De S95C-QD-oled-tv is het nieuwe topmodel van Samsung, dat hogere helderheid biedt dan de andere QD-oledtelevisies en daarmee een directe concurrent is voor de LG G3 met mla. De beeldkwaliteit van de S95C is uitstekend, zowel in sdr- als hdr-modus. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten met 144Hz-vrr is de tv ook uitstekend geschikt voor gamers. De S95C is uiteraard een dure tv, maar in mei 2023, relatief kort na introductie, zien we de prijs al flink dalen. Dat maakt de S95C tot een uitstekende keuze als je op zoek bent naar de best mogelijke beeldkwaliteit. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Heb deze tv nu ongeveer 2 maandjes.
In het begin had ik zoiets van, vind de beeld kwaliteit van mijn vorige tv beter.
Op internet gezocht naar beste instellingen en dat heeft voor een deel geholpen maar achtergrond bleef wazig.
Heb nu pixel verschuiving gedaan en heb nu wel een strakker en helderder beeld.
Valt mij wel op dat bij snel bewegende camera beelden (bijvoorbeeld op een rijdende auto de weg voor de auto wat geblurd lijkt).
Kijk je hdr beeld of op YouTube hdr dan is het beeld stukken beter
Vergeleken met mijn (non smart) 55" led TV van 8 jaar oud een enorme vooruitgang, zowel qua design als beeldkwaliteit. Kon vaak in de namiddag nauwelijks TV kijken vanwege de zoninval. Nu op zeer zonnige dagen een prachtig helder beeld bij vol licht. Verschil tussen gewone HD led en deze QD-oled is enorm.
TV voor in de serre. Belangrijkste is dat hij goed te zien is in een zeer lichte omgeving.
Zeer hoge helderheid, zeer scherp beeld.
Er is reflectie, maar het beeld drukt daar doorheen.
Het beeld beweegt extreem snel en is heel erg scherp. Bij deze TV krijg ik echt het 4K gevoel, wat je soms wel eens mist.
Menu structuur is niet zo ingericht zoals ik dat zou doen. En ik mis apps, zoals F1TV. Geforcenow is dan wel weer beschikbaar.
Daarentegen is de software enorm snel. Dus nog maar even afwachten of we er een kastje tussenhangen of accepteren dat we bepaalde dingen moeten chromecasten.
Prijs is echt veel te hoog, je ziet dat de prijs in een jaar door 2 gaat. HelloTV en de Cashback van Samsung maakten het verschil een stuk kleiner en daarmee was deze TV ineens binnen bereik.
Ik ben extreem tevreden met deze TV.
Gekocht met een Black-Friday deal in combinatie met tijdelijke €250,- cashbackactie van Samsung. Daardoor was deze tv eindelijk -redelijk- betaalbaar (€1750,-). Lang getwijfeld tussen de LG G3 en deze, maar de one-connect-box heeft me over de streep getrokken.
Het beeld is werkelijk fenomenaal en in vergelijking met mijn bijna 10 jaar oude LG LCD echt lichtjaren verder. Wat een genot om naar te kijken (nadat je instellingen hebt aangepast). Aansluiten is een fluitje van een cent, mede door de one-connect-box: 1 kabel naar je tv en de rest zit aan de one-connect-box, dus geen geklooi met kabels achter je tv*. De tv is extreem plat (11mm) en daardoor heel vlak tegen de muur te monteren, zeker met de speciale slim-fit-wall-mount (op 7mm). *Gebruik je de (meegeleverde) voet, houd er dan rekening mee dat de tv erg ver van de muur staat en dat kabelmanagement meer een ding kan zijn.