€ 89,90 bij bol

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 18 september 2025

Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless - Deze gamingmuis weegt maar 36 gram

De Corsair Sabre v2 Pro is een van de lichtste gamingmuizen op de markt. Daarvoor lever je ten opzichte van andere muizen uit deze klasse een aantal features in: de Sabre heeft geen rgb-verlichting, bluetooth of zelfs maar dpi-knoppen. Corsair doet echter geen concessies aan de belangrijkste zaken, zoals de sensor en de kwaliteit van de draadloze verbinding. Dat maakt van de Sabre v2 Pro een goede keuze als je een laag gewicht boven alles stelt. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Testpanel +2

Ondanks dat ik niet veel game met een muis en ik volledig blanco deze muis ben gaan gebruiken werd ik positief verrast. Het is een betrouwbare muis die lekker snel reageert. Dit komt door de losse receiver waardoor de snelle draadloze communicatie mogelijk is. Die losse receiver is ook gelijk een nadeel en dat is dat die er is en wat ruimte inneemt.
De batterijduur voor dit soort muizen zal wel prima zijn, maar na 3 dagen (afhankelijk van de instellingen) is die toch wel leeg. Met mijn Logitech muizen van ik dat in maanden gewend.

Pluspunten

• Betrouwbare muis
  • Snelle respons
  • Instellingen opgeslagen op de muis

Minpunten

• Corsair Web Hub alleen voor Windows
  • Losse receiver nodig
  • Batterijduur

Testpanel +2

Als onderdeel van het Tweakers Testpanel mocht ik de muis na review behouden.

De Corsair Sabre V2 Pro is een ongelofelijk lichte muis die toch zeer goede prestaties weet neer te zetten.
Zeer responsief, zeer goede accduur, geen RGB poespas.
Gericht op gamers, maar valt prima als all-round muis toe te passen. Mits je geen claw-grip vereist.
Geen Corsair ICue software nodig voor configuratie! Dit kan gewoon via de webbrowser gedaan worden of, met een beetje friemelen, kan via wat muisknop combinaties de DPI ingesteld worden. De ingestelde waardes worden in de muis opgeslagen, dus daarna is de software niet meer vereist
Uitstekende batterijduur van rond de 60-70 uur

Laad relatief langzaam op

Pluspunten

• Ongelofelijk licht
  • Zeer snel en responsief
  • Goede bouwkwaliteit
  • Voelt stevig aan
  • Lange Accuduur

Minpunten

• onderkant van de muis lijkt wat minder stevig
  • Vreemde implementatie van de ontvanger
  • Kan wat minder comfortabel in de hand liggen
  • Lift-off distance is nul
  • Langzaam opladen
  • Bedraad gebruik niet aan te raden

24 oktober 2025 Rapporteer
Testpanel +2

Hier hebben wij te maken met een zeer doelgericht ontworpen product. Vanaf het eerste moment is het gewicht opvallend. Ook bij eerste gebruik is de kwaliteit van de pointeraccuraatheid en het gebrek aan statische wrijving opvallend. Het is wellicht een prijzig product, maar het mag voor de kwaliteit die wordt geleverd.

Pluspunten

• Doelgericht ontworpen
  • LICHT!!
  • Goed configureerbaar
  • Voelt stevig aan
  • Geen zachte kunststof die slect veroudert
  • Makkelijk te repareren

Minpunten

• Accustand is niet makkelijk te achterhalen
  • Geen Bluetooth (hoort bij het doelgericht ontwerp)
  • Nederlandse taal niet als optie beschikbaar
  • Keuze aan laders beperkt.
  • Linkshandige variant niet beschikbaar.

10 november 2025 Rapporteer

De Corsair Sabre V2 Pro Ultralight Wireless is een gamingmuis die zich richt op gamers die op zoek zijn naar prestaties en vooral een erg lichte muis zoeken.
Laten we de Corsair Sabre V2 Pro Ultralight Wireless muis in detail bekijken en zien wat deze te bieden heeft op het gebied van ontwerp, prestaties, batterijduur en de natuurlijk algemene ervaring.

Corsair heeft deze muis gratis ter beschikking gesteld in ruil voor het schrijven van deze review.

Pluspunten

• Ultralicht
  • Responstijden
  • LED's die instellingen weergeven

Minpunten

• ICUE software

4 november 2025 Rapporteer
Testpanel +1

De mogelijkheid om deze muis te testen met beide handen aangepakt. Ik ben onder de indruk van de bouwkwaliteit ondanks het lage gewicht. Of beter, onder de indruk van het lage gewicht (hoe kunnen ze het bouwen!) en de stappen die gemaakt zijn op het ultralight muis niveau.
Hij ligt fijn in de hand, reageert accuraat en is een fijne compagnon voor zowel desktop als gaming.

Pluspunten

• Licht!!
  • Soepel
  • Ligt fijn in de hand
  • Ingetogen design
  • Prima accuduur

Minpunten

• (onnodig) stugge usb-c kabel
  • Prijzig

Heb jij ook een Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart?