Kort en krachtig;
de Bose Companion 2 is op het oog een nette set. Het enige wat te regelen valt is het volume, verder niks. Als eerste heb ik muziek geluisterd. Het was niet om over naar huis te schrijven. Zodra er ook maar iets van plotselinge bass (bijvoorbeeld Drum'n'Bass) in de muziek zat, wurgde het geluid en vielen hoge- en middeltonen half weg.
Bij films was dit minder aanwezig, maar nog steeds storend. Voor een verkoopprijs van € 99,95 vind ik het geheel aan de dure kant. Het feit dat er "Bose" op staat heeft dan ook geen enkele waarde; zelfs een setje Trust luidsprekers van € 29,95 geven beter geluid.
Omdat ik niet iemand ben die lang gaat lopen prutsen met een aankoop waar ik geen goed gevoel bij heb, heb ik het setje na...
Algemeen:
Omdat het oude setje speakers (Creative T3300) van mijn vrouw kapot waren gegaan, was het tijd voor een nieuw setje. Op diverse internetsites gezocht naar leuke speakers (2.0 of 2.1) en toen vond ik de Bose Companion 2 speakers. Ik wilde maximaal 140 uitgeven, aangezien deze maar 99,95 kosten had en van Bose zijn, vond ik het wel het proberen waard.
Ze komen in een mooi klein doosje, waar echt niks teveel in zit. Er zitten om de speakers heen van die zachte (foam?) zakjes, een korte (1,5 meter) tulp-> 3.5mm kabeltje en een adapter. Ook zit er een gebruikershandleiding bij die natuurlijk erg karig is, maar alles spreek voor zich bij het aansluiten.
Er zit nog een extra invoer aansluiting voor tulp op voor eventueel een...
na een lange tijd de Logitech z-2300 te hebben was ik toe aan een nieuwe speakerset. mijn budget was 100-150 euro. Ik typte in google "beste speakermerk voor pc" en ik kwam uit bij de merken, Creative, Logitech, Bose en Edifier. Ik hoorde en las ook vaak op google dat Bose een goed merk was, maar veel mensen zeiden ook dat het te Overpriced was. Na lange tijd te hebben denken welke speakers ik neem kwam ik uit bij de Bose Companion 2 uit. niet omdat het een bekend merk was maar ook omdat het een 2.0 set was. Ik heb zelf een vrij kleine kamer dus een subwoofer is echt niet nodig. Ben de volgende morgen naar Dixons gegaan en ik zag ze daar in de vitrine kast staan. Het eerste wat me opvalt was de Design maar ook de hoge prijs voor een 2.0.
Als je de vormgeving mooi vind dan is dit een aanrader.
Nog een positief punt is dat het geluid prima en mooi is! …maaar
Voor de bas heb ik 1 ster gegeven omdat je deze niet kan instellen. De bas staat te hard en is erg vervelend.. zo vervelend dat ik ze bijna nooit gebruik als ik achter mijn laptop zit... als ik door het huis loop en muziek luister dan valt de bas intensiteit minder op.
Hou je van goede lage bas dan is dit je nummer 1 boxen set waar je je buren mee kunt irriteren.
Zou je niet denken dat de bas zo duidelijk hoorbaar is met niet eens een aparte subwoofer er bij.
Ik gebruik mijn koptelefoon nu altijd en daar komt prima geluid uit.
Heb de bose 2 er nu alleen voor de sier staan.
Beetje een miskopertje... als je...
Mooi, goed geluid, kunnen erg hard.
Hoe goed de speaker ook is, de bijgeleverde te korte kabels doen alles teniet.
PC/stopcontacten staan links van mijn bureau.
Ik moet dus mijn speakers andersom plaatsen om het zaakje aangesloten te krijgen.
Erg lekker die korte kabeltjes, dat een dergelijk groot merk daarop bespaard ten koste van de klant!