Review door de redactie

Door Donovan Kerssenberg - Redacteur 17 april 2024

Galaxy A35 en A55 - Luxe upgrade voor Samsungs populairste

De Samsung Galaxy A35 is een mooie, stevige, midrangesmartphone die bijna net zo krachtig is als de grote broer van zijn voorganger: de A54. Dat komt onder andere doordat de A35 dezelfde Exynos 1380 aan boord heeft. Deze soc is krachtig genoeg om de alledaagse, gebruikelijke handelingen zonder haperingen te kunnen uitvoeren en het is zelfs mogelijk om zware games op de hoogste instelling te spelen. Je merkt pas dat het toestel een midrangesoc heeft, als je media bewerkt of andere zeer zware taken uitvoert. Ook wat software betreft lijkt deze smartphone meer op high-end uitvoeringen. Bijna alle functies die je gewend bent van smartphones uit de S-serie, zijn ook te vinden op deze smartphone, behalve DeX en AI-functies. Je krijgt helaas wel meer bloatware dan bij voorgaande modellen. Daarnaast is de softwareondersteuning vijf jaar en krijgt de telefoon updates tot 2029. Het toestel gaat iets minder lang mee op een lading dan zijn voorganger en het laden gaat in vergelijking met de concurrentie traag. Voor deze prijscategorie schiet de telefoon mooie foto’s. Lees verder »

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
frankwopereis
19 december 2024 Product gekocht

Samsung Galaxy A35 5G, 8GB ram, 256GB opslag Lichtblauw

Nu een half jaar in gebruik, best tevreden maar de accu wordt al duidelijk minder. Accu kon ruim 2 dagen mee (15-20% over) , nu net wel / net niet 2 dagen bij hetzelfde gebruik (vaak 5-10%).

Vingerprint werkt prima, gebruik ik primair.

Ik heb hem gekocht voor 285, en vond het de 50 euro meer t.o.v. 128GB / 6 GB waard zodat hij meer foto's kan bewaren. Of ik van het geheugen iets merk vraag ik mij af, denk het niet.

Telefoon is voor mij snel genoeg, maar ik gebruik ook enkel de "standaard" apps en geen zware apps of games.

Pluspunten

• Waterdicht
  • Stevig, goed gebouwd
  • Scherm is groot en helder

Minpunten

• Veel bloatware
  • Accuduur daalt al na 6maand

Webwinkelaar
4 juli 2024 Product gekocht

Samsung Galaxy A35 5G, 6GB ram, 128GB opslag Donkerblauw

Voor de prijs (die na een maand al overal flink gedaald is om voor mij onbekende reden) krijg je een telefoon van voldoende kwaliteit, maar daarmee is het meeste ook wel gezegd.

De accuduur van 5000mAh merk ik niets van, t.o.v. mijn vorige iPhone 14 en Xiaomi Mi met ieder 3000 mAh, is de accu van deze Samsung net zo snel leeg (mogelijk zelfs sneller), ondanks alle energiebesparingen die ik gebruik (lage helderheid, 60 FPS, bloatware eraf). Opladen verloopt wel op voldoende tempo, maar het valt mij wel op dat na 100% opladen de accu soms wel een uur of 2 op 100% blijft ondanks activiteit op de telefoon.

Andere tegenvallers:
- Gezichtsherkenning kan alleen worden gebruikt om telefoon te unlocken, maar niet i.c.m. apps (bijv. bankieren, geen idee waarom). Vingerafdruk werkt gelukkig wel normaal.
- Niet alle Samsung bloatware kan eraf gehaald worden. (Maximaal de helft.)

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit verhouding
  • 4-5 jaar updates
  • Biometrie (vinger/gezicht)

Minpunten

• Accuduur (ondanks 5000mAh)
  • Niet alle Samsung bloatware kan eraf
  • Gezichtsherkenning kan niet gebruikt worden voor apps

Heb jij ook een Samsung Galaxy A35 5G, 8GB ram, 256GB opslag Paars?