€ 724,- bij ALTERNATE.nl

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur 15 november 2024

PlayStation 5 Pro - PSSR-upscaling steelt de show

De PlayStation 5 Pro is de krachtigste console tot nu toe, met bovendien een puik werkende upscaler aan boord in de vorm van PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Die combinatie leidt er vooral toe dat games die in hun Performance-modus draaien, dus gericht op optimale framerate, dat doen met een veel hogere beeldkwaliteit dan voorheen. De op beeldkwaliteit gerichte Quality-modi worden wel iets mooier, bijvoorbeeld door meer raytracingeffecten of upscaled 8k-modi, maar de stap vooruit is lang niet altijd heel groot. De grootste winst voor de PS5 Pro zit hem dan ook in het feit dat native 4k60-gaming op een console nooit dichterbij voelde dan nu, met de uitstekend geüpscalede Performance-modi. Daarbij is het fijn dat de ssd flink groter is, maar het is jammer dat de voet er nog los bij gekocht moet worden. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
27.cb
18 november 2024 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

Duur is het zeker, maar als je een gloednieuwe PC wilt bouwen, kom je toch duurder uit. 4K60 met stabielere ray tracing is natuurlijk mooi meegenomen, maar dit was eigenlijk al beloofd voor de originele PS5... (kuch, Sony).

Helaas zien we steeds vaker dat de verpakkingen simpeler en saaier worden. De PS5 Pro is daar een goed voorbeeld van..

Pluspunten

• Stabiele 4K60 ervaring ( Wat al bij de OG PS5 beloofd was )
  • Design
  • In combinatie met een OLED TV super!

Minpunten

• Duur
  • Geen Discdrive ( ook moeilijk los verkrijgbaar )
  • Nog geen volledige support
  • Verpakking erg saai

worrelborst
5 april 2025 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

Heel blij mee, door de 2TB opslag valt het prijsverschil ook wel mee. Kom zelf van een PS4 Pro en die gaat al heel lang mee. Verwacht dat deze ook weer zo lang mee gaat.

Pluspunten

• Snel
  • Stil
  • Mooi beeld
  • Smoothness

Minpunten

• Best groot
  • Sommige games kunnen savegames niet van ps4 naar ps5 moven, dan kun je alleen de ps4 versie spelen (of opnieuw beginnen)

Ruud12345
2 december 2024 Product gekocht

Mooie spelcomputer, maar verwacht geen PC kwaliteit met deze Pro

Pluspunten

• Makkelijk aan te sluiten
  • 4k
  • 2tb opslag

Minpunten

• Prijzig
  • Stand los voor 29,95

Illumi
12 december 2024 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

is te vergelijken met een GPU upgrade, mits je je oude console verkoopt. Runt games die ik wil spelen beter en is heel stil. Overzetten van alle games en data is vrijwel automatisch en zo gedaan.

Pluspunten

• Betere prestaties
  • Meer opslag
  • Lichter en kleiner dan de OG
  • Wifi-7

Minpunten

• Beetje prijzig

CHKYBSTRD
4 december 2024 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

Ondanks dat ik er erg blij mee ben vind ik dat deze console te duur is in gezet. Dit omdat de prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met de PS5/Slim niet goed voelt. Desondanks wel erg blij met mijn PRO. Hij is snel, stil en de games die ik speel zijn allemaal pro enhanced dus je merkt en ziet het verschil.

Pluspunten

• Snel
  • Krachtiger
  • Stil
  • Opslagruimte

Minpunten

• Duur

Zi3d Newbie
13 november 2024 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

Ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben; mijn verwachtingen waren duidelijk hoger. De prijs die je betaalt staat niet in verhouding tot wat je ervoor terugkrijgt. Hij draait wat vloeiender. Voor degenen die al een PlayStation 5 hebben, is deze upgrade het simpelweg niet waard. Daarom raad ik aan om je geld te sparen of te investeren in een betere monitor/scherm, of wellicht de DualSense Edge-controller aan te schaffen.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Design en uitstraling

Minpunten

• Prijzig
  • Geen toegevoegde waarde
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Geen Disc geen Stand

2 van 5 sterren (Slecht)
MartijnU_ Newbie
11 november 2024 Product gekocht

Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart

Nu een paar dagen in bezit van deze playstation 5 pro maar helaas maakt die wel een enorm geluid vanuit de fan.. Ik hoor dat dit al vaker voorkomt. Verder ben ik tot nu toe wel erg tevreden en zou deze ervaring binnenkort updaten.

Pluspunten

• Merk wel echt verschil

Minpunten

• Maakt veel geluid
  • Enorm prijzig

Heb jij ook een Sony PlayStation 5 Pro Wit, Zwart?