Review door de redactie

Hands-on - gratis navigatie met Nokia Ovi Maps

Sinds januari is Ovi Maps gratis. De navigatiesoftware is bovendien voor veel Nokia's verkrijgbaar. Tweakers.net bekeek of de TomToms van deze wereld bang moeten zijn voor de nieuwe generatie Nokia's.

140 21 apr '10

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
5 januari 2010 Rapporteer

Inleiding Ik heb dit toestel nu al enkele weken. Na dat mijn Sony Ericson Z310i plotseling stuk ging moest ik snel beslissen over een opvolger. Na enkele reviews gelezen en bekeken te hebben viel mijn oog op dit toestel: de Nokia 5530 ExpressMusic. Dat het een ExpressMusic was kon me niet zo veel schelen, dit toestel sprak me aan met zijn looks, kleine handige vormfactor, touchscreen en vooral de WiFi. Dat er geen GPS en 3G aanwezig is maakt me niet zoveel uit. Vermits ik dit toch niet vaak zou gebruiken. Ook was dit toestel uitermate scherp geprijst. Het perfecte instap smartphone model zou ik zo zeggen. De eerste dag Wat krijg je allemaal voor je geld: • Nokia 5530 EM • 1000 mA/h batterij • een...

Pluspunten

• Scherpe prijs
  • WiFi
  • Zeer gevoelig touchscreen
  • kwaliteit/resolutie scherm
  • Geluidskwaliteit tijdens het bellen
  • Stereo speakers

Minpunten

• OVI suite (hopelijk komt er snel een meer bruikbare versie)
  • OVI store (slechts een klein percentage van alle mogelijke applicaties zijn hier te vinden)
  • Plaatsing van SIM en SD-kaart
  • Batterij cover

16 december 2009 Rapporteer

Na lang wachten en tussen verschillende keuzes kon kiezen, had ik toch besloten dat deze gsm ideaal zou moeten zijn voor mij. Ik heb hem nu een paar dagen en toch even laten weten wat ik momenteel van het toestel vind. Ik zal daarna wel nog wat updates met foto's enzovoort toevoegen de volgende dagen.
Eigenschappen:
· 16,7 miljoen kleuren
· Scatch resistant technologie
· AFFS-technologie
· Hoogwaardig touchscreen bediening
· Invoer via touch-technologie: QWERTY-invoer, handschrift herkenning.
· Power-toets
· Volumeregeling
·...

Pluspunten

• Goede prijs
  • Touchscreen
  • gebruiksgemak (nokia = makkelijk)
  • WIFI
  • 3,5mm jack
  • 4gb kaartje en goede headset
  • handige homescreen

Minpunten

• geen 3G
  • menu en muziekspeler konden wat meer design
  • lastig om contacten snel te vinden
  • soms wat te kleine knoppen voor in te drukken

19 juni 2010 Rapporteer

Telefoon viel meteen op vanwege de aantrekkelijke prijs in combinaties van de specificaties. Zag er ook strak uit, mooi design en las er goede dingen over. Dat maakt de telefoon ook waar. Betrouwbaar ding, leuke prijs en mooi design. Camera is prima en de accu gaat redelijk lang mee (weinig gebruik 5/6 dagen). Geluidsboxen gaan redelijk hard en geluid is van goede kwaliteit. Eerste paar dagen wel paar euro van mijn beltegoed verspilt doordat hij automatisch op internet ging zonder dat ik het door had. Na beetje zoeken heb ik dit uitgezet en verder geen last meer van gehad.
Fijn dingetje, zeker een aanrader als je een betrouwbare telefoon aan het zoeken bent rond deze prijsklasse met veel functies en (redelijk) goede camera.

Pluspunten

• Aantrekkelijke prijs in combinatie met de functies.
  • Mooi design.
  • Betrouwbaar
  • Geluid is goed en gaat redelijk hard.

Minpunten

• Achterkant raakt heel snel bekrast
  • bij schudden maakt het een geluid alsof er iets los zit, verder niet ernstig.
  • Foto's maken in donkerdere omgeving waardeloos.

30 maart 2010 Rapporteer

Ik heb de 5530 nu al ongeveer sinds december, en ik ben er wel tevreden mee.
Enige nadelen zijn wel:
dat usb kabeltje is veel te kort, en data overzetten gaat enorm traag, ookal is het USB2.0. Heb daarvoor een micro-sd lezer gekocht, en hierop gaat het sneller.
Ook een nadeel is, als ik al men mp3s met correcte ID3tags en albumart op mijn gsm wil zetten, dus een paar honderd.. moet ik altijd mijn bibliotheek vernieuwen.. en dat kan wel een paar minuten duren.. ook, geeft hij de album art niet weer van mp3 bestanden, wel... als ik ze omzet naar AAC, dan toont hij ze wel.
Soms al eens last gehad van freezes, m.a.w. heel de boel loopt soms een vast. Maar dit gebeurd zelden... heb via de nokia ovi store en via internet, tal van programma's...

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit
  • WiFi
  • Design
  • Werkt snel (met standaard theme & effecten uit)
  • Camera.. ookal is het 3.2, vind het toch mooie fotos

Minpunten

• Bouwkaliteit
  • Achterkant is zo dun
  • Soms loopt hij vast, maar dit ligt aan Symbian, niet aan Nokia, denk ik
  • Ik moet toch wel elke dag mijn gsm herladen

3 van 5 sterren (Voldoende)

16 november 2009 Rapporteer

15 november 2009 Rapporteer

12 oktober 2009 Rapporteer

Nokia 5530 XpressMusic Zwart

Pluspunten

• Scherm: Zeer duidelijk en helder (hoge resolutie)
  • Touchscreen: beter dan bvb de Samsung star
  • Batterij
  • Mediaspeler
  • 3.5 mm audio jack
  • Wi-Fi

Minpunten

• Geen 3G
  • De cover aan de achterkant voelt niet zo stevig aan en zit nogal los.

Heb jij ook een Nokia 5530 XpressMusic Zwart?