Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
GarDaCus
5 mei 2011 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

Vandaag heb ik een review geplaatst over een Zalman HD503 HTPC. Daar was de hotswap bay niet zo best in, dus ik ben gaan zoeken naar een goed alternatief. Dat alternatief heb ik gevonden in deze Sharkoon bay.
Voor die paar tientjes heb je een geweldig goed stuk apparaat in je handen. Zeer solide, goede insert en eject mogelijkheden en relatief weinig inbouwruimte nodig. De diepte van het apparaat is niet meer dan een gemiddelde DVD brander.
Het mounten van een drive gaat werkelijk feilloos en de drive glijdt zonder moeite in de SATA connector.
Het deurtje opent en sluit goed.
Niks dan lof over dit zeer goede en echt niet te dure alternatief voor de echt mindere Zalman hotswap in de HD503.

Pluspunten

• Solide
  • Simpel in te bouwen
  • Goed insert- en ejectmechaniek
  • Ophanging dmv 3,5 naar 5,25 inch brackets hangende in rubbers.

Minpunten

• Geen

REDFISH
21 april 2010 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

Ik had nog wat SATA harde schijven liggen en vond het toch zonde om die opslagruimte niet te gebruiken. Ik had de schijven ook in mijn pc kunnen inbouwen, maar dan nemen ze constant stroom op en het zijn toch maar backup schijven dus dit leek met een mooie oplossing. Een dockingstation heb ik ook overwogen, maar had toch liever alles opgeruimd, dus vandaar deze bay.
Eigenlijk is het gewoon een SATA hot swap bay voor je pc. Er past 1 3.5" harde schijf in.
Installatie is makkelijk: 4 schroeven vast maken. Bijgeleverde sata kabel aansluiten. En de Sata stroomkabel inpluggen. Deze heeft nog een klein los stekkertje voor de ledjes aan de voorkant van de bay. Een ledje is blauw als er een schijf in zit om te tonen dat deze stroom krijgt.

Pluspunten

• snel swappen
  • simpele installatie

Minpunten

• geen!

digiguy
8 juni 2016 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

Kan mij alleen maar aansluiten bij de meerderheid die dit een uitstekend product noemen.

Pluspunten

• Mechanische kwaliteit
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

• geen

harakiri576
29 november 2010 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

De kabinet werkt prima, net als de bovenstaande review. Bouwkwaliteit prima, design is doorgedacht. Tijdens gebruik, ik kan niet zeggen of ze zijn in de kabinet of gewoon los in de behuizing. Prestatie en vertrouwbaarheid is dezelfde.
Ik heb 2 van deze gekocht, als ik een raid1 heb voor Linux, en een aparte schrijf voor win7. Ik wilde dat de games op win7 niets veroorzaken op mij day-to-day linux system. Dus als ik begin spelen, ik wilde de linux raid1 schrijven fysiek te verwijderen,
Ik heb een 2 klein minpunten:
- heet. Er is minden ventilatie binnen de kabinet, en mijn harde schrijven (2x Samsung SP2504C, 7200RPM) gingen van 28-30 naar 35-40 graden. Het is geen probleem voor mij, als rond 35 is de optimal temperatuur, maar kan...

Pluspunten

• geen verschil in prestaties

Minpunten

• hogere temperatuur kan problemen veroorzaken
  • geen aan/uit schakelaar

Marcelluz
20 maart 2015 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

De prijs is goed het is een handige uitbreiding, maar het nadeel vind ik dat de bouwkwaliteit niet zo heel goed is. Daardoor rammelt hij soms.

Pluspunten

• Handig systeem omdat de schijf er zo in kan
  • Kan op slot
  • Eenvoudig in te bouwen

Minpunten

• Rammelt/resoneert met sommige schijven

3 van 5 sterren (Voldoende)
Blue_Entharion
31 maart 2011 Rapporteer

Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay

Heb jij ook een Sharkoon SATA QuickPort Intern 1-Bay?