AMD Ryzen 5 7500F (MPK) Tray Review

31 augustus 2023, laatste update op 1 september 2023, 1.656 views Rapporteer

Een hele snelle nieuwe CPU op AM5, na de 3600 en 5600 hits, is deze 7500F de nieuwste in het rijtje beste budget processors.

Pluspunten

• Prijs/performance
  • 6C/12T die zeer goed overklokt
  • DDR5-8000 met 2200 FCLK
  • Geen iGPU

Minpunten

• Geen mooie Ryzen doos, maar een koelertje erbij.

Deze CPU klokt echt prima over, hopelijk is hij snel weer verkrijgbaar in NL want ik moest moeite doen er een te scoren.

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 7500F (MPK) Tray?

Bedankt voor je review en het posten van screenshots :)
Het is mooi om te zien dat je (nu) zulke ddr5 snelheden kan halen op het AM5 platform.

Welke heatsink heb je gebruikt voor de cpu overclock?

Op het moment van schrijven heeft (volgens de Pricewatch) alleen Redshell deze cpu op voorraad.
Echter heeft Azerty wel bundel deal(s) o.a. deze:

Hier zit helaas geen Starfield voucher bij.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 22 juli 2024 21:38]

Het is misschien niet de allerbeste vergelijking deze 7Zip, maar laat een max OC wel goed zien. ik denk een Cinebench had een nog groter verschil laten zien, maar kon alleen deze nog van een oude Ryzen 5600 vinden. Een forse upgrade deze generatie. Zeker DDR5 overklokken, en daarbij is de latency penalty in 1:2 mode ook niet meer relevant. Heb nu een setup met 8000C32-44-40-34 het is echt beter over te klokken dan Intel 13th gen. Ik gebruik een EKWB Nucleus 360.
Je geeft aan dat hij goed te overklokken is. Ik kom niet verder dan 3 tot 5% winst. 30mv undervolt en 200 cpu boost frequency. Draait super koel op 5,25 ghz en zit nog lang niet aan de max PPT/TDC en EDC.
Is er een manier om de kloksnelheid nog verder op te hogen?
Hoezo is geen iGPU een pluspunt? Is juist een minpunt omdat je geen backup hebt als er iets met je dgpu gebeurd.
Bedankt voor je reactie. Daarom is de 7600(X) te koop. De 7500F heeft geen iGPU; daarom koopt je het ook, om een paar tientjes te besparen.
Als je op voorhand al problemen voorziet en een backup met igpu nodig hebt, dan kan je inderdaad misschien beter even verder kijken :)
snap je punt maar ik bedoel meer van het niet hebben van de igpu is geen pluspunt. Het prijsverschil tussen de 7600 en de 7500f is het pluspunt. het niet hebben van een igpu is juist nadelig(in theorie)