De Inno3D RTX 4070 Twin X2 valt op door zijn compacte formaat gecombineerd met prima prestaties. De Twin X2 is veel kleiner dan zijn directe concurrenten, en weet ondanks zijn formaat en de twee kleine ventilators de geluidsproductie nog vrij bescheiden te houden. De temperaturen zijn onder belasting zelfs laag genoeg om met een custom fanprofiel de kaart nog stiller te maken. Wie op zoek is naar een compacte en relatief scherp geprijsde RTX 4070, kan met de Inno3D Twin X2 prima uit de voeten. Lees verder »
Door een beperkte ruimte in de hoogte viel mijn oog op deze compacte 4070 van Inno3D
Geweldig kaartje met voldoende prestaties om weer een paar jaar vooruit te komen
Het verschil met mijn 1660 super is enorm, als je 1440p gamer bent met een lekker 27 of 32 inch scherm is dit een uitstekende kaart. Het vervangen van de kaart in mijn kast ging nog nooit zo soepel, deze kaart is lekker vierkant zonder rare uitsteeksels of lampjes, maar hij presteert geweldig in FutureMark.
In de huidige markt is dit denk ik best een goede keus geworden in dit prijssegment. De kaart is zuinig in vergelijking met de concurrent en presteert heel goed!
Wilde een nieuwe videokaard hebben en na veel zoeken kwam ik op deze terecht. Deze is Klein en compact. Qua performance onpar met een kaart van 700euro.
Hij is dus 2slots en net zo breed als mijn moederbord.. Dus ben je op zoek naar een kleine build kan je deze zeker aanschaffen.
Top product. De beste, vandaar onze keuze. Makkelijk om te installeren.
Ik gebruik deze GPU al een paar maanden en het bevalt me helemaal. Voor games en high-end 3D rendering doet de kaart het heel goed zonder te heet of luid te worden.
Goede sterke kaart. Geen problemen mee. Speel hier Call of Duty op ultra settings mee.
Het is een mooi compact formaat en toch heel stil. Wordt ook netjes geleverd in een doos die niet veel te groot is. Helaas wel zonder powerverloopje(s). Tot nu zeer over te spreken.
Mooie kaart, stuk compacter dan zijn concurrenten.
Ik vind het zelf fijn dat er geen RGB of overige onnodige dingen op zitten. hierdoor kruipt hij mooi onder de prijs van zijn concurrenten.
Mooie videokaart met goede prestaties op 1440p
Uiteindelijk toch geupgrade van een Gtx 1080, ondanks de relatief hoge prijzen van tegenwoordig. Erg waardige upgrade, prima prestaties en loopt stil en koel dankzij de semi-passieve fans. Verder tevreden zonder verdere op of aanmerkingen.
Een prima instap RTX 4070 wanneer je een kwalitatief goede en compacte kaart wil hebben, alsmede niet wil betalen voor RGB etc. Deze kaart is tot maximaal 200 watt begrensd, persoonlijk had ik graag meer marge gehad. En in het algemeen had ik de RTX 4070 liever voor €500 met 16gb vram gezien... maar ja... ander onderwerp.
Meteen onder de indruk van de goede prestaties van deze kaart. Ik heb nog geen minpunten gevonden. Na deze kaart enkele dagen te testen draait alles zeer vlot op ultra settings.
Was al lang aan het zoeken naar een vervanger voor mijn RTX 2060.
Heel veel getwijfeld tussen de RX 6800XT en de RTX 4070.
Uiteindelijk door tijdelijke afprijzing gekozen voor de RTX 4070.
Na een aantal benchmarks te hebben gedraaid, viel het mij op dat de kaart heel erg last had van coil whine. Jammer je zou denken dat met deze vraag prijs je hierover geen zorgen voor hoeft te maken. Kaart retour terug gestuurd.
Ik heb deze kaart bij Megekko in de aanbieding voor 589 euro gekocht. Voor deze prijs was deze kaart een stuk goedkoper dan elke andere 4070, en vergelijkbaar met de 6800 XT.
Het was hierdoor relatief goedkoop. De bouwkwaliteit van Inno3d is prima, metalen backplate en geen coil whine. Ik hoor de kaart amper tijdens het gamen. Vergeleken met andere modelen van de 4070 is de koeler relatief klein, maar dus meer dan genoeg om de kaart koel te houden, ik heb hem zelf nog niet boven de 70 graden uit zien komen tijdens het gamen.
Voor een vriend ingebouwd. Voelt stevig aan en is relatief compact.
Hij is een stuk efficienter dan mijn RTX 3070 (ongeveer 20% sneller met 40 Watt minder verbruik)
Onder 50 graden staan de fans uit. Met een stresstest blijft hij lekker stil, prima koeler dus.
Wordt gevoed door een 8-pin connector.
Ik was al een tijdje op zoek naar een videokaart voor mijn nieuwe SFF build. Belangrijke eisen voor mij waren dat de kaart zuinig in gebruik moest zijn en goed koel blijft.
Heb erg lang zitten twijfelen om een RX 6800 te halen, maar toen deze kaart werd afgeprijst naar €589, heb ik de knoop doorgehakt.
De Inno3D is lekker compact en past perfect in mijn NR200P kast (zelfs met twee P12 Max fans eronder). Onder full load verbruikt de kaart verder maximaal 200 watt.
Een bijkomend voordeel is dat de 4070 ook erg goed te undervolten is.
Op stock settings krijgt de kaart in 3DMark Timespy een graphics score van 17732 met maximaal verbruik van 195 watt. Dit tegenover een score van 16766 met een undervolt wat resulteert in een maximaal verbruik van 140 watt. 25% minder verbruik voor maar 5% prestatieverlies dus!
Fancurve dus ook gelijk kunnen verlagen.
Na heel lang wachten en de markt in de gaten houden, heb ik de kaart voor 589 gekocht op Megekko. De goedkoopste prijs die er is voor praktisch een super goede kaart in die range.
De power draw en aansluiting vond ik erg belangrijk in mijn aankoop en ik ben zeer tevreden met wat Inno3D levert. Heel fijn dat de kaart ook klein is waardoor het gewoon in elke case past.
Goede keus voor de prijs
Goedkoopste 4070 op de markt met best wat verschil, en er is zeker niks mis mee INNO3D is 1 van de oudste Nvidia partners maar is minder bekent dan Asus bijvoorbeeld.
4070 is ook op dit moment 1 van de beste gpu voor de prijs, de prijs moest eigenlijk lager maar het is nog steeds een OK deal, vooral als je kijkt naar de voordelen van DLSS en andere perks die bij Nvidia komen.
Voor mij was geluidsbeleving en stroom verbruik belangrijk.
Omdat ik mijn voeding (be quiet! Straight Power E9 500W) wilde hergebruiken, zocht ik een GPU die onder de 200 watt bleef. En zo waar, de GPU is stabiel op mijn 500 Watt voeding (80 plus gold)! Het advies in de verpakking is overigens een 600 watt voeding of meer.
Daarnaast is de geluidsbeleving goed en ben ik nog van plan te undervolten voor minder geluid van de fans en minder stroomverbruik.
Negatief viel me op dat de uitgangen aan de achterzijde strak tegen de rand van de kast zaten (horizontale rand achterzijde boven de videkaart slot). Krijg de kabel van de monitor er wel normaal in. Vorige GPU was dit niet het geval.
Tip: Er zit een stukje plakplastic op de GPU ter bescherming. Die scheurt makkelijk af, waardoor er nog een stukje kan blijven zitten.
Gekocht als upgrade voor m'n RTX 2060. Fijne snelle kaart die mooi stil en koel is. Ook niet geheel onbelangrijk: de kaart was niet te duur. Ik heb de kaart in de aanbieding gekocht via Megekko voor € 589.
Hiervoor heb ik een PowerColor RX 6800 XT Red Dragon geprobeerd maar die beviel helaas niet (extreme coil whine, erg heet en erg luide fans). Die kaart is om die redenen retour gegaan. Top service van Megekko trouwens.
De RTX 4070 heeft geen van dat alles en is stil, koel en heeft geen last van coil whine. Ook voelde de RX 6800 XT gek genoeg minder soepel dan de RTX 4070 ondanks de iets hogere framerates. Waarschijnlijk zijn de '0,1% lows' lager bij de AMD kaart.
Als je een RTX 2060 of ouder/langzamer hebt dan is dit een mooie upgrade.
Mijn computer staat op zolder en tijdens warme dagen wil je niet dat je computer fungeert als verwarming. Hierdoor ben ik gaan zoeken op GPU's welke maximaal 225W doen.
Dankzij DLSS3 kan deze kaart alsnog prima high end games draaien(cyberpunk op 1440p raytracing high gaat prima met frame generation en resolution scaling, haal dan rond de 100-120 fps).
Mocht je dus maximale performance willen zonder AI dan moet je denk ik naar de 4080 of 4090.
Geluidsproductie onder load is helemaal goed,dus ik ben tevreden!
Ik twijfelde tussen de 6950xt en deze videokaart. Op veel aspecten is de 6950xt beter maar ik besloot toch de 4070 te kopen vanwege zijn relatief lage energieverbruik en lage temperatuur. Het is de eerste kaart die ik bezit die ik werkelijk goed kan noemen in temperatuurbeheer. De kaart is ook compact en kleiner dan mijn oude GTX 1080 en een gigantische upgrade. De kaart is alleen te duur en zou ik het niet aanraden voor iemand die financieel krapper zit.
Deze kaart voldoet eigenlijk perfect en de verwachtingen. Een hele fijne kaart: snel, efficiënt en stil & koel.
Hoewel dit een van de goedkoopste 4070-kaarten was op het moment van aankoop, is het een echt kwaliteitsproduct. Lekker veel metaal en een stevige bouw. Daarnaast is de kaart verbazingwekkend koel en dus ook stil. De fans staan lang stil en draaien pas als het echt nodig is.
Ten opzichte van vorige generaties is de msrp wel hoog, maar toch heel blij mee.
Ik heb het product gekocht, maar heb het meteen teruggestuurd omdat de ventilator voor mij te veel lawaai maakte ( een soort ratel, alsof de lager niet goed is). Het is mogelijk dat mijn specifieke model defect was, maar ik heb het gevoel dat de kwaliteit van de ventilatoren over het algemeen minder is.
Aan de positieve kant is het wel een snelle en relatief goedkope kaart.
Net gekocht voor mijn computer. Zeer tevreden met de kwaliteit.
Bouw van de kaart is heel goed en ziet er goed uit.
Goede performance in games en goedkoopste van de 4070
Was al enige tijd opzoek naar een upgrade voor mijn 1660Ti welke ik vooral gebruikte voor gaming omdat ik meer wil doen met AI. Ben uitgekomen op de 4070 omdat deze voor mij nog betaalbaar is en de beste AI performance biedt en daarnaast ook nog geweldig is voor andere workloads als 3d modeling en gaming.
Een aantal 4070's gehad en teruggestuurd vanwege problemen (MSI had echt gigantische coil whine) deze geprobeerd. Fluisterstil, goeie thermals, GEEN COIL WHINE, build quality is echt goed (ex: metalen backplate en stevige shroud). Deze ga ik houden en ik ben (misschien iets te) kieskeurig. Ook is dit het kleinste model op de FE na, en past dus in elke build. Met 200w heb je geen grote power supply of upgrade nodig.
Hij is bij tijd van aankoop 609 euro, dat is meer dan 10% goedkoper dan het goedkoopste andere model. Ook is er nu een promotie met een gratis diablo 4 key.