€ 718,95 bij Office Centre

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 14 mei 2024

Gigabyte Aorus FO27Q3 - Razendsnelle responstijd, enorm energiegebruik

De Gigabyte Aorus FO27Q3 is een high-end QD-oledgamingmonitor van 27 inch met een wqhd-resolutie. Vorig jaar waren die er al met een 240Hz-woledpaneel. De QD-oledvariant biedt een hogere maximale refreshrate van 360Hz en daarmee net wat scherper bewegend beeld. De FO27Q3 blijkt daarbij in staat tot een duidelijk hogere helderheid dan sommige woledschermen van de eerste generatie, hoewel nieuwere woledmodellen feller kunnen zijn. Verdere verschillen zijn de glimmende in plaats van matte coating en de op het QD-oledscherm duidelijker zichtbare colorfringing. Net als andere (QD-)oledschermen heeft de FO27Q3 extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en natuurlijk een perfect contrast. Gigabyte heeft de monitor bovendien voorzien van een uitmuntende kleurafstelling voor zowel sRGB als hdr en hij heeft een AdobeRGB-stand die veel andere modellen missen. We waarderen ook de vrij complete aansluitingen, met HDMI 2.1, USB-C en een kvm-switch. Waar het nog aan ontbreekt, is USB-C Power Delivery, en het scherm verbruikt nogal veel stroom. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikersscore 4,8 5 van 5 sterren
5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Prijzig maar het zeker waard. Prachtig beeld, responstijd en refreshrate. Zeker een aanrader voor gamers.

Pluspunten

• Reactiesnelheid
  • Kleur
  • Refreshrate

Minpunten

• Hoog energiegebruik

Erg mooie monitor voor de prijs, snelle responsetijden en verversingssnelheden. Kleuren en contrasten zijn prachtig en product ziet er stevig en modern uit. Was makkelijk te installeren en out of the box komt de monitor met goeie kleurafstellingen.

Pluspunten

• Hoge reactiesnelheid
  • Mooie kleuren en contrasten
  • Hoge kwaliteit
  • Goeie helderheid voor een QD-OLED
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• VRR Flicker
  • Reflecties
  • Hoge energieverbruik

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een 27-inch QD-OLED gaming monitor met een QHD-resolutie (2560x1440), 360 Hz verversingssnelheid en 0,03 ms responstijd. Perfect voor competitieve gamers dankzij vloeiende beelden en ondersteuning voor FreeSync en G-Sync. Het QD-OLED paneel biedt diepe zwarttinten, levendige kleuren (99% DCI-P3) en sterk contrast, ideaal voor games en creatief werk.

De perfecte Allrounder met de hoogste score op rtings.com

Pluspunten

• 360Hz-refreshrate
  • All Rounder
  • KVM
  • OLED Care
  • Out of the box ready
  • Brede kijkhoek

Minpunten

• Redelijk hoog energie verbruik
  • Monitorstandaard

2 december 2024 Rapporteer

de AORUS FO27Q3, zoals de beeldkwaliteit, hoge verversingssnelheid, en premium bouwkwaliteit. Het is geschreven met een focus op gamers en helpt potentiële kopers een weloverwogen keuze te maken.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Veel verschil met een IPS scherm
  • HDR 1000 Nit
  • Snelle reactie tijd

Minpunten

• Duur
  • Kabels onhandig om te plaatsen

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is over het algemeen een uitstekende QD-OLED gaming-monitor. Hij ondersteunt een verversingssnelheid tot 360 Hz en ondersteunt VRR via zowel DisplayPort als HDMI. De fabriekskleurkalibratie is erg goed, de kleuren zijn rijk in zowel SDR als HDR en het zwartniveau is uitzonderlijk (zoals je van dit type paneel mag verwachten). Het bereik van de hoogteverstelling is echter te laag - ik moest de monitor op boeken zetten om een ​​acceptabele kijkhoogte te krijgen, en ik ben niet bepaald lang. Ook maakt de poortindeling het moeilijk om de kabels op een nette manier te ordenen. Verder is er door de aard van het paneel wat kleurranden rond tekst die afleidend kunnen zijn als je gewend bent aan IPS-panelen.

Pluspunten

• Uitstekende kleuren en zwartniveau
  • Goede kleurkalibratie
  • Snelle reactietijd

Minpunten

• Hoogteverstelling te klein
  • De plaatsing van de poorten maakt kabelbeheer lastig
  • Lichte kleurafwijkingen in de tekst

18 november 2024 Rapporteer

Geweldig scherm als je dit eenmaal gewend bent wil je echt niet meer terug.
Fantastisch om op te gamen, de kleuren springen echt uit het scherm.
Mooi dun scherm wat eruit ziet als een goede kwaliteit.

Nadeel is de niet bijgeleverde schroefjes voor een beugel en de erg korte kabels die erbij zitten.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Geweldige kleuren
  • Eenmaal Oled geen weg terug meer

Minpunten

• Geen schroefjes voor beugel vesa
  • HDMI/Display/usb kabels te kort
  • Eenmaal Oled geen weg terug meer
  • Hoog energie verbruik

Product gekocht 0

Geweldig scherm, met prachtige kleuren en geweldige beeldkwaliteit.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Lage responstijd
  • Kleurweergave

Minpunten

• Korte kabel

28 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Mijn eerste OLED monitor.

Extreem snel t.o.v. mijn oude Odyssey G7 240hz, niet allen qua refresh rate maar ook ghosting. Op 100% scale in windows heeft hij wat color fringing maar het is makkelijk op te lossen met MacType(ClearType alternatief).

De kleuren en contrast zijn gewoon *chefs kiss*.

Zelf heb ik een kamerverdeler tussen mij en de raam achter mij dus heb zelf niet veel last van reflecties, zeker niet genoeg om mijn immersie in games te breken.

Deze display kan in 1440p 8bit 360hz zonder DSC draaien op HDMI wat voor mij zeker een grote pluspunt is. Voor 10bit zal je DSC wel nodig hebben maar zelf gebruik ik het amper omdat windows HDR implementatie gewoon heel slecht is.

Zelf wou ik geen 4k monitor omdat ik veel competitive games speel en heb liever meer ververs snelheid dan pixels.

Jammer dat er geen schroefjes voor monitor arm meegeleverd worden.

Pluspunten

• Uitstekend Kleurweergave
  • 1440p
  • Weinig last van glans met indirect daglicht

Minpunten

• Fringing(Opgelost met MacType)
  • Geen schroefjes voor VESA mount meegeleverd

11 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een uitstekende monitor die mijn game-ervaring naar een hoger niveau heeft getild. Met 2K-resolutie, HDR, 360 Hz responsetijd en DLSS biedt hij soepele en scherpe prestaties, zelfs bij grafisch intensieve games. De OLED-technologie zorgt voor levendige kleuren en diepe zwarttinten, wat de immersie in RPG-games vergroot. Hoewel de prijs aanvankelijk een drempel was, maakt de kwaliteit en prestaties het absoluut de moeite waard voor serieuze gamers die de beste visuele ervaring willen.

Pluspunten

• Erg hoge kwaliteit
  • Lang garantie

Minpunten

• Erg lange monitorstandaard

Product gekocht 0

Het is zeer gemakkelijk op te stellen, en ik kreeg hem in minder dan 24 uur. Geweldig ding, maar enkel voor enthusiasten. En de hype is een beetje overblown.

Pluspunten

• Geweldige kleuren
  • Heeft een 4K modus blijkbaar??

Minpunten

• Vrij duur
  • Geen geweldige voet
  • flickering

Product gekocht 0

Zelf kom ik van 60hz 4k (upscale) console. Na 20 jaar toch de overstap naar pc gemaakt. Dit scherm geeft het klasseverschil tussen console en pc enorm goed weer.

Pluspunten

• Haarscherp beeld
  • Mooi zwart
  • Zeer vloeiend beeld

Minpunten

• Wat hoog stroomverbruik

Product gekocht 0

ik vind het geweldig omdat ik last had van mijn vorige monitor en ik was bang om en Oled te halen maar deze monitor is geweldig mijn oogen doen geen pijn! het ziet her netjes uit ! en ik nu op hooge refresh rate spelen <3

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Snelle HZ
  • mooi Beeld

Minpunten

• geen min punt

25 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

de AORUS FO27Q3 is de perfecte monitor voor gamers die topprestaties willen zonder concessies te doen aan een clean en modern design. Een echte aanrader voor wie snelheid, beeldkwaliteit en stijl belangrijk vindt!

Pluspunten

• razendsnelle 360Hz verversingssnelheid
  • strakke en moderne design
  • topprestaties

Minpunten

• Prijs
  • Geen 4K

5 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Aorus FO27Q3 - Top responstijd en kleurenafstelling zorgen voor een adembenemende game- ervaring.

Pluspunten

• 360Hz refreshrate
  • Goede kleur accuraatheid
  • Hdmi 2.1

Minpunten

• Colorfringing rondom tekst
  • QD-OLED kan soms wat magenta ogen

Product gekocht 0

top kleuren en geen smearing of ghosting. Kom van een IPS-monitor af en zal nooit terug willen. De monitor OSD is goed en intuïtief ingericht met een OLED-care-optie. Nu hopen dat dat ook werkt en ik geen burn-in te zien krijg.

Pluspunten

• geweldige kleuren
  • super snel met hoge refresh
  • goede osd
  • super dun

Minpunten

• geen vesa schroeven en die van oudere ggiabyte monitor past niet

6 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb reeds de Gigabyte Aorus FO27Q3 aangeschaft, en ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben.
Jaren lang heb ik een 165Hz IPS en 144Hz VA paneel gebruikt, maar heb nooit gedacht dat het verschil zo groot zou zijn.
De kleuren en contrast zijn om van te smullen, ook de vloeibaarheid van de monitor is super! vooral als je FPS games speelt en gebruik maakt van de 360Hz refresh rate.

De monitor komt met gigantisch veel opties in de instellingen, Pixel cleaning. corner dimming, Pixel shift. De bedoeling van de functies zijn er om burn in te vermijden.

De monitor kost aardig wat geld, maar maakt het zeker waar voor je centen, ik ben zeer tevreden.

Pluspunten

• Snelle responstijden 0,1ms en 360Hz refresh rate
  • Prachtige kleuren uit de doos, zonder aanpassingen
  • Goede garantie voorwaarden
  • HDR 1000 Super fel

Minpunten

• Hoge energie verbruik
  • OLED Verslaving

24 oktober 2024 Rapporteer

Goedeavond lezers.

Ik ben overgestapt van een LG oled 240 hz gaming monitor naar deze. Ik wilde toch iets meer power.

Het eerste wat me opvalt is dat de gigabyte veel scherper oogt. Kan komen door de helderheid. Verder heb ik er nog niet al teveel voor gezeten. De eagle eye feature is geinig maar of ik het kan gebruiken in bepaalde situaties weet ik niet. Verder kan je via de software keybinds instellen voor je crosshair of iets anders. Dit werkt bij mij niet. Geen idee waarom en dat vind ik jammer. Het zou CTRL + ALT + SHIFT moeten zijn maar helaas.

Verder een leuke upgrade. Dit is wel echt het ultieme van alles.

Ik heb deze monitor gekozen omdat er een review bij RTINGS was. En die zeiden dat dit de beste keuze is

Pluspunten

• 360hz
  • gq oled
  • burn in garantie 3 jaar

Minpunten

• duur

13 oktober 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Super mooi helder soepel beeld, is echt een genot voor high paced shooters. zeker aan te raden!

Pluspunten

• Super levendige kleuren
  • Perfect zwart
  • Hoge refreshrate voelt super
  • Glossy coating is super mooi
  • Reflecties vallen heel erg mee
  • Menu is snel
  • Bouwkwaliteit
  • nog geen flicker opgemerkt

Minpunten

• Color fringing op tekst
  • geen schroefjes voor vesa mount

8 oktober 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer goede OLED monitor met uitstekend hoge refresh rate en snelle response tijd voor een scherpe prijs. Heb tot nu toe nog geen minpunten gevonden. Het enigste wat ik wat jammer vind is dat de meegeleverde DP kabel net iets te kort is. Komt ook met een certified HDMI 2.1 kabel.

Pluspunten

• Erg Dun
  • Hoge refreshrate
  • HDMI 2.1

Minpunten

• Hoog energiegebruik

28 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Pluspunten

• Supersnelle refresh rate van 360hz
  • Response van 0.03ms
  • Scherp geprijst
  • Adembenemende kleuren

Minpunten

• Meegeleverde DP kabel is kort

28 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

dit prodcukt werkt naar behoreen maar is eigenlijk nikss speciaals voor de prijs die het heeft de extra functies die de maker van de monitor heeft ingeboowt werken niet naar behoren behalve de functies de functiess die in oudre veriante ook te vinden zijn

Pluspunten

• goedde bouw kwaliteit
  • ondersteunt amd en nvidia

Minpunten

• eagle eye funtcie is bijna niet te verstellen
  • software kan storingen geven
  • het is een duur produckt
  • het werkt niet veel better dan ander monitor in 250 euro klasen

2 van 5 sterren (Slecht)
16 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een uitzonderlijk product voor zowel gaming als productiviteit. Als gamer en motion graphics-ontwerper kan ik met zekerheid zeggen dat dit de beste monitor is die ik tot nu toe heb ervaren. Het feit dat hij een QD-OLED-ervaring biedt bij 2K-resolutie, met een verversingssnelheid van 360Hz en een reactietijd van 0,03ms, is simpelweg indrukwekkend. Het strakke ontwerp, de kwalitatieve afwerking en de uitgebreide connectiviteitsopties zorgen voor extra veelzijdigheid en gebruiksplezier.

Kortom, de FO27Q3 ziet er niet alleen beter uit dan de meeste televisieschermen die ik ben tegengekomen, maar levert ook een eersteklas game- en bewerkingservaring. Zeer aanbevolen!

Pluspunten

• 360Hz verversingssnelheid met een reactietijd van 0,03ms
  • Kleurnauwkeurigheid en diepte / HDR en contrast
  • Ingangsopties en ingebouwde KVM-schakelaar
  • Topontwerp
  • Veelzijdigheid in gebruik (gaming, ontwerpen en bewerken)
  • OLED-verzorgingsfuncties

Minpunten

• Beperkt vermogen van USB-C (18W)
  • Hoog energieverbruik

31 augustus 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Na vele jaren met een ips monitor heb ik eindelijk een andere gekocht. Ik wou eerst voor een 4k scherm gaan,maar met mijn rtx 4070super ga ik toch maar nipt aan mijn frames geraken. Daarom gekozen voor een degelijke oled 2k monitor. De kleuren zijn out of the box verbluffend en mijn games zien er veel beter uit. Heel blij met mijn aankoop.

Pluspunten

• prachtig beeld
  • zeer snelle reactie
  • prachtkleuren

Minpunten

• geen
  • geen

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een topklasse 27" QD-OLED gaming monitor met verbluffende kleuren, perfect contrast en extreem vloeiende 360Hz prestaties. Ideaal voor competitieve gamers die topkwaliteit en snelle respons eisen. Design en connectiviteit zijn uitstekend.

Pluspunten

• 360Hz
  • OLED
  • Hele goede kleuren
  • Scherpe prijs

Minpunten

• Stand
  • Energie verbruik

12 juni 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik ben erg blij met deze monitor. Voor een goede prijs krijg je de beste van de beste. De 360hz refresh rate zorgt voor een erg smoothe gameplay vooral bij E-Sports games zoals CS:GO of Valorant waar 360FPS halen goed te doen is.

Ook is de HDR performance uitstekend vanwege het OLED paneel en zijn story games zoals Red Dead Redemption 2 of The Last of Us echt prachtig om te spelen met deze monitor

Ik heb elke burn-in bescherming aan staan en merk hier eigenlijk vrij weinig tot niks van. Zo behoud ik mijn garantie en blijft de levensduur ook goed van de monitor

Pluspunten

• Super smooth 360hz
  • Heel clean en robuust geboud
  • Erg Goede HDR prestaties
  • Ingebouwde KVM switch
  • Hele accurate kleuren en breed bereik

Minpunten

• Hoog energie verbruik
  • VRR flicker (gebruikelijk bij QD-OLED)

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Na een tijdje lang de OLED monitor markt aan te kijken, uiteindelijk besloten om deze monitor aan te schaffen. Geeft echt een mooi beeld voor zowel gamen als video consumptie. Vooral de zwart waarden is echt noemenswaardig.

Nu zijn alle schermen (TV, telefoon, monitor, etc) eindelijk allemaal OLED :)

Pluspunten

• OLED
  • Zwart is echt zwart
  • Refresh rate
  • Kleuren
  • Burn in protectie...

Minpunten

• Burn-in blijft een angst.

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

De Gigabyte AORUS FO27Q3 is een mooie en snelle monitor dankzij de hoge refreshrate.De kleuren zijn prachtig en het voelt goed aan. Ik ben van een IPS monitor overgestapt naar deze OLED en ben er zeer tevreden mee. Het verschil is echt enorm.

Een klein nadeel is dat je voor de VESA beugel M4x8mm-schroeven nodig zal hebben, langere schroeven die ik bij de monitorarm heb meegekregen passen niet. Voor de rest is het top.

Pluspunten

• Hoge refreshrate
  • Bouwkwaliteit
  • 1440p
  • Dun

Minpunten

• Stroomverbruik
  • Geen vesa schroeven

xdc
27 mei 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

hele fijne monitor, kom van een ips met snelle respons tijden maar deze monitor heeft nog mooiere beelden en diepere zwartwaardes heel mooi om mee te gamen. Nadeel van deze monitor is toch wel de office toepassingen , de letters zijn lastiger te lezen in bijvoorbeeld excel op een witte achtergrond. daarom een tooltje geinstalleerd om dit probleem te verhelpen , daarna prima. de tijd zal leren of deze monitor last zal hebben van inbranden, maar voorals nog nu niets om mij zorgen over te maken, de monitor heeft ook een timer die bijhoudt hoeveel branduren hij heeft gehad.

Pluspunten

• mooie felle kleuren , en echte zwart
  • snelle respons tijden

Minpunten

• energie verbruik

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Ik was op zoek na een qd-oled monitor en ik zag een mooi prijs staan bij deze gigabyte aorus fo27q3 heb het gelijk gekocht en ik kan er niet van afblijven het is verslavend

Pluspunten

• Top monitor van hoge kwaliteit
  • Qd-oled is een ander level vergeleken met woled(ik kom van lg 27gr95qe-b)
  • Respons is super snel

Minpunten

• In donker scènes kan je wel last krijgen van flikkering maar dat is bij elke oled zo

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Onlangs deze monitor gekocht om mijn oude TN paneel (144hz) te vervangen. Het verschil is abnormaal. De OLED en HDR maakt dit een fantastisch scherm om naar te kijken, erg "smooth" ook vanwege 360hz. Voor iedereen die twijfelt of een OLED het waard is: ik zeg ja!

Gelukkig heb ik een krachtig genoege PC om daadwerkelijk te kunnen genieten van de 2560x1440 met 360hz, maar dit is iets om rekening mee te houden. Ook is het jammer dat voor de stroomtoevoer de kabel (net) niet past door de ingebouwde cable management functie van het scherm (maar idealiter kijk je toch veel meer naar het scherm dan die ene kabel).

Pluspunten

• OLED
  • 360hz
  • QHD
  • Features

Minpunten

• Krachtige PC voor optimaal te benutten
  • Cable Management

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Het is een mooi scherm de kleuren zijn naar mijn mening geweldig, hij is hartstikke scherp en de 360hz is super vloeiend. €700 is veel om aan een monitor uit te geven maar je krijgter wel een mooi ding voor. De doos van de monitor is wel absurd groot, toen ik hem aannam van de bezorger dacht ik heb ik niet per ongeluk de 32 inch variant gekocht. het enige nadeel wat ik tot nu toe heb gehad is dat de monitor af en toe niet reageert op de uitknop (lang ingedrukt houden) wanneer je je pc uitschakeld en deze tijdens dat je de monitor uit aan het zetten bent stopt met een signaal naar de monitor sturen.

Pluspunten

• mooi beeld
  • voelt degelijk aan
  • super snel

Minpunten

• reageert niet altijd meteen op de uitknop

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Super mooie monitor. heel blij mee.

Pluspunten

• Mooi beeld

Minpunten

• Zwaar

11 maart 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Perfect om e-sports titels te spelen door de hoge refresh rate van 360hz. Prachtige kleuren zorgen voor een hele mooie game ervaring. Ik ben overgestapt van ips naar oled en kan zo niet meer terug. Het verschil is gigantisch.

Pluspunten

• Hoge refreshrate
  • Mooi beeld

Minpunten

• Duur

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Recent heb ik de Gigabyte Aorus FO27Q3 aangeschaft, en ik moet zeggen dat dit een heel erg goed scherm is.
De kleuren zijn prachtig en aangezien ik veel FPS speel maak ik volledig gebruik van de 360Hz refresh rate.
Jarenlang heb ik gebruik gemaakt van een 144Hz IPS en had nooit gedacht dat het verschil zo groot zou zijn.
Het scherm kost wat, maar dan heb je ook kwaliteit.

Pluspunten

• 360hz
  • HDR 1000 Nit
  • Uitstekende kleuren en zwartniveau
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Hoogteverstelling te klein

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Dit is een heel mooie en goede monitor voor dewe prijs, het doet exact wat er verteld wordt.
Ik kom van IPS dus OLED is een grote upgrade. De settings goedzetten duurde even maar nu heb ik perfect beeld. Enke wanneer ik dingen zoals HDR, de resolutie of refresh rate wou aanpassen bleef hij redelijk lang haperen op zwart scherm.

Pluspunten

• Mooi beeld
  • OLED
  • hoge refresh rate
  • proper uitzicht

Minpunten

• slaat paars uit bij lightinval
  • instellingen aanpassen is traag

24 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Na het wennen aan weer een plat scherm bevalt deze monitor zeker! Het diepe zwart is vooral in donkere spel omgevingen geweldig om te zien.

Ik kom van 165hz dus de hogere verversing zie ik niet zo.

QD-OLED schermen zijn nog wel flink duur, maar is het naar mijn mening zeker waard als je veel gamed.

Dit scherm voldoet aan d etwekaers exellent verwachting.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • HDR

Minpunten

• Duur
  • Kabels lastig weg te werken

8 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Dit is mijn eerste OLED monitor en ik ben er zeer tevreden mee.
Ik kom van een 1080p 165 Hz-scherm en kan zeggen dat dit 100% de upgrade waard was.
Naast de fantastische kleuren van het OLED scherm is de bouwkwaliteit ook top.
Het enige wat ik minder vond was dat er geen Vesa-schroeven bij zaten
Maar ondanks dat kleine minpuntje is dit scherm zeker een aanrader voor mensen die een QHD OLED monitor willen voor gaming.

Pluspunten

• Kleuren
  • 360hz verversing snelheid
  • Resolutie switch
  • HDMI 2.1 en Displayport 1.4 kabels
  • OLED Care
  • 3 jaar burn in garantie

Minpunten

• Geen Vesa schroefen inbegrepen
  • Kabels zijn kort
  • Energieverbuik

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Top monitor! Klein profiel, zeer mooi contrast (OLED, HDR) en een hoge responstijd van 360hz.
Zet je monitor echter niet op een plek met veel zonlicht, wat product is zeer reflectief.

Product is echter geweldig voor games, films, etc. Aanrader!

Pluspunten

• Oled
  • Hoge hz

Minpunten

• reflectief

31 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Kijkend naar de competitie, een goed geprijste OLED monitor met fijne features. De 360hz in combinatie met de responstijden van OLED levert een zeer smooth beeld. Daarnaast natuurlijk de uitstekende zwartlevels en kleurprestaties die je gewend bent van OLED. Ik vind de USB-C input erg handig, en je kunt er ook nog eens je telefoon mee opladen (18W).

Net als de meeste (huidige) oled monitors, komt het ook met de bekende nadelen: VRR flicker en text fringing. Ik heb van beide niet zoveel last, maar dat is een afweging voor ieder op zich. De VRR flicker verschilt per game en er zijn work-arounds om dit terug te dringen.

Pluspunten

• Responstijden, refreshrate
  • Kleuren, zwartlevels
  • USB-C input

Minpunten

• VRR Flicker
  • Textfringing

28 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart

Zojuist deze aangeschaft en geupgrade van een 1440p IPS 144hz scherm. Heb hier geen spijt van aangezien het OLED paneel echt een wereld van verschil is. Echt een aanrader dus als ik je opzoek bent naar meer vibrant kleuren en graag competitive FPS games speelt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Makkelijker te monteren

Minpunten

• Wordt niet zo donker als OLED TV's

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO27Q3 Zwart?