Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Rimco
5 november 2010

Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver

Deze USB stick heb ik nu ongeveer een jaar in bezit en sinds ongeveer 2 maanden heb ik er nog eentje bij. De sticks heb ik in gebruik voor data en om programma's te installeren op verschillende computers met op een aparte partitie ook nog backtrack 3. Ik heb hiervoor de removable bit van de stick uitgezet zodat ik nu 3 partities heb per stick. Vormgeving De USB stick hangt bij mij altijd tussen mijn sleutels en zit daarbij ook niet in de weg, in plaats van het originele kettinkje heb ik gekozen voor een klein ringetje van ongeveer 1cm doorsnede. Hierbij moet je er wel op letten dat het gaatje in de USB stick niet al te groot is. Je kan zijn vormgeving (niet) fijn vinden om de volgende punten: • Hij is wat dikker dan normale...

Pluspunten

• Klein
  • Waterdicht
  • Stevig
  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Geen LED
  • Blijft door de dikte wel goed zitten

Minpunten

• Iets te dik voor sommige USB poorten
  • Geen LED
  • Kettinktje (ringetje vind ik persoonlijk fijner)

Simper01
6 juni 2013

Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver

Een prima stick voor iemand die geen hoge eisen stelt maar wel altijd een usb stick bij zich wil hebben.
Bij mij hangt ie al 1.5 jaar aan mijn sleutelbos en heeft dus aardig wat te verduren gehad. Door het oogje op de stick heb ik een spiraalringetje gedaan en de stick zit muurvast aan mijn sleutelbos. Enorm voordeel dat ik altijd een stick bij me heb om even wat op te slaan. Er kleven ook een aantal nadelen aan de stick, zie hieronder. Waar ik hem voor gebruik; af en toe wat bestanden opslaan, is het een perfecte oplossing. Degelijk, snel genoeg en zo klein dat ie zonder dat je er last van hebt altijd aan je sleutelbos kan hangen.

Pluspunten

• Behuizing: erg klein en van staal. Het oogje is één stuk met de behuizing dus hij zit muurvast aan je sleutelbos. Ondanks dat deze stick heel wat te verduren heeft gehad doet ie het na 1,5 jaar nog uitstekend.
  • Snelheid: gegeven dat de stick USB 2.0 heeft, is de snelheid is ok te noemen. Vergelijkbaar met grotere (qua afmetingen) sticks.

Minpunten

• Buggy: af en toe wordt de stick niet direct herkend. Eruit trekken en weer terug stoppen (desnoods een paar keer) heeft het probleem tot nu toe altijd opgelost, maar het is wel irritant.
  • USB maatvoering: de usb plug is een fractie dikker dan standaard, dus er moet wat kracht gezet worden om de stick in de poort te drukken. Hij past echter altijd prima dus is niet schadelijk.

rogier1974
21 oktober 2010

Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver

Ik heb al een tijdje de 4GB versie van deze usb stick, ben er bijzonder tevreden mee, je moet hem alleen goed in de gaten houden want door de geringe afmetingen heb je hem al snel "misplaatst" . Voor mij is het een superhandig ding met veel opslag capaciteit

Julian
18 oktober 2010

Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver

Deze stick heeft een paar grote voordelen, alsmede grote nadelen. Ze staan hieronder op een rijtje. Deze duidelijk aanwezige voor- en nadelen maken dat dit product alleen geschikt is voor hen die de voordelen erg belangrijk vinden, of die niets geven om de nadelen. Ik denk dat veel mensen teleurgesteld zullen zijn in dit product als ze niet van te voren kennis hebben genomen van deze voor- en nadelen.

Pluspunten

• Klein. Hij hangt bij mij aan mijn sleutelbos zonder hinderlijk aanwezig te zijn
  • Robuust. De buitenkant is van staal en hij is waterdicht. Na een klein jaar heb ik nog geen problemen ermee gehad.
  • Snel. De lees- en schrijfsnelheid is vergelijkbaar met de snellere (maar niet de allersnelste) usb 2.0-sticks.

Minpunten

• Nadelen:
  • De stabiliteit is (in mijn geval) niet geweldig. Regelmatig ziet Windows de stick heel even niet meer. Ik heb verschillende bestandssystemen geprobeerd en er nog disk-checking op los gelaten, maar dat heeft allemaal geen zin. Momenteel gebruik ik NTFS. Ik vermoed dat er iets mis is in de controller. Wellicht kan ik nog eens zoeken naar geupgrade firmware, als dat al bestaat
  • De maatvoering is niet heel precies. Deze stick is duidelijk dikker dan anderen. In eerste instantie dacht ik dat ik hem zelfs nooit in mijn Macbook Air zou kunnen gebruiken, maar dat is uiteindelijk 'opgelost' door gewoon meer geweld te gebruiken. Het blijft echter altijd vervelend om deze stick met vrij veel kracht in mijn dure MBA te proppen, en hem vervolgens met net zo veel geweld weer eruit te moeten rukken =|
  • 'Grappig' aan deze stick is dat als je hem ondersteboven in een USB-gat prikt, hij kortsluiting veroorzaakt met een spontane reboot als gevolg, of misschien zelfs wel schade aan de computer.

DaViDoViTsCh
13 oktober 2010

Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver

Eigenlijk niet veel meer te melden dan wat ik ingevuld heb. Wilde alleen even kwijt dat deze stick ontzettend gevoelig is voor statische elektriciteit. Heb er 2 verspeeld, eentje daaraan dus en de ander aan het verkeerd inpluggen achter in de PC (wat op dat moment niet anders kon) hij raakte het ijzer van de PC en toen viel mijn PC uit, usb stick gaar, maar gelukkig geen schade aan de PC of voeding. Erg jammer en volgens mij best een ok stickie, mits je em in een hub gebruikt oid. Ook erg fijn is het formaat: echt minuscuul! Voor mij is het het best om gewoon een plastic USB stick te hebben á la Cruzer. Dan riskeer je niks

2 van 5 sterren (Slecht)

15 oktober 2010

Devil777
19 augustus 2010

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Super Talent Pico-C Series 8GB Zilver?