Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Marc_K84
17 februari 2011

Anysee E30TCPlus

AANSCHAF Na een aantal jaar gebruik te hebben gemaakt van de kabeloplossing van Digital Everywhere, de FloppyDTV C met AlphaCrypt module, ben ik eens gaan kijken naar een flexibeler oplossing. Ik wil de tv-kaart namelijk ook kunnen gebruiken in combinatie met een laptop. Bovendien hoef je bij de aanschaf van een nieuwe computer ook niet meer op te letten of er wel een FireWire aansluiting aanwezig is, waardoor je voldoende hebt aan goedkopere moederborden. Ik volgde al een tijd diverse fora en kwam hierbij tot de conclusie dat de Anysee's langzaamaan volwassen aan het worden zijn. Via vraag en aanbod een kaart aangeschaft om te kijken of deze de concurrentie met mijn oude FireDTV aan kan, met als idee dat wanneer hij niet bevalt hem...

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Prijs
  • USB aansluiting

Minpunten

• Anysee software

mark_007
6 juli 2010

Anysee E30TCPlus

Omdat ik graag een HTPC wil maken voor in mijn huiskamer heb ik in april een PC in elkaar gezet met de volgende configuratie:
Geheugen Kingston ValueRAM 4 GB DDR3-1333 Kit
Harddisk Samsung HD103SJ
Voeding be quiet! Pure Power BQT L7 350W
Besturingssysteem Microsoft Windows 7 Home Premium (NL Retail)
Upgrade Kit MSI Bundel H55M-E33 + i3 530
Behuizing Cooler Master Elite 330 (Retail, Zwart)
Optische drive Sony Optiarc AD-7240S-0B
Deze heb ik geplaatst onder mijn TV om te kijken of ik dit naar wens geconfigureerd krijg zodat ik tv kan kijken, radio kan luisteren en opnemen en tevens gebruik kan maken van de gewone pc functionaliteiten. Een vervolgstap zou dan zijn om deze stiller te maken en deze in een HTPC kast te plaatsen.
Omdat de...

Pluspunten

• redelijk makkelijk te installeren met behulp van youtube
  • via usb goed te gebruiken op een willekeurige pc
  • is de enige eenvoudige en betaalbare oplossing voor digitale kabel over pc
  • beeldkwaliteit

Minpunten

• de kaartlezer kan je kaart kapot maken (ik heb de kaart niet een tweede keer geprobeerd te verwijderen)
  • driverkwaliteit is nog beperkt
  • het apparaat is extern, dus heb je nog een kastje erbij

3 van 5 sterren (Voldoende)
mkools24
27 december 2009

Anysee E30TCPlus

Ik heb dit product pas aangeschaft, besteld via Satellite City en binnen een week in huis. Mijn media center draait Windows 7 x64 Ultimate en daar heb ik hem dus ook voor aangeschaft. Ik heb zelf Ziggo (regio 1111) en heb direct het HD zender pakket erbij besteld. De installatiecd die erbij zat was vrij verouderd dus die heb ik maar gelijk in de vuilnisbak gemikt en de laatste drivers en software van de anysee website gedownload. De drivers ondersteunen Windows Vista en Windows 7 64-bit. De software echter (Anysee Viewer) is zwaar bagger onder Windows 7, loopt regelmatg vast en liet tot een paar keer toe zelfs mijn systeem compleet vastlopen waarna ik een harde reset moest doen. Dus als je van plan bent dit apparaat te kopen installeer dan...

Pluspunten

• Prijs van 150 euro vond ik goed.
  • Media Center plugin werkt op zich prima.
  • Compact.

Minpunten

• Viewer software van Anysee is zeer buggy.
  • Zappen binnen Media Center gaat traag.
  • Windows 7 ondersteuning kan beter.
  • Installatie is niet zo gemakkelijk als je overal leest.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Palmboom
20 september 2010

Anysee E30TCPlus

2 weken geleden de Anysee E30TCPlus aangeschaft als vervanging voor mijn Hauppage PVR-500.
Installatie i.c.m. Ziggo ging prima nadat ik eerst het youtube filmpje had bekeken. Wel nieuwste drivers van de het internetsite gebruikt. Mediacenter vind meer dan 250 kanalen en deze zijn direct bruikbaar, ook de HD kanalen. Kwaliteit is top, ziet er hetzelfde uit als op mijn TV (die ook van een smartcard is voorzien). Echt een wereld van verschil vergeleken met de analoge Hauppage kaart die erin zat.
Systeembelasting tijdens het opnemen van HD content is fors (Phenom II X3, 2.8 Ghz, 3GB, Ati HD4200). Mijn systeem trekt het maar net om tegelijkertijd een HD kanaal op te nemen en af te spelen! Opnemen van niet-HD kanalen is overigens geen enkel...

Minpunten

• vrij prijzig, zeker als je 2 tuners wilt gebruiken
  • pittig systeem nodig voor opnemen HD kanalen

Swerfer
13 september 2009

Anysee E30TCPlus

De Anysee E30TCPlus is een goede en compacte DVB-T/DVB-C TV-kaart die door zijn compacte vorm makkelijk in te bouwen is in een HTPC.
Sinds de laatste drivers online staan bij Anysee werkt alles naar behoren in Windows Mediacenter onder Windows 7. Ervaring met XP of Vista heb ik zelf niet.
De beeldkwaliteit is zeer goed, want er vind geen omzetting plaats aangezien de tv-beelden digitaal worden ontvangen en doorgegeven aan de PC.
Groot voordeel is de ingebouwde smartcard lezer. Verder is er een softwarematige cam, zodat waarschijnlijk in de toekomst ook CI+ kan worden ondersteund.

Pluspunten

• Compact
  • Ingebouwde kaartlezer

Minpunten

• Verkrijgbaarheid

Joep63

8 april 2010

alex3305
29 december 2009

Anysee E30TCPlus

Heb jij ook een Anysee E30TCPlus?