Gemiddelde gebruikersscore
Als eerste poging tot een dedicated microfoon is de SteelSeries Alias een prachtig begin. Het is duidelijk dat SteelSeries, in plaats van een generiek aanbod uit te rollen om er één in het assortiment te hebben, juist veel aandacht en zorg heeft gestoken in het ontwerpen van hun op gamers gerichte microfoon. Oké, de gain knop is apart geplaatst, maar verder niks op aan te merken.
De grote condensorcapsule registreert grote details met indrukwekkende helderheid en vermijdt enkele van de grootste valkuilen waar anderen tegenaan lopen. In combinatie met de SteelSeries Sonar-app wordt de Alias een kwaliteitsoptie voor streamers, zelfs ondanks de meer professionele Alias Pro. Uiteindelijk is dit er een die zijn prijs van €169 waarmaakt.
De SteelSeries Alias is een mooi vormgegeven microfoon.
De geluidskwaliteit is erg goed. De microfoon kan met of zonder extra software gebruikt worden.
De meegeleverde software biedt veel mogelijkheden om zowel het geluid als uiterlijke eigenschappen aan te passen. Ook kan via de software noise cancelling aangezet worden wat goed werkt.
Het is jammer dat er voor een microfoon in deze prijsklasse een paar kleine minpunten op gebied van vormgeving zijn. Ook is het verplicht aanmaken van een account in de software een nadeel.
De SteelSeries ALIAS is een microfoon die er naar mijn mening slick uit ziet, en over het algemeen kwalitatief is en oogt (behalve de plastic behuizing op de microfoon zelf).
Het is mogelijk om de microfoon en ingebouwde line-out zonder extra programma’s of drivers meteen te gebruiken (plug-and-play), en is gebruiksvriendelijk.
Het Sonar programma heeft veel handige functies voor gamers en streamers. De AI noise cancellation werkt erg goed tussen de 25% en 50% instellingen.
Voor een microfoon van bijna 200,- EUR, vind ik op sommige plekken de afwerking te karig.
Het is zeer jammer dat er geen onderhoudsinstructie aanwezig is, maar over het algemeen voldoet de microfoon aan mijn verwachtingen.
De kwaliteit van de opnames is goed, en naar mijn mening beter dan de opnames van de SteelSeries Arctis Wireless Pro die ik bezit.
Al met al, ben ik zeker tevreden over deze microfoon.
Mooi vormgegeven product dat plug en play te gebruiken is.
Afhankelijk voor welke toepassing je het product wilt gebruiken dat je wel of niet de sonar software wilt gebruiken.
De microfoon zelf geeft een goede geluidskwaliteit en door de ai noise cancelling die de sonar software biedt hoef je ook niet bang te zijn voor achtergrondgeluiden.
Product is enigszins aan de hoge prijs.
De SteelSeries Alias is een zeer mooie en solide microfoon.
Het is Plug&Play en biedt direct zeer goeie opname kwaliteit. Het apparaat wordt derhalve ook zonder problemen herkend door alle gangbare praatprogramma's (bijvoorbeeld; Teamspeak, Discord, Teams, Google Meets etc.). Je kan de microfoon gewoon zo gebruiken, echter zou ik aanraden om de extra software (Sonar) te gebruiken.
De software van Sonar is zeer intuïtief in het het gebruik en heeft een "ClearCast AI Noise Cancellation" wat met een druk van de knop aanstaat. Uiteraard kan men hiermee ook de verlichting aanpassen.
Ik zou wel aanraden om er een arm bij te kopen, met name als je een mechanisch toetsenbord gebuikt.
De Steelseries Alias is een goede, solide microfoon voor als je bijvoorbeeld wilt streamen en een goede audiokwaliteit wilt. Het apparaat is plug-&-play middels USB te gebruiken, dus je hebt geen aparte hardware nodig zoals bij een XLR studio microfoon.
De Steelseries Alias is wat aan de prijs vergeleken met de concurrentie, maar naar mijn idee is de microfoon van een hogere kwaliteit. Niet alleen qua geluidsopname maar ook qua bouw.
Het gebruiken van een 'boom arm' is wel aan te raden. Anders heb je dat hij of voor je beeldscherm staat (tenzij je die hoog hebt staan) of je hebt hem tussen jezelf en je toetsenbord staan en dat maakt typen weer onhandig.
Makkelijk te gebruiken via USB, levert goede kwaliteit ook al de microfoon niet recht voor je staat. De LEDs aan de voorkant zijn zeer duidelijk te zien, en laten zien of de microfoon gemute is, en anders de input levels. De gain knop zit echter aan de achterkant, wat onhandig is, terwijl de volumeknop voor de line-out aansluiting aan de voorkant zit. Maar allebij niet gemarkeerd, dus moest dit in de handleiding opzoeken.