Nokia 5530 XpressMusic Zwart Review

19 juni 2010, laatste update op 19 juni 2010, 1.243 views Rapporteer

Telefoon viel meteen op vanwege de aantrekkelijke prijs in combinaties van de specificaties. Zag er ook strak uit, mooi design en las er goede dingen over. Dat maakt de telefoon ook waar. Betrouwbaar ding, leuke prijs en mooi design. Camera is prima en de accu gaat redelijk lang mee (weinig gebruik 5/6 dagen). Geluidsboxen gaan redelijk hard en geluid is van goede kwaliteit. Eerste paar dagen wel paar euro van mijn beltegoed verspilt doordat hij automatisch op internet ging zonder dat ik het door had. Na beetje zoeken heb ik dit uitgezet en verder geen last meer van gehad.
Fijn dingetje, zeker een aanrader als je een betrouwbare telefoon aan het zoeken bent rond deze prijsklasse met veel functies en (redelijk) goede camera.

Pluspunten

• Aantrekkelijke prijs in combinatie met de functies.
  • Mooi design.
  • Betrouwbaar
  • Geluid is goed en gaat redelijk hard.

Minpunten

• Achterkant raakt heel snel bekrast
  • bij schudden maakt het een geluid alsof er iets los zit, verder niet ernstig.
  • Foto's maken in donkerdere omgeving waardeloos.

Heb jij ook een Nokia 5530 XpressMusic Zwart?

Maar deze heeft toch geen GPS?

Ondanks dat een geniale telefoon, het is min of meer de 5800 zonder GPS en zonder HSDPA zie ik. En ik geloof dat de processor van deze net iets hoger geklokt is. En "officiele" widgets startscherm is beter uitgewerkt met doorzichtigheid enzo.

Veel plezier ermee! Mijn 5800 ligt alweer stof te happen na n jaartje service :P.

[Reactie gewijzigd door PerfectLight op 23 juli 2024 21:04]

Deze heeft inderdaad geen GPS. Maar goed dat vind ik niet echt een nadeel aan deze telefoon, als je echt voor GPS gaat moet je gewoon de 5800 kopen :)
bij schudden maakt het een geluid alsof er iets los zit
Dat is de stylus, de cameraknop en de unlock-schuiver die effectief los zitten, maar is idd niets ernstig.

Het grootste voordeel aan deze gsm is dat hij over WIFI beschikt, daarvoor moet je doorgaans een veel duurdere gsm kopen.

Bij mij valt hij nu en dan een keer uit (maar is al verbeterd sinds updates) en moet hem regelmatig eens hardwareresetten voor één of andere functie die plots niet meer lijkt te werken, zoals trillen bij het ontvangen van een SMS of het witte lampje dat niet meer oplicht na het ontvangen van een SMS/email/gemiste oproep.