€ 212,50 bij Max ICT B.V.

Review door de redactie

Door Daan van Monsjou - Nieuwsredacteur 28 juli 2025

AMD Ryzen 5 7500F - Budgetknaller voor de prijsbewuste gamer

De AMD Ryzen 5 7500F steekt duidelijk boven zijn prijsklasse uit. De prestaties zijn vergelijkbaar met die van de Ryzen 5 7600X, maar dan voor een stuk minder geld. Je levert daar wel een igpu voor in, maar voor gamers met een losse videokaart zal dat weinig uitmaken. Het AM5-platform van AMD biedt bovendien uitstekende upgrademogelijkheden voor de toekomst. Dat alles maakt de Ryzen 5 7500F een aantrekkelijke keuze met een goede prijs-prestatieverhouding. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Bontje Blauw
12 juli 2024 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F Tray

Prima prestaties voor een budget CPU op AM5 socket.

Pluspunten

• Prijs / prestatie verhouding
  • 32MB L3 cache
  • 5GHz

Minpunten

• Geen X3D met meer L3 cache voor gaming

Kalis
31 augustus 2023 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F (MPK) Tray

Een hele snelle nieuwe CPU op AM5, na de 3600 en 5600 hits, is deze 7500F de nieuwste in het rijtje beste budget processors.

Pluspunten

• Prijs/performance
  • 6C/12T die zeer goed overklokt
  • DDR5-8000 met 2200 FCLK
  • Geen iGPU

Minpunten

• Geen mooie Ryzen doos, maar een koelertje erbij.

Willenswetens
13 juli 2025 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F Tray

perfecte CPU voor 1080p en 1440p helaas geen integrated graphics maar dat is ook zeker niet altijd nodig. De price to performence van deze CPU is op dit moment misschien wel de beste op de markt.

Pluspunten

• goed op 1440p
  • bang for the buck
  • laag stroom verbruik

Minpunten

• geen integrated graphics

Frisie
22 oktober 2024 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F Tray

In mei 2024 gekocht voor 179€, destijds een heel goede prijs. Vooral gekozen omdat het de goedkoopste am5 cpu is, die ook meer dan genoeg rekenkracht heeft voor gamen en browsen. Gewoon de beste keuze die ik toen kon maken.

Pluspunten

• genoeg rekenkracht voor al mijn games
  • geen bottleneck voor build met rx6800
  • heel goede prijs/kwaliteit
  • geleverd in heel compact doosje

Minpunten

• geen koeler meegeleverd

Threeler
15 augustus 2024 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F Tray

Ik heb een downgrade gemaakt naar de 7500F vanaf de 7800X3D. Dit vanwege een review die aantoonde dat de 7500F op hogere resoluties weinig onder doet voor de duurdere X3D, mits je geen RTX 4090 of 7900XTX hebt.

Nu zie ik inderdaad weinig verschil in de games die ik speel (CoD, RL, Division 2, BL3), al is die er wel degelijk (~5-10% fps). Ik gebruik een 7900XT 20GB. Gezien het grote prijsverschil tussen de chips vind ik dit een enorm compliment voor deze relatief onbekende 6-core 7500F.

Het stroomverbruik is erg laag (<75W) en dat is fijn als de PC naast je staat. Na een mooie overclock/undervolt met PBO (+200MHz/-30mv) is deze chip eigenlijk een kopie van de duurdere 7600X. Na tunen van het DDR5 (Hynix) geheugen kon ik er nog 8% extra uit persen in benchmarks. De 7500F vecht in games daarmee ver boven zijn prijsklasse.

Pluspunten

• Zuinig
  • Goede overclocking (ook RAM)
  • Zeer krachtig
  • Goedkoop (€130)

Minpunten

• Geen iGPU voor troubleshooting
  • Stroomverbruik iets hoger dan 7800X3D

RX7
29 augustus 2023 Product gekocht

AMD Ryzen 5 7500F Tray

even snel of sneller als een 7600X met pbo of oc alleen voor minder geld. de cpu heeft geen igpu, maar dat maakt mij niks uit. de cpu is ook lekker zuinig en heeft goede multi en single core perfomance. voor minder dan 200 euro zeker niet slecht. Hij komt helaas alleen wel zonder box bij azerty ( staat er ook bij maar is wel nog jammer) maar komt wel met een stock cooler.

De stock cooler is goed genoeg voor stock settings, voor pbo kan het misschien met een undervolt maar dat heb ik niet geprobeerd omdat ik zelf al een andere cooler had.

Pluspunten

• met pbo/oc even snel of sneller als 7600X voor veel minder geld
  • prijs
  • prestaties
  • stock cooler

Minpunten

• helaas geen box
  • geen igpu
  • niet overal te vinden

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 7500F (MPK) Tray?