De M4-versie van de MacBook Pro brengt niet alleen een snellere processor, maar ook een scherm dat veel feller kan in zonlicht en verder kan dimmen dan zijn voorganger. Optioneel kun je het scherm ook met matte coating krijgen. Verder is de laptop voorzien van een flexibelere webcam met hoge resolutie en Thunderbolt 5-poorten, mits je een M4 Pro of M4 Max aanschaft. De M4 Pro is de interessantste, want die maakt de grootste sprong ten opzichte van zijn voorganger. De accuduur is ook weer verbeterd, de prijs is zelfs honderd euro gezakt en de minimale hoeveelheid werkgeheugen is verhoogd. Upgrades blijven wel schreeuwend duur en de hogere snelheid zorgt ervoor dat de koeling wat meer herrie maakt. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De MacBook Pro met een processor uit de M4-generatie is misschien wel de eerste echt upgrade voor mensen met een MacBook Pro uit de M1-generatie. Qua snelheid ga je er flink op vooruit, zowel qua CPU als GPU. Scherm en geluid blijven echt heel goed (en de helderheid kan van het scherm kan nu nóg uitgebreider worden ingesteld). Met een paar upgrades bovenop de standaard lijkt de M4 Pro de ideale MacBook Pro voor velen. De accu gaat echt lang mee en dat is fijn als je lekker vrij wil zijn qua locatie.
Prive een model met nano scherm en vanuit bedrijf een met een glossy scherm.
Als developer vind ik dit een uitstekende machine voor de workload waarmee ik deze gebruik.
Tools als Docker, Xcode, virtuele Android en iPhone's, lokale AI-modellen, niks is te gek en de machine blijft soepel draaien.
De batterijduur kan ik alleen over zeggen; ruim voldoende.
Ik denk er niet eens meer aan om een lader te pakken, een ruime werkdag gaat deze gemakkelijk mee.
De schermen zijn beiden ook super.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het nano scherm, maar ook het glossy scherm is des Apples super!