![]() |
Round-up - Vier mITX-behuizingen - Een oneerlijke minikastjestest We hebben de nieuwe minibehuizingen van Fractal Design en Corsair, de Terra en 2000D, tegenover de Torrent Nano en de NR200P van Cooler Master gezet. |
Gemiddelde gebruikersscore
Hele mooie, compacte kast. Koelingsmogelijkheden beperkt.
Prachtige robuste en kleine case, uitstekende potentie voor een low-power 1440p systeem.
Inmiddels 4 maanden in bezit. Ik vond het al een prachtig ding toen ik 'm uit de verpakking haalde en ben er nog steeds erg blij mee. Heb een oude config van micro-ATX naar mITX overgezet en heb nog opvallend veel ruimte over aangezien ik er slechts een RTX 2060 in heb zitten.
Ik pendel met PC gamen tussen studeer- en woonkamer en daarvoor is deze kast uitermate goed geschikt. Bovendien misstaat deze case niet als deze in de huiskamer staat. De kast is niet goedkoop en kent wat ruimtebeperkingen, maar voor mij is het een perfecte oplossing.
Prachtige case van Fractal. Het voelt allemaal premium, van de doos tot het uit elkaar halen en bouwen, tot wanneer je hem aanzet. Ik las veel dat deze case niet geschikt is voor high-end builds. Maar ik heb dit eigenlijk genegeerd en ben aan de slag gegaan. Uiteindelijk na wat uitzoekwerk helemaal happy mee. Als je een SFF build doet is het gewoon wat meer rommelen om alles mooi af te stemmen, maar achteraf heel blij met deze case :-)
Dit is de eerste keer bouwen in een sff case voor mij en het viel me alles mee. Je kan alle panelen volledig verwijderen behalve de voor en achterkant. Hierdoor kan je er gemakkelijk in bouwen en door de verstelbare spine is de compatibiliteit goed zelfs voor de beste hardware. Ik ben vrij overkill gegaan met een sapphire pulse 7900XTX en een 7800x3D die gekoeld wordt door een scythe big shuriken 3 rev B. Dit paste allemaal echt net maar hier kwam een groot nadeel bij kijken. Door de soort perforatie van de zijpanelen krijg je vrij veel turbulentie als de ventilatoren er dicht tegen aan zitten. Dit veroorzaakt een hoop extra lawaai wat ik een beetje had onderschat. Door de perforatie is er wel veel ruimte voor goede ariflow. De afwerking van de kast is van topkwaliteit, de verf is een soort matte powdercoat wat er professioneel uit ziet.
Na 20 jaar geen desktop meer gehad te hebben maar op een laptop te gamen, toch weer terug gegaan naar een desktop. Wel eentje die past en niet mistaat in de woonkamer.
Op zoek naar een kleine kast met de kleur groen kwam ik al gauw op de Fractal Terra uit.
Het is een goede kast die meteen degelijk aanvoelt. Omdat je op de bodem en voor/achter plaat na zo alles demonteert is het bouwen erin enorm gemakkelijk, de meegeleverde riser cable voor de GPU maakt dit ook simpel, deze zit er ook al goed in.
Eenmaal af: dit is de mooiste en beste PC die ik ooit gehad heb! Ik heb 0,0 spijt van mijn aankoop.
Deze case is erg fijn om in te bouwen en biedt genoeg ruimte voor flinke performance. Ik heb zelf een Ryzen 7 7700 onder een noctua NH-L12S met een MSI RTX 5080 Ventus. Dit past allemaal precies in de case.
Het enige (grote) nadeel zijn de gaten in de zijkant. Deze zorgen ervoor dat er extra veel geluid komt wanneer de fans van de GPU beginnen te draaien. Een soort turbulentie.
Verder geen enkel probleem met de kast!
Hoe enthousiast kan je worden van een computer behuizing?! Heel erg enthousiast! Kwaliteit volt top en de look and feel is erg mooi.
De vele kabels van de voeding waren wel lastig om die netjes te krijgen.
En ik verwacht dat de erg open achterkant snel gaat leiden tot veel stof. Zeker omdat ik geen GPU erin heb zitten.
Ik zocht een kleine case voor in de woonkamer om te kunnen gamen zonder me steeds af te zonderen.
Na diverse cases bekeken te hebben viel mijn oog op deze kast, prachtig design, zeker in de Jade kleur.
Installatie van alles was even een dingetje, trial-error, maar het is uiteindelijk gelukt.
De verstelbare "spine" maakt een hoop combinaties mogelijk qua CPU en GPU. Kabelmanagement is wel een dingetje. Ik ben voor een grotere voeding gegaan (niet bewust) en dan is het best proppen. Een casefan aan de onderzijde is met deze voeding ook niet mogelijk.
Tot zover erg tevreden met de case, echte stresstest nog niet gedaan qua hitte.
(7800x3D met 4070 super)
Prijs is wat hoog, maar ik vond het wel waard in dit geval. Andere SFF-kasten zijn wel aanzienlijk goedkoper.