€ 109,99 bij bol

Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart Review

4 november 2025, laatste update op 5 november 2025, 136 views Rapporteer
Testpanel +1

De mogelijkheid om deze muis te testen met beide handen aangepakt. Ik ben onder de indruk van de bouwkwaliteit ondanks het lage gewicht. Of beter, onder de indruk van het lage gewicht (hoe kunnen ze het bouwen!) en de stappen die gemaakt zijn op het ultralight muis niveau.
Hij ligt fijn in de hand, reageert accuraat en is een fijne compagnon voor zowel desktop als gaming.

Pluspunten

• Licht!!
  • Soepel
  • Ligt fijn in de hand
  • Ingetogen design
  • Prima accuduur

Minpunten

• (onnodig) stugge usb-c kabel
  • Prijzig

Algemene beoordeling
Ik kreeg de kans deze muis te reviewen en heb die kans met beide handen aangepakt. Mijn oude muis was aan het einde van z’n leven en er kwam net een shooter uit (rara ;) ) die perfect samenviel met de levering van de Corsair Sabre V2 Pro Wireless. Beter kun je het niet plannen. De muis is ontwikkeld met shooters in gedachten, dus 1 + 1 = 2 ;)

Van oudsher ben ik altijd team Razer geweest, vanaf de OG gaming muis :henk , de Boomslang 1. Eén uitstapje gehad naar de Logitech G5, daarna weer terug naar Razer met als laatste de de Viper V2 Pro, een muis waar ik enorm tevreden over was. Dus toen de Sabre V2 Pro op de radar kwam, was ik benieuwd of Corsair datzelfde niveau kon evenaren of zelfs overtreffen.

Ik heb een voorkeur voor lichte muizen, liefst draadloos en zonder al te veel extra knoppen. Dus wat dat betreft voldoet deze muis perfect aan mijn eisen.

Bouwkwaliteit en afwerking
De eerste indruk toen ik de muis uit de doos haalde was bijna absurd: hoe kan iets dat zó licht is nog aanvoelen als een volwaardig product? Je denkt even dat je een dummy in handen hebt, maar hij blijkt echt te werken en voelt goed solide aan. De behuizing kraakt niet, de klik voelt stevig en het geheel wekt vertrouwen. Licht, maar niet fragiel.

Corsair levert een stevige USB-C-kabel mee en een clipvormige draadloze ontvanger. De ontvanger kun je mooi dicht bij je muis leggen zodat de verbinding altijd stabiel blijft. De kabel zelf is behoorlijk stug maar van hoge kwaliteit. Voor bedraad gebruik is dat dus niks, ik denk dat de muis gewoon te licht is voor bekabeld gebruik. Maar het is natuurlijk fijn dat het kan.

Verder zitten er grip-pads in de doos voor de zijkanten en muisknoppen, en grotere glide-pads voor wie wat meer weerstand wil op de ondergrond. De eerste week heb ik hem zonder pads gebruikt, maar toen merkte ik dat de muis wel erg glad was. Na het aanbrengen van de pads voelt hij als gegoten in de hand, met precies de juiste hoeveelheid grip.

Gebruiksgemak
De ergonomie is prima. Geen over-engineerde vormen of rare uitsparingen; gewoon een degelijke vorm die bij de meeste handen goed past. De muis glijdt soepel, is makkelijk te controleren en na even gamen of werken merk je niet eens meer dat je hem vasthoudt. Zoals het hoort bij een lichte muis.

De knoppen voelen strak aan, met een duidelijke klik. De duimknoppen (mouse 4 en 5) zijn iets “flimsy”, maar niet storend ofzo, ze doen wat ze moeten doen zonder dat ze rammelen. Het scrollwiel is standaard, niet te stroef, niet te los, gewoon prima. En dat is eigenlijk het hele thema van deze muis: functioneel zonder poespas (wat ook niet kan, dan wordt ie zwaarder :) )

Featureset
Corsair houdt het overzichtelijk. Je kunt via iCUE de DPI, polling rate en profielen instellen. Gewoon de basics. De software werkt zoals het hoort, iets wat niet van alle merken gezegd kan worden (y)

De accuduur lijkt goed te zijn. Ik laad hem eens in de paar dagen even bij, gewoon preventief. Aangezien de kabel te stug is om tijdens gebruik te laden, is dat de veiligste route. Een soepelere USB-C-kabel gebruiken helpt wel, maar het blijft een muis die gemaakt is om draadloos te gebruiken.

Prestaties
In de praktijk presteert de Sabre V2 Pro Wireless uitstekend. De muis reageert razendsnel, zonder merkbare vertraging of hapering. De hoge polling rate (tot 8000 Hz) is imposant en een vereiste van een echte pro gamer. Dat ben ik niet dus ik merk geen verschil tussen 1000Hz en 8000hz :+ . De sensor houdt perfect bij, tot 50G, wat wel 30G minder is dan m'n vorige razer haha.. Ben benieuwd wanneer je dat merkt.

In Windows werkt de muis net zo soepel. De tracking is stabiel, zonder rare jumps of inconsistenties. De klikrespons voelt solide en de travel-afstand is kort maar niet té kort. Het scrollwiel is prima en maakt geen rare registraties waardoor het scrollen onrustig wordt. Alles bij elkaar gewoon een heel uitgebalanceerde ervaring.

Bouwkwaliteit en robuustheid
Dat Corsair erin slaagt om een muis van 36 gram stevig te maken, verdient echt lof. Niks wiebelt, niks buigt door. Zelfs de knoppen voelen alsof ze op een veel zwaarder model zitten. Het geeft vertrouwen dat deze muis meer kan hebben dan je op basis van z’n gewicht zou denken.

Toch blijf ik voorzichtig met mijn verwachtingen over de duurzaamheid op lange termijn. Mijn ervaring (en die in de markt) met Corsair-producten is wisselend. soms top, soms net niet, dus dat moet de tijd nog uitwijzen..

Prijs
De prijs is waar de Sabre V2 Pro Wireless wat punten laat liggen. Hij zit aan de hoge kant van het spectrum. Voor wat je krijgt, zou rond de 70 à 80 euro eerlijker voelen. Er zijn muizen met vergelijkbare specificaties voor bijna de helft van de prijs. Je betaalt hier deels voor de naam en het design. Aan de andere kant: als hij lang meegaat, is het een investering die zich prima terugbetaalt.

Na twee weken intensief gebruik ben ik positief verrast. De Sabre V2 Pro Wireless voelt aan als een muis die precies weet wat hij moet zijn: licht, snel, betrouwbaar. Geen overbodige functies, geen schreeuwerig design. Het ingetogen uiterlijk is zelfs een pluspunt, je kunt hem zonder probleem meenemen naar kantoor zonder dat iemand doorheeft dat je eigenlijk een gaming-monster in handen hebt :)

Het grootste minpunt is de stugge kabel en de prijs, maar qua prestaties en gevoel zit deze muis gewoon in de top. Hij heeft het minimalisme en de precisie van de Razer Viper V2 Pro, maar dan met een net iets andere ergonomie. Of hij beter is, hangt af van je voorkeur, maar dat hij indruk maakt, zeker!

Heb jij ook een Corsair Sabre v2 Pro Ultralight Wireless Zwart?

Battery life has been sacrificed a little for this light weight, but not by a massive amount. The Sabre V2 Pro is rated to up to 70 hours at 1 kHz polling. You can boost that up to 8 kHz, of course, but you'll be cutting the battery down significantly there, to just 16 hours.
Ja dat klopt. De reden dat ik de muis preventief laad (in de software kan je het batterijniveau zien) is puur omdat hij echt niet fijn werkt met een kabel, ook niet bij gewoon office gebruik.
Mijn punt was meer dat hij maximaal 3 volle dagen meegaat op de accu. Of maximaal 16 uur bij 8 kHz. Dat is best wel een groot nadeel, wat het extreem lage gewicht van 36 gram met zich meebrengt. Je moet dus wel vaak laden om hem zonder kabel te kunnen gebruiken. Dat veel laden is wel een gedoe lijkt me?
Nou de ontvanger is een clip die aan een USB-C kabel wordt aangesloten. Deze ligt vlakbij de muis (in mijn geval), dus het is kwestie van ontvanger eraf en de usb-c in de muis steken. Geen gedoe dus. Maar ik was het ook redelijk gewend omdat m'n razer ook elke paar dagen wel opgeladen moest worden 😉