Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart Review
10 november 2025, laatste update op 10 november 2025, 40 views
Rapporteer
De Corsair Sabre V2 Pro Ultralight Wireless is een gamingmuis die zich richt op gamers die op zoek zijn naar prestaties en vooral een erg lichte muis zoeken.
Laten we de Corsair Sabre V2 Pro Ultralight Wireless muis in detail bekijken en zien wat deze te bieden heeft op het gebied van ontwerp, prestaties, batterijduur en de natuurlijk algemene ervaring.
Corsair heeft deze muis gratis ter beschikking gesteld in ruil voor het schrijven van deze review.
Pluspunten
- Ultralicht
- Responstijden
- LED's die instellingen weergeven
1. De doos (en de inhoud)
De Corsair Sabre V2 Pro is een opvallend lichte muis, wat meteen opvalt wanneer je hem uit de doos haalt. Met een gewicht van slechts 36 gram is deze muis echt ontworpen voor mensen die de muis gaan gebruiken om snelle acties mee uit te voeren. Het is dan ook niet raar dat de doelgroep voor Corsair voornamelijk gamers zijn. Wat ook opvalt wanneer je de muis uit de doos haalt, is dat de USB kabel (USB C naar USB B) zwaarder is dan de muis. Naast de muis en de kabel is de wireless reciever meegeleverd.
In plaats van een usb (M) aansluiting heeft de reciever van Corsair een ‘vrouwelijke’ aansluiting met een clipje eraan. Deze kan je dus gemakkelijk ergens aan vast klikken op je bureau zodat de reciever dichtbij je muis ligt.
Bouwkwaliteit
Ondanks het lage gewicht, voelt de muis niet krakkemikkig of goedkoop aan. Bij lage gewichten voelt het al snel ‘plastic’ aan, maar dat is bij deze muis niet het geval. De knoppen aan de binnenkant van de muis (rechterkant) voelen kwalitatief goed aan. De twee gewone muisknoppen zijn ook prima in orde.
2. Draadloze Technologie & batterijduur
We gaan maar meteen duiken in een van de grootste troeven van de Corsair muis naast dat deze ultralicht is, namelijk de extreem lage latency van 1ms en de hoge DPI. Dit kan de muis bieden door in plaats van bluetooth gebruik te maken van een 2.4GHz reciever. Door gebruik te maken van deze technologie ( Corsair noemt dit Slipstream) wordt er veel vaker data verstuurd van je muis naar je PC. Hierdoor kan je PC veel nauwkeuriger bepalen waar je muis is en kan je als gebruiker nauwkeuriger klikken.
Er zit natuurlijk ook een -klein- nadeel aan deze technologie in combinatie met deze muis en dat is dat de batterijduur minder lang is ten opzichte van een bluetooth verbinding. Doordat er veel meer pakketten verstuurd worden tussen de muis en je PC, wordt er ook meer energie verbruikt. Waar mijn MX Master vele weken of maanden meegaat op een batterij, heeft deze muis door zijn kleinere batterij, gebruik van het 2.4GHz kanaal en (instelbare) veel hogere polling rate een minder lange batterijduur.
In de praktijk merk je het verschil tussen nauwkeurigheid duidelijk. Door de hoge polling rate, DPI instellingen en het lichte gewicht is het veel nauwkeuriger klikken dan met een muis (zoals de standaard instellingen van mijn MX master) en voelt het erg vloeiend en nauwkeurig aan.
3. Vormgeving
De vorm is relatief eenvoudig doordat deze symmetrisch is, maar voelt comfortabel aan en is geschikt voor zowel palmgrip als clawgrip gebruikers. De afwerking is mat, wat helpt om vingerafdrukken te verminderen, en de textuur van de muis zorgt voor een goede grip.
Wat betreft de afmetingen is de Sabre V2 Pro iets groter dan sommige andere lichte muizen, waardoor het voor grotere handen comfortabeler is. De vorm van de muis past voor mij prima in de hand, mogelijk is deze dus wat geschikter voor grotere handen t.o.v. andere ultralichte muizen. De knoppen zijn goed geplaatst en reageren uitstekend, zonder enige vertraging. Er zijn geen speling of ongewenste bewegingen, wat essentieel is voor snelle reactietijden en een kwalitatief hoogwaardig gevoel.
3. Sensor en Prestaties
De sensor die in de Corsair Sabre V2 Pro wordt gebruikt, biedt de mogelijkheid tot 33000 DPI, wat meer dan genoeg is voor de meeste gamers. De sensor is uiterst nauwkeurig en reageert snel op bewegingen, wat cruciaal is voor snelle en competitieve games.
Wat de sensor onderscheidt, is de hoogwaardige tracking en het feit dat de DPI-instellingen gemakkelijk kunnen worden aangepast via de muis zelf. Het maximale bereik van 33.000 DPI zorgt ervoor dat je zelfs de kleinste bewegingen kunt vastleggen, en de mogelijkheid om in te stellen hoe fijnmazig de DPI-aanpassing is, biedt veel controle over de gevoeligheid. Dat had ik graag zelf willen testen, maar helaas lukt het de iCUE software niet om mijn muis te detecteren. Daarom beperk ik me slechts tot de instellingen die je direct op de muis kan invoeren.
Wanneer je de muis met de USB kabel verbindt zal het scrollwiel oplichten door het LEDje wat er achter zit. De kleur van het ledje geeft aan wat de DPI instellingen van de muis zijn. Standaard staat deze (in ieder geval bij mij) ingesteld met de groene kleur, wat een DPI van 1200 betekend. Andere kleuren zijn rood (laagst), blauw geel en paars (hoogst). Je kan de dpi instellingen makkelijk aanpassen door de rechtermuisknop samen met het achterste knopje op de zijkant van de muis 3 seconden in te houden. Het ledje gaat dan pulseren en krijgt de nieuwe kleur die correspondeert met de dpi instelling die hoger is dan je vorige dpi instelling.
Wanneer de batterij van de muis bijna leeg is gaat het ledje rood pulseren.
In de praktijk is de muis zeer responsief en werkt deze uitstekend bij zowel snelle bewegingen als bij langzame, precieze richtacties. De muis biedt een consistente tracking, zelfs bij hoge snelheid.
4. Batterijduur
Zoals al eerder beschreven is de batterijduur afhankelijk van de instellingen waarop de muis staat ingesteld. Het aanpassen van de polling rate heeft een sterk effect op de batterijduur.
De batterijduur van de Sabre v2 Pro die opgegeven wordt varieert van 70 uur (met lage polling rate) tot 15 uur met hoge polling rate. Natuurlijk kan je de muis gewoon blijven gebruiken wanneer je de USB kabel direct aansluit, maar doordat de meegeleverde kabel vrij stug is, doet het de lichtgewicht aspect teniet doordat de kabel weerstand geeft bij het bewegen van de muis. 15-70 uur gebruik voor een muis vind ik niet veel, maar dat is natuurlijk maar net wat je referentiepunt is en waarvoor je deze gebruikt. Mijn referentiekader voor normaal thuisgebruik is een Mx Master 3, wat natuurlijk een heel ander soort type muis is. Die gaat enorm lang mee, maar is ook niet geschikt voor gamen. Daarnaast is die natuurlijk veel zwaarder.
5. Software
De Corsair iCUE-software samen met de muis heb ik, zoals aangegeven, helaas niet kunnen testen doordat de software op geen enkele manier de muis detecteerde. Zowel op mijn Macbook Air als desktop detecteert de software de muis niet. Mocht ik dit aan de praat krijgen zal ik dit stukje updaten.
6. Conclusie
De Corsair Sabre V2 Pro Ultralight Wireless is een prima muis voor competitieve gamers die behoefte hebben aan een nauwkeurige en responsieve muis. Het lichte ontwerp zorgt voor een snelle en vloeiende ervaring. Voor dagelijks gebruik kan je de instellingen van de muis zodanig aanpassen dat de batterijduur verlengd wordt ten opzichte van de 'gaming' stand met veel hogere DPI. De prijs ligt nu rond de 110 euro in de pricewatch. Dat is geen goedkope muis, maar als gamer is het verschil tussen een normale muis en deze duidelijk merkbaar.
Wat de Sabre V2 Pro onderscheidt, is de combinatie van lichtgewicht ontwerp en de snelle respons die de Corsair muis biedt.