Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
pindamaster
8 januari 2013

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

Ik heb de D-link sharecenter DNS-320 een jaar geleden gekocht. De nas is gevult met 2 TB disks in een RAID 1 Config.
Gebruikers gemak,
Het instaleren gaat heel makkelijk, deksel eraf hardeschrijven erin en klaar. Het formateren kost helaas wel veel tijd. (opmerking, alle data gaat altijd verloren als je er een nieuwe hdd inzet) De userinterface via t web werkt prima maar is niet de snelste, het is duildeijk te merken dat het niet de snelste is.
De ventilator van de nas is erg luidruchtig, ik kan het niet adviseren om hem naast je op het buro te zetten.
Functies,
De DNS-320 voldoende functies voor basis gebruik, een ftp server, DNLA server, backup mogelijk heden en support voor merdere gebruikers.
Prestaties,
De DNS-320 is absolut...

Pluspunten

• Prijs
  • Instalatie gemak
  • Eenvoud userinterface

Minpunten

• Prestaties
  • Luidruchtig

nmeen Newbie
6 januari 2012

Algemene beoordeling
Over het algemeen voldoet dit apparaat zeker aan mijn verwachtingen. Dit is natuurlijk niet de meest snelle NAS maar je kunt natuurlijk geen snelheidsmonster verwachtten voor deze prijs.
Wat doe ik ermee:
Bestanden opslaan.
Back-ups maken.
Via mijn mediaplayer films kijken die op de NAS staan.
Dit gaat allemaal prima met deze NAS. Zelfs films in HD gaan prima.
Bouwkwaliteit en afwerking
De bouwkwaliteit is goed voor een NAS in deze prijsklasse. Je kunt hem natuurlijk niet vergelijken met bijvoorbeeld een Q-Nap, die voor een groot gedeelte uit metaal bestaat en daardoor steviger aanvoelt.
De D-Link bestaat namelijk meer uit plastic, maar voelt desondanks behoorlijk stevig aan.
Inbouw-...

Pluspunten

• Goedkoop.
  • Makkelijk in Gebruik.
  • Redelijk snel.
  • Ziet er mooi uit.

Minpunten

• Ventilator blaast soms hard.

DePoe
13 maart 2011

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

Omdat er nog geen enkele review op Tweakers staat, zal ik een korte (burn me!) review geven.
Ik vergelijk de D-Link DNS-320 vooral met de Synology DS210j, want ze staan nu naast elkaar in de meterkast en het geeft goed de verschillen weer. Ik gebruik de DNS-320 in combinatie met twee Samsung EcoGreen F4EG HD204UI 2TB schijven (en in de Synology zitten twee Samsung EcoGreen F3EG HD203WI 2TB schijven).
Installatie
Koekie! De DNS kan aan de bovenkant open en je schuift de schijven direct op de connectors op de printplaat. In tegenstelling tot wat er in de review van Hardware.info staat is dit totaal niet lastig, of in ieder geval heb ik het juist om die reden een paar keer extra geprobeerd en ik kreeg het niet eens voor elkaar om het...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Compact kastje, mooi ontwerp
  • Verbruikt weinig stroom: 8 W idle, 15 W stressed
  • Doorvoersnelheid netjes, beter dan concurrerende NAS'en in deze prijscategorie

Minpunten

• Kan op ingestelde tijden alleen worden uitgeschakeld, geen mogelijkheid om op ingestelde tijden te laten inschakelen
  • Functies zijn basic uitgevoerd, niet in detail instelbaar
  • Handleiding is erg beperkt. Vertelt niet wat de functie nou exact wel/niet kan, maar geeft slechts een globale beschrijving.

Jo3y
22 februari 2012

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

Hij is goed in gebruik, erg makkelijk in te stellen, en dat in tegenstelling van anderen NAS servers, de interface is lekker snel.
Dat is iets wat je bijvoorbeeld bij de NAS van LG niet tegenkomt.
Zeer te spreken over dit NAS Servertje, gebruikt weinig stroom maar toch van alle gemakken voorzien, ook de USB aansluiting is top !
Zeker een aanrader, goedkoop maar goed in gebruik.
De user management is ideaal, en de DLNA werkt top ! ( Met PS3, Xbox360, TV's en Bluray's )
hij ondersteunt veel extensies, en streamt snel,
De netwerk kaart die erin zit doet zeker zijn werk.
De energiebesparingsfunctie is ook erg goed, en je ziet altijd wanneer je fan aangaat en dergelijke.
Het op afstand benaderen van werkt ook erg goed, wat natuurlijk van...

Pluspunten

• Snel, Handig, Makkelijk, Goede user management, als je een Nas nodig hebt, maar niet veel geld hebt ! Zeker aan te raden.

Minpunten

• Eigenlijk nog niks opgemerkt in de 5 maanden dat ik hem gebruik !.

Weemism
8 februari 2014

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

3 van 5 sterren (Voldoende)
Bertus13 Newbie
6 januari 2013

2 van 5 sterren (Slecht)
shakmatsky
15 oktober 2012

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

3 van 5 sterren (Voldoende)
Aurora

27 september 2011

J.One
12 april 2011

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

Pluspunten

• Prijs/featureset
  • Design
  • Stil (ondanks wat ze op hardware.info beweren)
  • Latency, Snelle toegang zowel draadloos als bedraad vanop alle computers/media player.
  • Multiple streams zonder lag.

Minpunten

• USB Poort enkel aan de voorzijde. (lastig als print server)
  • Afdek deurtje aan de voorzijde voelt nogal goedkoop aan.

Heb jij ook een D-Link ShareCenter Pulse DNS-320?