€ 88,- bij MediaMarkt

Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart Review

18 november 2025, laatste update op 18 november 2025, 272 views Rapporteer
Testpanel +2

Als onderdeel van het Tweakers Testpanel mocht ik de muis na review behouden.

De Corsair Sabre V2 Pro is een ongelofelijk lichte muis die toch zeer goede prestaties weet neer te zetten.
Zeer responsief, zeer goede accduur, geen RGB poespas.
Gericht op gamers, maar valt prima als all-round muis toe te passen. Mits je geen claw-grip vereist.
Geen Corsair ICue software nodig voor configuratie! Dit kan gewoon via de webbrowser gedaan worden of, met een beetje friemelen, kan via wat muisknop combinaties de DPI ingesteld worden. De ingestelde waardes worden in de muis opgeslagen, dus daarna is de software niet meer vereist
Uitstekende batterijduur van rond de 60-70 uur

Laad relatief langzaam op

Pluspunten

• Ongelofelijk licht
  • Zeer snel en responsief
  • Goede bouwkwaliteit
  • Voelt stevig aan
  • Lange Accuduur

Minpunten

• onderkant van de muis lijkt wat minder stevig
  • Vreemde implementatie van de ontvanger
  • Kan wat minder comfortabel in de hand liggen
  • Lift-off distance is nul
  • Langzaam opladen
  • Bedraad gebruik niet aan te raden

Uitgebreide toelichting

Slechts 36 gram aan muis voelt onwerkelijk aan.
De muis weegt letterlijk bijna niets en komt over als een van die nep-muizen die je vroeger in de Ikea altijd op de computermeubels zag liggen.

De trend met gamingmuizen is wat dat betreft duidelijk omgeslagen. Waren vroeger de muizen met customizable gewichtjes de grote trend, zie je nu duidelijk de beweging naar steeds lichtere muizen.
Op zich is dat natuurlijk logisch: een zwaardere muis vraagt meer inspanning om in beweging te brengen, maar ook weer tot stillstand te laten komen. Het idee achter de ultra-lights is dat het lichte gewicht de precisie verhoogt.

Ondanks het lage gewicht is deze muis een serieus stuk gereedschap met eigenschappen waar andere muisfabrikanten af en toe best een lesje van kunnen leren. Het lichtgewicht ontwerp betekent in dit geval zeker niet dat de specificaities onderdoen voor andere high-end gaming muizen.

De uitvoering is wel basic:

Geen RGB, alleen een indicatie lampje wat aangeeft of de muis aan het laden is (Groen met breathing effect), vol zit (Groen zonder effect) of als de batterij bijna leeg is (knipperend amber).,

Verder zijn er alleen twee configureerbare duimknopjes te vinden aan de zijkant en verder niets.
Als je hem niet zou oppakken lijkt deze muis op elke andere standaard draadloze muis.

Toch zijn de specificaties indrukwekkend. De pollingrate van de muis kan ingesteld worden tot aan 8Khz wat volgens de brochure de snelste polling rate is op dit moment. DPI kan ingesteld worden tot 33000 DPI, wat zelfs een potje Balatro een zeer uitdagende onderneming maakt. Of je het nodig hebt weet ik niet, maar het kan wel. De sensor is meer dan uitstekend en niet op een foutje te betrappen.

De muis is overigens ook prima linkshandig te gebruiken. Het ontwerp van de muis is symmetrisch met enkel de twee duimknopjes aan de linkerkant van de behuizing die op een rechtshandig ontwerp wijzen. De knopjes zitten echter totaal niet in de weg bij linkshandig gebruik, je verliest alleen de functionaliteit als je deze muis als linkshanidge overweegt aan te schaffen.

Biedt dat lichte gewicht in de praktijk nu ook echt voordeel?

Ik moest er zelf heel erg aan wennen. Ik gebruik al jarenlang een Logitech G903 die nog steeds niet aan vervanging toe is. Het is een relatief zware muis, waar ook extra gewichtjes in gestopt kunnen worden. Switchen naar de Corsair is aanvankelijk een bizarre ervaring. Het voelt echt alsof je niets in je handen hebt, de muis lijkt bijna niet aanwezig te zijn en hij zweeft over je muismat.

In het begin is dat een erg vreemde gewaarwrding, maar uiteindelijk  werkt het wel zeer prettig. Als ik na een paar uur weer  terugwissel naar de Logitech voelt deze zeer zwaar en lomp aan. Ik wilde eigenlijk direct weer terug naar de Corsair. Ware het niet dat de Logitech voor mij wel een stuk lekkerder in de hand ligt. Waarschijnlijk komt dat door mijn claw-grip. De Corsair ondersteund bij normaal gebruik niet de palm van mijn hand. Het profiel is daar net iets te laag voor. Ook voelt de muis eigenlijk net iets ‘te kort’ aan. Er valt prima mee te werken, maar ergonomisch is het toch wat minder prettig dan de G903.

Over het algemeen speleen snelle FPS games meer dan prima met de Corsair. Het lichte gewicht maak daadwerkelijk verschil, met name in de precisie. Nu ben ik zelf meer een Call of Duty type speler, waar de snelheid van het spel iets lager ligt dan de meeste FPS-en. Ik heb mijn zoon dan ook gevraagd of jij de muis wilde testen met onder andere Marvel Rivals, Valorant, Apex en nog een paar andere titels. Ook hij beaamde dat hij wel degelijk verschil voelde. Bij Marvel Rivals had hij het idee dat hij echt een duidelijk voordeel had bij het gebruik van deze muis ten opzichte van zijn Logitech G502. Valorant was echter wel een stuk meer wennen. De muis was bijna te precies voor hem waardoor hij regelmatig net voorbij zijn doel ging. Hij moest duidelijk zijn acties een tijdje aanpassen  aan het lage gewicht van de Corsair.

Over het algemeen kon ik concluderen dat het lichte gewicht van deze muis daadwerkelijk voordelen biedt bij de snellere FPS games, maar je moet wel even de tijd nemen on aan het gewicht te wennen.

De muis is overigens ook ook prima te gebruiken voor andere taken waarbij precisie vereist is. Gedetaileerd grafisch werk ging bijvoorbeeld helemaal prima met deze muis, en er zijn vast nog wel wat toepassingen te bedenken waarbij het lichte gewicht en hoge precisie zo zijn voordelen kan hebben.

Accuduur van de muis is prima. Ik heb dat helaas niet volledig kunnen testen omdat er een deadline op het schrijven van de review stond, maar ik schat wel in dat de geclaimde 70 uur gehaald kan worden. Wel verwacht ik dat de pollingrate wat van invloed zal zijn op de accuduur. Laden verloopt relatief traag, volgens mij duurde het zo’n 4 uur voordat de muis voor de eerste keer volledig was opgeladen. Gezien het gewicht verwacht ik niet dat er een hele grote accu in de muis zit, dus dat viel een beetje tegen.

Verder is er in de verpakking een USB kabel en een receiver te vinden. Je hebt ook de mogelijkheid om de muis wat aan te passen doordat er grip-pads meeverpakt zijn. Ook kun je wisselen van de skates aan de onderkant van de muis. Je wisselt dan wel direct van het ene naar het andere type skates. Ik heb dit nog niet geprobeerd omdat de muis al zo enorm licht over je muispad beweegt dat aanpassing hiervan me niet echt nodig leek. Maar prima dat dit in de verpakking meekomt natuurlijk.

Bouwkwaliteit en afwerking

Ondanks de het lichte gewicht voelt de bovenkant van de Corsair zeer stevig aan. In tegenstelling tot veel andere ultralights (is dat een categorie?) muizen zitten er geen gaten of cut-outs in de behuizing en er beweegt niets mee als je wat druk zet op de bovenkant. Ook de muisknoppen zijn prima in orde: geen travel naar links of rechts en ze rammelen totaal niet. Het klikken zelf is duidelijk en aangenaam. Zeer licht, maar toch voel je precies wanneer je de muisknop indrukt. De twee buttons aan de zijkant kun je wel wat heen en weer laten wiebelen maar deze lijken verder ook stevig op hun plek te zitten.

Het enige wat opvalt is dat de onderkant van de muis wel een stukje meeveert bij het indrukken.
Bij normaal gebruik natuurlijk geen probleem, want zo vaak druk je niet op de onderkant van een muis, maar als je vanwege het lage gewicht deze muis overweegt om in je laptoptas mee te nemen zou ik misschien wel een beschermend hoesje of een ander type muis overwegen.

Al met al ikomt de muis ondanks het lage gewicht zeer stevig over wat al een prestatie op zich is

Gebruiksgemak
Over het gebruiksgemak valt eigenlijk niet zoveel te zeggen. De muis doet wat hij moet doen, is
eenvoudig te configureren en werkt direct uit de doos. Instellen kan via de Corsair applicatie, iets minder uitgebreid maar nog prima werkbaar via de webbrowser op Corsair’s Webhub of door middel van wat knoppen combinaties op de muis zelf

Aan de onderkant zit een switch die de muis alleen aan of uit kan zetten, bij het aanzetten verbind de muis direct met de receiver, in de uitstand kun je bedraad de muis gebruiken. Bluetooth functionaliteit is dus niet aanwezig.

Bedraad gebruik zou ik overigens niet aanraden. De muis is zo licht dat je een zeer soepele USB-C kabel nodig hebt om je muis gewoon plat op de muismat te laten staan. Als je bijvoorbeeld de meegeleverde USB-C kabel (overigens van goede kwaliteit) aansluit om de muis bedraad te gebruiken zorgt de stijfheid van de kabel ervoor dat de muis aan de voorkant wordt opgetild en dus alleen met de achtekant op je muismat staat!

De usb-c ontvanger kwam enigszins vreemd op mij over. Het is een klein los kastje met daaraan een clip. De bedoeling is dat je de ontvanger op een usb-c kabel aansluit zodat hij zijn werk kan doen. Ik heb dit niet eerder gezien. Tot nu toe ben ik alleen dongels bij draadloze muizen tegengekomen. Deze opzet heeft natuurlijk zijn voordelen: je kunt de ontvanger Dichter bij de muis plaatsen als je dat wilt. maar in dit geval is dat totaal niet nodig. Het bereik van de ontvanger is prima. Ook het kleine clipje op de ontvanger komt mij een beetje vreemd over... Is het nu de bedoeling dat ik de ontvanger op mijn t-shirt bevestig of iets dergelijks? Ik kon echt geen goede toepassing voor het clipje bedenken.

Featureset
Al met al een basic muis, maar wel in een prima uitvoering. Prima scrollwiel, lichte en duidelijke muisknoppen, twee configureerbare duimknopjes aan de linker zijkkant van de behuizing. Deze muis moet het echt van zijn gewicht en de toegepaste techniek van de ontvanger en de sensor hebben

Prestaties
Meer dan prima. Zeer responsief, werkt op elk oppervlak waar ik de muis op getest heb, en voelt enorm ‘direkt’. Elke beweging van mijn hand wordt direkt omgezet in een beweging op mijn scherm. Als enige nadeel zou ik misschien wel de lage lift-off afstand willen noemen. Zodra je de muis maar een klein beetje optilt worden bewegingen niet meer geregistreerd. Voor sommige mensen geen probleem, voor andere mensen mogelijk een reden om deze muis over te slaan. Bereik van de ontvanger is prima, de implementatie roept echter wat vragen op. En.. ik weet niet of ik het al genoemd heb, maar de muis is ongelofelijk licht.

Prijs
Op het moment van schrijven is de laagste prijs van de muis 89,90 Euro. Je krijgt daarvoor 36 gram technisch vernuft, dat daadwerkelijk een positieve invloed heeft op je gaming prestaties.
Ook vond ik de muis erg prettig werken bij ander precisiewerk. De uitvoering is echter zeer basic en inwisselbaar voor elke andere budgetmuis. Niet dat dat slecht is, de Corsair doet wat hij moet doen.

Al met al is deze muis zeker het overwegen waard. Heb je  geen clawgrip, is een standaard muis lay-out voldoende voor jou en stel je prijs op grote precisie en zeer snelle response kon dit wel eens je beste vriend worden tijdens het gamen.

Heb jij ook een Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart?