijn Hercules Prophetview 720 destijds vond is deze zeker niet, maar niet alles hoeft design te zijn. Net als de LG oogt de Iiyama monitor zakelijk en professioneel. Hij is dan ook geschik voor op kantoor, maar misstaat zeker ook niet in de computerhoek in mijn huiskamer.
Prijs
Een zeer mooie prijs/kwaliteit verhouding! Ben je opzoek naar een 24 inch beeldscherm, en het maakt niet uit dat hij breedbeeld is? Je budget ligt rond de 180 euro? Dan zou ik zeker voor deze monitor gaan! Gegarandeerd geen spijt! Tenzij je echt een kritische designer bent die 100% volwaardige kleuren wil. Maar dan zit je zoiezo op een hogere prijsklasse.