![]() |
Round-up - GeForce RTX 5060 Ti 16GB - Kaarten van ASUS, Gigabyte, INNO3D, MSI en Palit In deze round-up testen we zes RTX 5060 Ti's van ASUS, Gigabyte, INNO3D en Palit. De instapkaarten voor gaming zijn onderling vergeleken op prestaties en koeling. |
Gekocht op de dag van de release via de webshop van Megekko. Dag daarna ontvangen en meteen in mijn recent nieuwe pc gestoken. In combinatie met de Intel CPU Core Ultra 7 en het Asus ProArt Z890 moederbord ben ik super tevreden. Pc draait 'smooth' en ik gebruik hem vooral voor videocreation. Twijfel nu om er zelfs een 2de RTX 5060 Ti aan toe te voegen. Ben nog aan het uitzoeken wat de meerwaarde zou kunnen betekenen wanneer ik 2 van deze videokaarten gebruik.. Ik heb de buitenkant van de kaart ook zelf een aangepaste look gegeven door er mer een spuitbus een aangepaste verflaag op aan te brengen zodat ze nu volledig past binnen het concept van Asus ProArt.
Ik ben van de 3060ti naar de 5060ti overgestapt. Ik wilde net dat beetje extra kick hebben in de games qua graphics. De 5060ti geeft inderdaad net dat beetje extra vergeleken met de 3060ti waarbij vooral de 16GB vram vergeleken met de 8GB vram het verschil maakt. Wat ook een voordeel van de 16GB vram in de 5060ti is, is dat je hiermee de AI Project G-Assist kan gebruiken van Nvidia. Ik heb overigens een relatief kleine pc kast waarin de kaart makkelijk past. De 3060 had 2 fans, en met de 5060 heb ik voor 3 fans gekozen. Ik merk dit wel qua temperatuur. Met de 3060 ging ik regelmatig over de 70 graden heen. De 5060 is tot nu toe niet verder gekomen dan 55 graden met dezelfde games.