Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 4 december 2023

Knallen voor driehonderd ballen - Vijf 27"-wqhd-gamingschermen getest

De Dell G2724D is een fijne 27"-wqhd-gamingmonitor met een ips-paneel die niet te veel kost. Het scherm maakt indruk met zijn uitstekende kleurafstelling, een breed helderheidsbereik en de goede overdriveafstelling, die een mooie balans biedt tussen snelheid en weinig overshoot. Jammer is het ontbreken van een motionblurreductionfunctie. Ons testsample had bovendien een matige uniformiteit. Dell wint weer punten met het praktische no-nonsenseontwerp met zijn ingebouwde voeding, de milieuvriendelijke verpakking zonder piepschuim en het meeleveren van een USB-C-naar-DisplayPort-kabel, zodat je ook je laptop zonder extra aanschaf kunt aansluiten. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
born4trance
6 april 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Een gaming monitor in schaapskleren, maar niet zonder kanttekeningen:

Pluspunten

• geen backlight bleed + weinig IPS glow (op mijn exemplaar)
  • zwartwaarden beter t.o.v. vele IPS panel concurenten
  • Adaptive-Sync + FreeSync Premium + G-SYNC compatible* (*zie minpunt)
  • Interne voeding (geen gehannis met logge stroomadapters (laptop-vibes)
  • 165Hz gaming op 1440p (2560x1440) vereist geen high-end GPU
  • Goed beoordeeld door Tweakers en rtings* (*rtings heeft de beoordeling onlangs gewijzigd!)
  • standaard 3 jaar fabrieksgarantie (er zijn nog fabrikanten die 2 jaar geven)
  • Geen schreeuwerig "gamer" design of RGB dat toch maar afleid of stoort

Minpunten

• Deze monitor lijkt alsmaar duurder te worden (van ~ € 259 naar ~ € 325, zie stijging medio november 2023)
  • G-SYNC lijkt alleen te werken wanneer je 'Smart HDR' in het OSD menu aanzet* (*zie toelichting verderop)
  • NVIDIA Control Panel ziet de monitor niet als G-SYNC compatible, tenzij je 'Smart HDR' in het OSD menu aanzet
  • Óók volgens NVIDIA Inspector: Met 'Smart HDR' UIT heb je géén G-SYNC of VRR
  • Van mij had het OSD menu iets uitgebreider gemogen (ASUS lijkt hierin meer mogelijkheden te geven)
  • geen GAMMA optie(s)!? (of heb ik iets over het hoofd gezien?)
  • Geen USB hub (geen firmware updaten mogelijk) of hoofdtelefoon aansluiting
  • Niet echt borderless/frameless, gezien de 5~7 mm randen van het paneel (i know, borderless/frameless slaat op de behuizing, maar toch...)

Tasminos
24 februari 2025 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Voor onze dochter waren we op zoek naar een monitor voor op haar kamer op de studielaptop op aan te kunnen sluiten. Na het lezen van de review op tweakers zonder aarzeling aangeschaft. Prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Pluspunten

• Prijs
  • Beeld
  • Stevig

Minpunten

• geen

Wietse98
26 januari 2025 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Begin dit jaar ervoor gekozen om de de overstap te maken van 1080p naar 1440p. Voor een behapbare prijs van plus minus 300 euro is dit een kwalitatief erg goede IPS monitor. Top model als je kennis wilt maken met een 1440p monitor maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen. Enige aanmerking; HDR-functie en kleuren zijn als verwacht aan de matige kant kant, maar zeker niet voluit slecht voor een dergelijk IPS monitor in het bovengenoemde prijssegment.

Kortom, een top 1440p monitor.

Pluspunten

• Goed helder beeld, en mooie zwartwaarden voor een betaalbaarder IPS monitor
  • 1440p met 165hz verversingssneldheid; zeer goede combinatie
  • Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en verfijningen in OSD
  • Grote mate van verstelbaarheid van de monitor

Minpunten

• HDR kwaliteit is matig (te verwachten voor de prijs)

Stapper55
19 januari 2025 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Ik heb er 2 gekocht, naast elkaar. Geweldig mij hoor je niet klagen.
Out of the box vond ik die kleuren veel te veel van het goede, dus je bent wel even bezig dat allemaal naar de zin af te stellen.
Echt HDR kun je voor deze prijs niet verwachten.
Beste schermen die ik ooit had, Zwart is zwarter dan zwart, mooie wit balans.
Maar zoals ik al zei dan moet je wel even tweaken.
Ik vind ze fantastisch

Pluspunten

• bouwkwaliteit prima
  • prachtige kleuren
  • ik vind ze fantastisch

Minpunten

• niet echt HDR ( zelf nog niet getest)

Pindamann
14 januari 2025 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Enige minpunt is redelijke IPS glow in de linker onderhoe. Verder tevreden met deze monitor voor gaming en programmeren. Goede beeldkwaliteit: kleuren, kijkhoek en schem coating. Komende vanaf een 2016 TN scherm (AOC AG271QX) toch een upgrade, behalve de IPS glow, daar had de TN geen last van.

Mooie bonus is de USB-C displayport kabel die goed werkt i.c.m. mijn laptop.

De response time op 'Super Fast' is mogelijk iets minder dan mijn vorige TN (wat een snel scherm was destijds), maar voldoende in mijn ogen. Ik zie op deze stand geen overshoot. 'Extreme' zie je het wel iets.

Mijn exemplaar heeft geen defecten in de vorm van kapotte/vastzittende pixels.

Pluspunten

• Scherm coating mat maar niet te korrelig
  • Bijgeleverde USB-C DP kabel (wel wat kort!)
  • Redelijk snelle response
  • Ingetogen design

Minpunten

• IPS glow linksonderin

se77en
29 december 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Vooral als je schuin naar het scherm kijkt zie je veel reflectie (IPS glow) of blacklight bleeding waardoor zwart niet meer diep zwart is. Je kan zeggen koop dan OLED als je dat belangrijk vindt, maar mijn 15 jaar oude LCD televisie deed dat echt al veel beter. Verder een goede monitor. Ik ben tevreden over de bouwkwaliteit, uitstraling en in de voet ingebouwde adapter. De kleuren zijn standaard mooi en ik zie geen ghosting of iets dergelijks.

Pluspunten

• Prima bouwkwaliteit

Minpunten

• Zwart is niet echt zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)
antoine_
20 oktober 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Nette monitor met alle features die je zou willen

Pluspunten

• Uitstekend beeld
  • Simpel, netjes design
  • USB-C naar DisplayPort kabel meegeleverd
  • DP naar DP kabel meegeleverd

Minpunten

• Backlight bleed in de hoekjes bij volledig zwart beeld

Ubeydullah2001
1 september 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Heb geen spijt van deze aankoop het is een hele goede monitor voor dagelijks gebruik en gaming.

Pluspunten

• Scherm ziet er mooi uit
  • Mooi design schreeuwt niet gaming
  • 1440p 165hz

Minpunten

• Geen

duckson
10 mei 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Ik heb deze monitor uitgezocht omdat ik een betaalbare 1440p gaming monitor wilde, die er "clean" uitziet zonder schreeuwerig "gamer" design. Met eerdere monitoren van Dell had ik altijd goede ervaringen.
Over de beeldkwaliteit ben ik erg tevreden (andere reviewers kunnen dit beter beoordelen).
Met de bijgeleverde USB-C kabel is het eenvoudig om mijn laptop af en toe aan te sluiten.

Pluspunten

• Hoge prijs/kwaliteit verhouding
  • Kleine schermrand
  • Geen schreeuwerig "gamer" design
  • Ingebouwde voeding

Minpunten

• Laadt je laptop niet op via USB-C

JacOwns7
9 januari 2024 Product gekocht

Dell G2724D Zwart

Hands down het beste IPS scherm die ik heb gehad tot nu toe.

Eerste unit moest terug vanwege een stuck subpixel die redelijk in het midden van het scherm stond. Tweede scherm (huidige) is uitstekend! Zelfs minder IPS glow dan de vorige en helemaal geen BLB. Kleur kalibratie is vrijwel perfect out of the box waardoor je niet eerst een uur in de OSD zit.

Bouw kwaliteit kan wat gammel aanvoelen omdat het meeste plastic is, maar vindt dit zelf niet storend.

Echte bang voor buck!

Pluspunten

• 1440P @ 165hz
  • Geen schreeuwend design
  • Uitstekende kalibratie "out of the box"
  • Interne voeding
  • Verpakking (Minimalistisch)
  • Eenvoudige OSD

Minpunten

• Voornamelijk plastic (Bouw)

Heb jij ook een Dell G2724D Zwart?