De Motorola G72 is een stevige smartphone met een goed scherm en veel functies. De software is door de meegeleverde apps van derden niet meer zo schoon als we gewend zijn van Motorola en dat is jammer. De softwareondersteuning is gelukkig langer dan bij het model van vorig jaar, waardoor je tot 2025 goed zit. Het toestel presteert bovengemiddeld goed voor deze categorie en heeft een aantal eigenschappen die je eerder vindt in de hogere midrangecategorie, zoals een 120Hz oledscherm, een vingerafdruklezer onder het scherm en stereoluidsprekers. De camera’s zijn redelijk en de smartphone is dankzij de MediaTek Helio G99 snel genoeg om alle taken goed te kunnen uitvoeren en zelfs zware games te kunnen spelen. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Een pareltje voor een kleine prijs :)
Een fantastische smartphone. Alleen als je zware spelletjes wil spelen kan de performance tegenvallen.
Ik had een Motorola One Fusion+ van 3 jaar oud en zeer tevreden over de batterij en de camera, de 2 belangrijkste eigenschappen voor mij.
Camera: de foto's zijn wazig. Zie voorbeeldlink hieronder.
Ik begrijp niet dat de reviews over de fotokwaliteit niet slechter zijn.
Batterij: deze ging maar 40 uur mee, minder goed dan mijn drie jaar oude One Fusion+.
Ik heb hem teruggestuurd.
Als ik een andere telefoon gebruik die maar een 60hz scherm heeft ga ik voor mijn gevoel terug naar een heel andere beleving. Deze telefoon voelt lekker high-end aan door het soepele scherm, ook al is de prijs alles behalve high-end.
De camera is oké voor de prijs. Als je een foto maakt moet er door de software nog een sausje overheen gegoten worden. Dit kost altijd 1-2 seconden (pas als je de foto wilt bekijken).
Batterij is goed maar leek langer mee te gaan bij mijn Moto G9 Play (beide 5000mAh)
Na al vaker bij motorola gekocht te hebben ("moto g5" en "one vision")is deze toch wel een stap verder. De camera is uitzonderlijk goed voor deze prijs, het OLED scherm is ook een mooi verkoopspunt, alsook de stereo luidsprekers in de telefoon. Ook is er een 3,5mm jack-aansluiting, wat tegenwoordig niet vaak meer te vinden is. Het enige nadeel is dat de smartphone niet oplaadt met een standaard USB-C kabel, enkel met de kabel die meegeleverd wordt. Dit is natuurlijk maar een klein pijnpunt, tot je dezelfde lader opnieuw moet vinden als de originele faalt. Voor de rest is deze smartphone echt een zeer goed toestel voor de prijs die je maar betaalt.
Upgrade na een Galaxy A5. Snel, mooi scherm en goedkoop, echte aanrader.
Als je ook genoegen neemt met een telefoon die geen "high end" kwalificaties heeft, maar uitstekend z'n werk doet.
Snel genoeg, zonder haperingen, een erg fijn leesbaar scherm en bijna stock android.
Voor de "normale" gebruiker een prima telefoon, zonder poespas.
Na 3 jaar een Xiaomi poco is dit een mooie upgrade. Ik kan nu wel foto's maken in het donker en betalen met Nfc. Bluetooth ook vlotter. Mooi scherm en 2 dagen aan batterij. Snellader en hoesje meegeleverd. En dat voor nog geen kwart van de prijs van een high-end.