Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Via Buzzer heb ik deze BluRay speler thuis gekregen om te testen en te "Buzzen", vooral de Net TV functie. Ik heb deze nu al een week of 6 in huis en uiteindelijk toch maar de stoute schoenen aangetrokken om een review te schrijven. Dit is mijn eerste review op Tweakers, dus ik hoop dat ik een review van een beetje niveau kan aanbieden. Referentie kader In deze review zal ik proberen om waar mogelijk een vergelijk te maken met mijn HTPC op basis van een ION/Atom 330 bordje. Deze biedt met XBMC ook bepaalde NET TV mogelijkheden. Uiteraard zal ik ook kijken naar het gebruikers gemak. Aansluitgemak Voor een beetje tweaker geen probleem. Uiteraard met HDMI aangesloten op de Full HD TV en met SPDIF naar mijn versterker (oude 5.1...

Pluspunten

• Mooi apparaat, Veel apps, toegangkelijk

Minpunten

• Afstandsbediening, tekstinvoer, GUI ontwerp

Prx
8 november 2010 Rapporteer

Heb de Philips BDP8000 sinds 26 oktober in mijn bezit. Mijn ervaringen zijn gebaseerd op het gebruik van NetTV, Mediaplayer middels DLNA (icm mijn Synology DS210j) en het bekijken van DVD en Blu-Ray.
Wat we terug vinden in de doos is natuurlijk de speler, stroomkabel, een afstandbediening en, zoals altijd bij Philips, batterijen voor de laatstgenoemde. Er zit dus geen HDMI kabel meegeleverd, maar dat schijnt normaal te zijn.
Het aansluiten van het geheel gaat erg gemakkelijk. Kwestie van de kabel in de muur pluggen en de HDMI naar de TV en we zijn klaar. Qua formaat is het toch nog een aardig apparaat. Wat ik persoonlijk erg jammer vind is dat hij net te hoog is om direct onder mijn Philips TV te plaatsen. Heb hem er nu dus naast staan...

Pluspunten

• Eenvoudig in het gebruik
  • Snel
  • Speelt veel verschillende media formaten af middels DLNA

Minpunten

• Opstarttijd van het apparaat komt neer op zo'n 30 seconden, alvorens er gebruik kan worden gemaakt van functionaliteit.
  • Bij het afspelen van netwerk content hoor je soms de speler de lezer verplaatsen. Dit kan storend zijn aangezien het met wat (zacht) geluid gepaard gaat.

23 november 2011 Rapporteer

Apparaat mede gekozen ivm de NET-TV en WIFI , beiden werken prima , aanmelden op het draadloze netwerk ging simpel . Net-TV werkt ook goed en redelijk snel ,films van de PC via het netwerk verloopt ook prima, ik gebruik hem ook om audio te streamen naar mijn receiver waardoorik mijn WD TV live media speler weg kon halen. Het doorlopen van mappen op zoek naar een film of audio loopt wel wat omslachtig danwel
houterig.
Uiteraard is het afspelen van disc's geen probleem.
Geluid aangesloten via een coax op mijn oude Onkyo receiver, wat prima functioneert.
Afstand bediening is een beetje cheap maar daar gebruik ik een universele philips SRT8215 voor .

Pluspunten

• Net TV
  • WIFI

Minpunten

• afstand bedienig
  • doorlopen mappen in netwerk pc

19 februari 2011 Rapporteer

Na bezorging het apparaat uitgepakt en direct aangesloten. In letterlijk 5 minuten was alles voor elkaar.
Het apparaat is zeer degelijk en ziet er mooi uit. Als hij uitstaat zie je maar één enkel knopje, als hij aanstaat worden de tiptoetsen pas zichtbaar.
De afstandsbediening is klein en werkt erg intuitief.
Activatie ging erg makkelijk via internet.
Prachtig beeld, enorme berg aansluitmogelijkheden, de apps werken helemaal goed. Uitzending gemist, youtube, videoland, het laatste nieuws en nog veel meer. Echt super. Ik hoef geen PC meer aan te zetten als ik het laatste nieuws wil weten of een youtube filmpje bekijken.
Typen met een afstandsbediening is niet zo makkelijk, maar een groot probleem is dat niet ...
Vanavond weer een...

19 februari 2011 Rapporteer

Ik heb niet zo heel veel toe te voegen aan de uitgebreide review van Prx. Wat ik erg leuk vind is de Net tv mogelijkheid. Applets op je tv: You tube, Uitzending gemist, buienradar, alles onder handbereik vanaf de bank.
Het probleem dat Prx meldt met het laden van de disk heb ik niet. Zodra je de disc er in voert wordt deze 'opgeslokt'.
Na de eerste keer opstarten werd automatisch een software update uitgevoerd. Daarna kwam hij in een keuzemenu terecht waarin taal en andere belangrijke instellingen gekozen kunnen worden.
Ik heb hem via de RJ45 aansluiting in het netwerk hangen. De kabel lag er al van een harddisk recorder die ik eerder in gebruik had.
Ik heb een externe 500 Gb harddisk aangesloten op de USB poort. Deze wordt gewoon...

Pluspunten

• Net tv
  • Mooi design
  • Standby verbruik 0.0 W

Minpunten

• Geen USB aan achterzijde

23 december 2010 Rapporteer

Deze bdp8000/12 8-10-2010 ontvangen. Na 3 weken ter reparatie, disk kwam er niet meer uit.
Niets meer te beginnen met de speler.
Na 3 weken retour gekregen met de melding dat de Disk drive was vervangen.
1 week in huis, de diskdrive maakt zoveel herrie dat het lijkt of er een ventilator staat te draaien.
Speler leest alleen nog maar Blu Ray disk (vaak stotterend) alle andere Dvd's of Cd's, maakt niet uit wat dvd- of +r. cd - of +r, worden er allemaal weer uitgespuugd met de melding: onbekende disk.
De speler is nu weer weg voor reparatie.
Ik heb het wel gehad met Philips.

Pluspunten

• zie review

Minpunten

• zie review

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Heb jij ook een Philips BDP8000?