![]() |
Achtergrond - Pricewatch Gift Guide De feestdagen staan weer voor de deur, dus Sint en de Kerstman kunnen het dak weer op. De Pricewatch blikt terug op 2009 en biedt de beide mannen in het rood de helpende hand: wat zijn dit jaar de succesnummers? |
Gemiddelde gebruikersscore
- Inleiding Ik was al een een tijd op zoek naar een NAS. Deze moest voor mij aan de volgende eisen voldoen: - 2 harde schijven - Stabiliteit - Uitgebreide software mogelijkdeden - Geschikt om media te streamen naar meidaplayers - Mogelijkheid usenet applicatie draaien (SABNZB) - Multitasken moet geen problemen opleveren (bijv. SABNZB draaien en streamen tegelijk) Na vele reviews gelezen te hebben ben ik uiteindelijk bij Synology terecht gekomen. Ik heb lang getwijfeld tussen de DS-209 en DS-209+ II. Uiteindelijk ben ik vanwege de snelheid en multitask geschiktheid voor de 209+ II gegaan. - Installatie Mijn NAS heb ik besteld bij Wifimedia incl. 2x 1,5 TB samsung ecogreen HD154UI schijven. Voordeel is dat ze bij deze winkel als...
Dit is mijn 2e Synology NAS. 4 Jaar geleden had ik mezelf de DS-101G+ kado gedaan. Ook een prima apparaat overigens. Omdat de performance van de 101G+ me steeds meer ging irriteren, laat staan het geluid van het veel te kleine fannetje heb ik mijn zinnen gezet op aanvankelijk de DS-109+ en uiteindelijk de DS-209+II In eerste instantie heb ik genoeg aan 1 TB of 1,5 TB ruimte, maar bedacht me de mogelijke fan problematiek van de 1-bay unit en ben na deze tabel geraadpleegd te hebben ben ik voor de 2-bay gegaan. Grotere behuizing, grotere fan = minder herrie Momenteel nog met 1 HDD, de...
In eerste instantie kocht ik een Cisco Mediahub NMH305. Deze voldeed niet aan wat ik zocht in een NAS.
Daarmee niet gezegd dat de Cisco Mediahub niet goed is, maar niet voor mijn gebruik.
Na het lezen van vele reviews uitgekomen op de Synology 209 + II. Zowel de DS209 als de DS209+ II stonden op mijn voorkeurslijstje en bij het bestellen via 4launch.nl toch maar gekozen voor de + versie.
Ik heb geen idee of ik het prijsverschil en daarmee het snelheidsverschil ooit ga merken. De Synology DS209+ II werkt in ieder geval lekker snel.
De installatie van de Synology 209 is goed te doen. Apparaat zit netjes verpakt in de doos. Het is vervolgens een kwestie van de behuizing openmaken, een of 2 hardeschijven erin plaatsen en vastschroeven maar.
Aanleiding
Het is mijn eerste NAS voor thuisgebruik dus veel ervaring had ik er nog niet mee. Hij moet om te beginnen dienst doen als centrale opslag, daarna als download en mailserver. Het product wordt keurig ingepakt geleverd en ook alle kabels en schroeven zijn meegeleverd (zelfs extra schroeven). Persoonlijk ben ik niet blij met de losse trafo. Het houdt de temperatuur wel laag in de kast maar het is weer lastig weg te werken, het levert extra kabels en verbindingen op en de trafo wordt toch wel wat warm.
Montage van de hardware
Er wordt geen losse installatiegids bijgeleverd, op de cd-rom staat wel een snelle installatiegids en een gebruikersgids. De gebruikersgids van 68 pagina's bevat informatie voor meerdere...