Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
16 maart 2009 Rapporteer

Ik heb deze kaart in november gekocht als opvolger van mijn 8800GTS 640MB die ik toen 1,5 jaar in gebruik heb gehad. Ik ben destijds overgestapt naar Ati omdat als tegenhanger van de HD4870 alleen de GTX260 op de markt was en die duurder was terwijl de kaarten nagenoeg gelijk presteerden.
Installatie
Het installeren van de videokaart gaat erg gemakkelijk, maar dat valt te verwachten gezien dat anno 2008/2009 niet meer in houdt dan de kaart in het juiste pci-e slot duwen, met schroeven verder vast zetten en de 2 stroom kabels aansluiten. De lengte van de kaart viel me ondanks dat die van te voren bekent was toch nog tegen. Hij komt in mijn Thermal Take Soprano DX nèt niet tegen de hard drive cage aan. Vervolgens...

Pluspunten

• Prestaties
  • Prijs
  • Drivers

Minpunten

• Geluid (zonder mod)

15 februari 2009 Rapporteer

algemeen
Ik kom van een van de eerste PCI kaarten namelijk de x1600 256mb die ik al een tijdje had.
en het is nu wel weer is tijd voor om een andere computer te bouwen.
Mijn eisen waren voor de videokaart,
dat het een direct x10 kaart is.
Met genoeg geheugen voor me toekomstige 22 inch scherm.
Dat ik de nieuwste spellen en die uit komen kan spelen.
En dat ik een fatsoenlijke benchmark kon draaien.
kortom genoeg redenen om deze kaart aan te schaffen
Bij het bouwen van de computer kwam ik erachter dat me videokaart langer is dan me moederbord
En dat ik 2,5cm speling had in mijn medium tower
prestaties
Het eerste keer toen ik ging benchmarken had ik gelijk al iets van dat kan hoger.
Dat bleek inderdaad...

Pluspunten

• snelheid
  • prestaties
  • hij wordt zeer goed gekoeld
  • en geluid kan je zelf instellen

Minpunten

• slechte driver ondersteuning van ATI
  • weinig mee geleverd in de doos
  • het flikkeren in 2D

29 mei 2009 Rapporteer

Dit is mijn eerste nieuwe PCI-e kaart die ik bij een zelf samen gestelde pc heb gekocht.
Ik heb deze kaart gekozen door de prijs / kwalitijds verhouding, dit heb ik gelezen en vergeleken op meerdere sites zoals: Tomshardware.com, tweakers.net en meerdere bladen.
Eerst had ik nog gekozen voor de standaard 512mb variant, maar wilde zekker zijn dat ik nog lang mee kan gaan met games en daardoor minimaal de 1024mb variant gekozen.
Helaas heb ik 4 van deze kaarten gehad binnen zeer korte tijd om er achter te komen dat de kaart niet goed wil samen werken met mijn nieuwe moederbord.
Contact gehad met Club3d en zij waren op dat moment niet bekent met de problemen met deze kaart in combinatie met deze moederbord.
Toch raad ik deze videokaart...

Pluspunten

• Prijs
  • Software
  • Zeer goede prestatie
  • Houdbaarheid

Minpunten

• Werkt niet goed samen met de Gigabyte EX58-UD5 moederbord
  • Dit geeft een flikkerend beeld bij scrollen van pagina's en het gamen en is zeer hinderlijk.
  • Seport /helpdesk Club3D tewijnig kennis over eigen product in windows.

12 december 2008 Rapporteer

Een erg goede kaart, al is hij wat luidruchtiger dan ik hoopte. Ik heb hem gekocht als vervanger voor een GeForce 7900GTX in m'n Dell Dimension 9200 (van +- 2 jaar oud). Die Dimension heeft een voeding van 'slechts' 375W en Club3D geeft aan dat je voor de HD4870 een voeding van minimaal 400W moet hebben. Maar na wat zoeken op het internet leek het toch makkelijk te moeten kunnen en heb ik het risico maar genomen dat ik ook weer naar een andere voeding zou moeten gaan zoeken. Maar dit blijkt dus niet nodig Ik heb de kaart vooral gekocht om GTA IV goed te kunnen spelen, want dat trok die oude 7900GTX (512MB) niet meer. Deze HD4870 is in mijn geval dan ook de perfecte vervanger gebleken, want GTA loopt nu als een zonnetje...

Pluspunten

• 'Idle' is hij trouwens slechts zo'n 53 graden en wanneer ik uit GTA IV kom is hij zo'n 10 graden warmer, maar that's it! Ik vreesde (had ik op internet gelezen) dat dit veel warmer zou zijn, maar dat is in mijn geval dus niet zo.

Minpunten

• Het enige nadeel dat ik dus kan verzinnen is de geluidsproductie. Maar dan zet ik het geluid van de Game wel wat harder, dan heb ik daar ook geen last meer van.

22 oktober 2012 Rapporteer

Club 3D HD 4870 1024MB GDDR5 Overclocked Edition

15 juni 2009 Rapporteer

Club 3D HD 4870 1024MB GDDR5 Overclocked Edition

Heb jij ook een Club 3D HD 4870 1024MB GDDR5 Overclocked Edition?