€ 718,95 bij Office Centre

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 14 mei 2024

Gigabyte Aorus FO27Q3 - Razendsnelle responstijd, enorm energiegebruik

De Gigabyte Aorus FO27Q3 is een high-end QD-oledgamingmonitor van 27 inch met een wqhd-resolutie. Vorig jaar waren die er al met een 240Hz-woledpaneel. De QD-oledvariant biedt een hogere maximale refreshrate van 360Hz en daarmee net wat scherper bewegend beeld. De FO27Q3 blijkt daarbij in staat tot een duidelijk hogere helderheid dan sommige woledschermen van de eerste generatie, hoewel nieuwere woledmodellen feller kunnen zijn. Verdere verschillen zijn de glimmende in plaats van matte coating en de op het QD-oledscherm duidelijker zichtbare colorfringing. Net als andere (QD-)oledschermen heeft de FO27Q3 extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en natuurlijk een perfect contrast. Gigabyte heeft de monitor bovendien voorzien van een uitmuntende kleurafstelling voor zowel sRGB als hdr en hij heeft een AdobeRGB-stand die veel andere modellen missen. We waarderen ook de vrij complete aansluitingen, met HDMI 2.1, USB-C en een kvm-switch. Waar het nog aan ontbreekt, is USB-C Power Delivery, en het scherm verbruikt nogal veel stroom. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Prachtig scherm met mooie kleuren, IPS en TN zijn definitief verleden tijd voor mij. Ik gebruik het persoonlijk voor shooters en daarvoor is het uitermate geschikt. De 24 inch mode vind ik zelf erg handig, tussen 24 en 27 inch switch je makkelijk met een enkele knop.

Pluspunten

• 360hz
  • snelle responstijden
  • 24 inch mode
  • kleuren

Minpunten

• stand
  • vingerafdruk magneet

23 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Deze monitor is zeer goed van kwaliteit, niet alleen is de 1440p resolutie echt geweldig maar ook merk je de 360hz echt perfect. Zelf vind ik een 27" monitor echt perfect kwa grootte en werking.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Snelle levertijd

Minpunten

• Beetje lastig om in te stellen als je niet weet wat je zoekt

23 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Gigabyte AORUS FO27Q3 is een absolute aanrader voor gamers die het maximale uit hun hardware willen halen. Het combineert innovatieve technologie, verbluffende visuals en ongeëvenaarde snelheid, en biedt daarmee een next-level game-ervaring.

Alleen een opmerking, wanneer je bijvoorbeeld praat en een beetje spletterd op de scherm. Dan kan het zijn dat het een soort losse lucht effect zal hebben. En hier wordt niet vaak over gepraat en hoe de QD-OLED panels schoon kunnen worden gemaakt.

Pluspunten

• Diepe zwarten
  • Snelle reactietijden
  • QD-OLED

Minpunten

• Schermvoeten groot

17 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Indrukwekkend is niet genoeg.
Ik kom uit een Zowie TN 240hz 1ms gtg, een MSI 1440p VA en een Dell IPS. Het testen van de Aorus OLED op 360 Hz 0,03 ms gtg is behoorlijk merkbaar. Betere scherpte, betere respons, geen nevenbeelden, de kwaliteit van kleuren en brutale beelden.

Passieve dissipatie, warmt niet op. Voer van tijd tot tijd pixelreiniging uit. Het wordt aanbevolen om de firmware te upgraden naar de nieuwste versie.

Ik kan niet nalaten te zeggen dat zo'n OLED de moeite waard is. Schermkwaliteit, glanzend, uitstekend...

Zonder twijfel, als je het kunt betalen, ga je gang... Je zult genieten van competitieve games, zoals triple A, films, enz. Tot slot,

als je een stabiele 360 fps haalt, gebruik dan een muis met een pollingsnelheid van minimaal 2k of 4k. Met een polling-rate van 4k zul je merken hoe alles nog soepeler verloopt...

Pluspunten

• Geweldige kleuren
  • Strak design

Minpunten

• Hdmi kabel te kort

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

de AORUS FO27Q3 is een indrukwekkende monitor die uitblinkt op meerdere vlakken. Het scherpe beeld zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details haarscherp worden weergegeven, wat ideaal is voor zowel gaming als productiviteit. De hoge verversingssnelheid maakt snelle acties vloeiend en zonder haperingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor competitieve gamers. Daarnaast zijn de kleuren prachtig en levendig, wat een meeslepende kijkervaring biedt, of je nu aan het gamen bent, films kijkt, of grafisch werk doet.

Een klein minpunt is echter de OLED-flikker, wat af en toe merkbaar is.

Al met al is de AORUS FO27Q3 een krachtige monitor die de verwachtingen van veeleisende gebruikers ruimschoots weet te overtreffen, met slechts een kleine kanttekening.

Pluspunten

• Snelle verversingssnelheid
  • fabriekskalibratie is goed
  • scherp beeld

Minpunten

• bij lage fps oled flikker

13 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Zeer snel en zeer mooie kleuren. Daarnaast ook goede invalshoeken. Jammer genoeg is deze monitor nog wel vrij prijzig. Laten we hopen dat oled monitoren in de toekomst goedkoper worden.

Pluspunten

• 360hz
  • Display p3
  • Oled

Minpunten

• Stroomgebruik

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Heb voor het eerst een hoogwaardig 1440p scherm gekocht. Als je van een lage kwaliteit laptop scherm naar een scherm zoals dit is dat sowieso een enorm verschil maar dit had ik niet verwacht. Dit samen met goede customer service en goed verzorgde garantie is een perfecte combi.

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • Veel poorten
  • sRGB en HDR goed out of the box
  • Hoge refreshrate

Minpunten

• hoog energieverbruik

7 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Tot nu toe ben ik enorm tevreden met deze monitor. Het scherpe beeld is werkelijk indrukwekkend, vooral in een donkere kamer. De glossy coating tilt de kijkervaring naar een hoger niveau en zorgt voor prachtige contrasten.

Verder is de monitor gemakkelijk in te stellen naar persoonlijke voorkeur, met flexibele opties voor helderheid, kleur en andere instellingen. Hierdoor kun je de kijkervaring perfect afstemmen op je eigen behoeften en omgeving.

Pluspunten

• Kleur diepte
  • helderheid
  • gemakkelijk instellen

Minpunten

• glossy maakt in goed verlichten ruimte het beeld wat minder

1 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een scherp, snel en een feature-packed beeldscherm. Het biedt geweldige waarde dankzij de hoge refreshrate, heldere resolutie en extra functies zoals FreeSync en HDR-ondersteuning. Het ontwerp is strak en modern.

Om het maximale uit de Gigabyte AORUS FO27Q3 met zijn 360Hz refresh rate te halen, heb je een krachtige combinatie van een high-end GPU en CPU nodig. Hiermee kun je de hoge framerates behalen die nodig zijn voor vloeiende gameplay zonder bottlenecks.

Pluspunten

• FreeSync Premium
  • 360Hz Refresh rate
  • 0.03 MS
  • Ingebouwde speakers
  • KVM functie

Minpunten

• Dim HDR
  • Geen schroven voor een monitorarm

30 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

De Gigabyte Aorus FO27Q3 biedt scherpe QHD-beelden, een vloeiende 360Hz-ervaring een hele accurate kleuren. Ideaal voor beide creative doeleinden en gaming. Minpunten: lastig bereikbare poorten bij muurmontage en een menu dat wat omslachtig te navigeren is. Desondanks blijft het een krachtige keuze.

Pluspunten

• nette pixeldichtheid
  • ongelooflijke refreshrate
  • awesome kleuren

Minpunten

• menus beetje naar navigeren
  • ports lastig om te vinden als monitor naar muur staat

28 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Gebruik deze in combinatie met de 4k 32 Inch variant. Het zijn prachtige schermen. QD-OLED is fantastisch en de glossy coating is een stuk beter dan mat.

Pluspunten

• Fantastisch snel
  • QD-OLED
  • Glossy coating

Minpunten

• Geen

26 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Heel erg blij met mijn monitor. Besteld in verband met de aankoop van een nieuwe computer. Beeld is erg scherp en snel. Goed voor competetive en ook voor hdr games. Ik ben blij.

Pluspunten

• Mooi
  • Kwaliteit

Minpunten

• Snel

26 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik ben zeer tevreden over deze monitor, waarmee ik mijn oude 1440p IPS monitor verving. Zoals verwacht zorgt het QD-OLED scherm voor een prachtige weergave van kleuren - vooral donkere kleuren en zwart zijn onevenaard door andere technologieën. Dankzij de AMD FreeSync ondersteuning kan ik via VRR een hogere refreshrate dan vroeger gebruiken.

Pluspunten

• Prachtige kleuren (vooral donkere kleuren)
  • Mooi design
  • Uitgebreide aansluitingen

Minpunten

• Voorlopig geen minpunten gevonden

23 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Scherm gekocht als upgrade omdat ik tot nu toe altijd cs2 op een 120hz tv speelde. Wat een wereld van verschil is de weergave en reactietijd!

Nog geen echte minpunten kunnen ontdekken behalve dat de rgb led aan de achterzijde niet vast te zetten is op 1 kleur.

Pluspunten

• 360hz
  • Extreem snelle response van OLED

Minpunten

• RGB led achterzijde niet instelbaar

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Net binnen maar nu al helemaal weg van. Goede upgrade tegenover mijn oude monitor (27 inch, 1080p 240Hz IPS). Geweldige kleur en HDR weergave. Wel lichte colourfringing te zien bij tekst, ben benieuwd of ik hier snel aan ga wennen. Ook jammer dat de schroeven van mijn monitor arm niet passen bij de vesa gaatjes, maar dat is maar een klein minpuntje.

Pluspunten

• Geweldige HDR weergave
  • goede resolutie
  • super motionhandeling

Minpunten

• colourfringing bij tekst

19 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik heb het product gekocht omdat een collega van mij heel enthousiast was over zijn eerste OLED en mijn vorige scherm ondertussen wat verouderd was. Dit scherm werd als beste aangeraden op meerdere review websites en had de eigenschappen die ik zocht (27", 2k, hoge refresh rate en QD-OLED) Ik ben zeer blij met de aankoop en zou hem zeker aanraden.

Pluspunten

• Kleurafstelling (HDR)
  • Prijs/Kwaliteit verhouding

Minpunten

• maar 2 USB aansluitingen voor KVK

16 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Lang getwijfeld om over te stappen naar OLED, enorme spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Primaire doel is gaming, not for office use, dus ik ben zeer tevreden. Aanrader voor elke gamer! Colorfringing soort van opgelost met Windows ClearType. Af en toe flickeringen en dat gebeurt voornamelijk bij stilstaand beeld en zeker niet bij gamen. Ik heb ongeveer een jaar getwijfeld. Twijfel je ook? Gewoon kopen!

Pluspunten

• Uistekende HDR
  • Prachtig beeld
  • 360Hz
  • kijkhoeken <3
  • Firmware updates (indien nodig)
  • Out of the box gewoon mooi
  • Waard om over te stappen naar Oled

Minpunten

• Af en toe flickering
  • Colorfringing (grotendeels te verhelpen)

11 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik ben heel blij met dit scherm. De upgrade van een inmiddels bijna 10 jaar ouder Asus full HD monitor naar deze was dan ook direct merkbaar in de kleurweergave en framerate. Voel me weer lekker up to date met dit stroomslurpende beest!

Pluspunten

• Enorm goede kleurweergave
  • Geweldige Hz voor gaming

Minpunten

• Hoog energieverbruik

11 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Topmonitor met een hoge refreshrate en QHD resolutie. Geweldige kleuren En HDR ondersteuning, maar de accublok is wel onhandig en de monitor komt niet met VESA mount schroeven. Toch wel een goede keuze voor gamers.

Pluspunten

• Oled beeld
  • 0.1 Response time
  • 360hertz
  • Prachtige kleuren

Minpunten

• accublok
  • geen schroeven voor Vesa mount
  • hoge stroomverbruik

9 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Overgestapt van een LCD monitor naar een OLED monitor. Het verschil in beeldkwaliteit is niet te beschrijven. Een OLED is zoveel beter. Zeker eentje met deze refreshrate, wat voor een zeer vloeiend beeld zorgt.
In reviews kwam naar voren dat bij direct licht op de monitor zwarte kleuren een paarse gloed kunnen krijgen. Dit merk ik alleen als de monitor uitstaat of het beeld geheel zwart is. Tijdens normaal gebruik merk ik het niet op en als de lichtinval vermindert kan worden is het helemaal geen probleem.
Voor de rest is de monitor makkelijk te assembleren en in te stellen op de gewenste opties.
Al met al een van de betere monitors op de markt naar mijn mening, zowel voor single player als competetive games.

Pluspunten

• Zeer goede beeldkwaliteit
  • Makkelijk te verstellen
  • Mooi vloeiend beeld

Minpunten

• Direct licht op de monitor kan zwart een paarsige tint geven.

22 september 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Prima monitor ter vervanging van mijn mini led monitor die de geest heeft gegeven
Voor gaming is dit wel echt geweldig mooi. Het blijft natuurlijk altijd de vraag hoe goed OLED is over de jaren heen, maar daar is dan gelukkig ook 3 jaar garantie voor!

Pluspunten

• OLED, dus geweldig contrast
  • 360Hz
  • Goede kleuren

Minpunten

• USB PD
  • Color Fringe op tekst

21 september 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Het is een erg fijne monitor.
Niet te lomp groot en mooi afgewerkt.
Top beeldkwaliteit en super prestatie
Zeker voor games die het waard is om op Hooge resolutie te spelen ik gebruik hem vooral voor escape from tarkov

Pluspunten

• Hooge kwaliteit
  • Super scherp beeld
  • Fantastisch om op te gamen

Minpunten

• Al 2 weken geen gras meer aangeraakt
  • Aan uit knop is wennen

22 augustus 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik heb nooit een OLED monitor gebruikt, en ook niet een monitor van meer dan 60Hz. Wat een verschil!

Monitor zelf is best mooi en stevig gebouwd, en RGB verlichting is niet zo irritant als bij andere monitor fabrikanten (ASUS ROG, etc)

Tekst kan wel een beetje "colour fringing" hebben, maar eigenlijk valt het best mee, vooral met ClearType ingeschakeld.

Kan zeker aanraden.

Pluspunten

• Ongelooflijk snel
  • RGB is subtiel
  • HDR

Minpunten

• Tekst heeft wat colour fringing

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Een fantastische monitor een enorme upgrade van een 1440p aoc 75hz De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een fijne gamingmonitor met een 27-inch scherm en een scherpe QHD-resolutie. De 360Hz verversingssnelheid zorgt ervoor dat alles super vloeiend loopt, ideaal voor snelle games. Kleuren komen mooi uit dankzij het IPS-paneel, en de responstijd van 1ms betekent dat je geen last hebt van vertraging.

De monitor ziet er strak uit en voelt stevig aan. Je kunt de instellingen makkelijk aanpassen om het beeld helemaal naar je smaak te maken. De prijs is wel wat hoog, en hij heeft geen HDR, wat misschien jammer is als je dat belangrijk vindt. Maar als je een serieuze gamer bent, is dit een monitor die je zeker tevreden zal stellen.

OLED-schermen zijn echt een gamechanger als het gaat om beeldkwaliteit. Het grootste voordeel is het pure zwart dat ze kunnen weergeven.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Prachtig beeld
  • 360hz

Minpunten

• Menu control is even wennen
  • Weinig plek voor kabel management

14 augustus 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Dit is mijn eerste QD-OLED monitor, na een 1440P 165Hz IPS monitor.

Ik las over color fringing, wat de leesbaarheid zou verminderen, maar na het inschakelen van ClearType text valt dit erg mee. Er is een verschil met mijn oude monitor, maar niet storend. Met 125% scaling in Windows werkt het prima.

De 360Hz in combinatie met OLED maakt het scherm vloeiender en sneller, perfect voor games zoals Counterstrike en Overwatch. HDR met hoog contrast geeft oudere games een compleet nieuwe uitstraling, vooral in donkere scenes. Het is een enorm verschil met een IPS monitor.

In een felle kamer hebben donkere scènes een lichte paars/roze tint, maar dit valt minder op bij weinig licht. De coating is helder met weinig storende reflecties.

De voet van de monitor steekt ver uit, dus een losse bureaustandaard is aan te raden.

Pluspunten

• Goede kleuren (sRGB mode)
  • Mooie coating, weinig reflecties
  • OSD met veel opties
  • Response tijden

Minpunten

• Voet van de monitor
  • paarse tint in felle ruimte

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik kom van een 144hz 23 inch scherm, had deze gekocht om een iets groter scherm te hebben met betere kleurweergave. Ik had niet verwacht dat de responstijd en de kleuren zo'n verschil zou brengen.
Mijn vorige scherm was mat en deze wat meer glossy, maar het ziet er zoveel beter uit tot nu toe. Hoe het er over 4 jaar uitziet zoals mijn vorige scherm is nog niet te zeggen.

Pluspunten

• Kleurweergave
  • Responstijd

Minpunten

• Voeding is meer dan een kabel

26 juli 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Prima scherm, 360hz is erg soepel. Mooie kleuren, oneindig contrast en goede fabriekskalibratie. 27inch is de sweetspot voor competitieve spellen maar ook van content kunnen genieten. Het OSD en de gebruikerservaring zijn intuïtief en goed.

Goede aansluitmogelijkheden met een volle bandwidth HDMI 2.1 poort waardoor de monitor ook erg geschikt is voor consoles (4K/120hz signaal). Mijn inziens is dit de beste keuze van de 27 inch oleds.

Nadeel is dat het scherm MEGA krasgevoelig is. Koop er altijd een paar zachte microvezeldoekjes bij, zorg dat deze schoon zijn als je er het beeld mee aanraakt.

Daarnaast is colorfringing erg aanwezig. De monitor is niet geschikt voor veel officewerk. Tekst, vooral op donkere achtergronden, ziet er wazig uit. Wat vermoeiend kan zijn.

Helaas ook (nog) geen mogelijkheid DSC uit te zetten. Werkt een beetje buggy met Nvidia GPUs. Kan opgelost worden dmv firmware-update in de toekomst.

4.5/5 als dit kon.

Pluspunten

• Contrast
  • 360hz
  • Snelle response tijden
  • Kleurweergave
  • voet met ergonomische mogelijkheden

Minpunten

• Color fringing
  • Krasgevoelig scherm
  • Voedingskabel onhandig

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Over het algemeen is het een heel mooi en goed scherm. Ik ben overgestapt van een 240Hz LCD naar een 360Hz OLED. Volgens YouTubers en Redditors zou dit geen merkbaar verschil moeten zijn, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens.

Het verschil is duidelijk merkbaar en het gamen voelt heerlijk soepel. Ik heb nog nooit zo vaak momenten in games gehad waarin ik even stil moest staan en om me heen keek, omdat alles zo ongelooflijk mooi was om te zien.

Pluspunten

• Zeer responsive
  • Mooie kleuren
  • Leuke features (Eagle Eye, Crosshair)
  • Glans scherm, minder erg dan verwacht
  • Mooi design
  • Lekker dun

Minpunten

• Vingerafdruk magneet.

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart?