€ 179,90 bij Proshop.nl
  3. Willen (3.503) Hebben (860)

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 17 november 2022

9 AMD B650-moederborden - Betaalbaar aan de slag met Ryzen 7000

ASUS kruist met de ROG Strix B650E-F Gaming WiFi alle vinkjes aan die je wil hebben: veel en snelle USB-poorten en M.2-slots, uitstekende audio en onboard wifi. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar dat staat wat ons betreft in verhouding tot het gebodene. Lees verder »

Pluspunten

• Veel en snelle USB-poorten
  • Drie snelle M.2-slots
  • Zeer goede audiocodec
  • Uitgerust met wifi
  • Goede vrm

Minpunten

• Relatief duur
Tweakers zegt: Excellent
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
15 oktober 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Prima Asus bord. Voor echt gebruik moest ik wel via USB de netwerkdrivers installeren, voordat ik daadwerkelijk wat kon.

Pluspunten

• Veel USB 3.0 poorten
  • Solide gebouwd
  • Sterke VRM
  • GPU Release Button

Minpunten

• Amoury crate
  • Boot tijd is relatief langzaam

14 oktober 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Dit is mijn eerste moederboord en hij is echt perfect voor mijn build. Ik raad het aan aan iedereen die een mooi zwart moederboard voor een AM5 processor met DDR5 RAM wilt kopen. Tot nu toe zeer tevreden!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Prachtig
  • RGB

Minpunten

• Geen

11 oktober 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Voor mijn AM5-upgrade heb ik voor dit moederbord gekozen vanwege o.a. de PCIE5-ondersteuning en de audiocodec. Ik ben erg tevreden met dit bord, hij doet wat die moet doen.

In veel andere reviews wordt de software (Armoury Crate) als minpunt genoemd. Daarom heb ik gekozen om de software niet te installeren. In de bios kan de automatische installatie uitgezet worden. Ik heb nog geen problemen ondervonden hierdoor.

Pluspunten

• PCIE5 voor GPU en SSD
  • Goede audio
  • Mooi design

Minpunten

• Prijzig vergeleken met alternatieven
  • Marketingtekstje over ROG op de chipset heatsink, gelukkig verdwijnt dit achter de GPU

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Dit moederbord bevat alles wat ik nodig had. Genoeg snelle M.2 sloten en een PCIe5.0 poort voor toekomstige upgrades. Goede heatsinks die mijn M.2 SSD's koel houden. Het moederbord bevast ook een klein beetje RGB om je build compleet te maken. Top keuze voor mij Ryzen 7000 serie CPU.

Pluspunten

• Mooi design
  • Bios flash poort
  • Veel usb aansluitingen
  • Wifi

Minpunten

• Wifi drive moet via usb geïnstalleerd worden

2 oktober 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Prime moederbord heb hem voor veel goedkoper kunnen kopen dan b850 moederborden. Heeft veel usb poorten, pcie 5.0 voor de gpu en ssd, en een gpu quick release knopje.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Pcie 5.0 voor de gpu en ssd
  • Veel usb poorten
  • Gpu quick release

Minpunten

• Ethernet drivers moeten op een usb stick

2 oktober 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Als je bereid bent iets meer uit te geven voor een kwalitatief goed moederbord dan zit je bij de ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI helemaal goed.
Gaaf all-black moederbord met knappe, niet te uitgesproken, RGB.
Onder de indruk van de VRM heatsinks.

Een plezier om mee te bouwen.

Pluspunten

• Goede I/O
  • Voldoende headers (RGB/Fans)
  • Aantrekkelijk design
  • Wifi

Minpunten

• Geen SPDIF (optisch audio)

27 september 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Uiteindelijk voor dit moederbord gekozen i.p.v. de asus TUF b650. Dit design is toch een stuk mooier dan TUF en dat zie je terug in de bouwkwaliteit. De ASUS ROG Strix B650E-F Gaming Wifi heeft meer dan genoeg USB sloten voor je randappartatuur. Het moederbord is super snel door de vier ramgeheugen sloten. Dit moederbord is een aanrader voor de AMD AM5 processoren.

Pluspunten

• Design
  • 3 M.2 slots
  • WIFI6e
  • High audio kwaliteit

Minpunten

• geen

27 september 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Het is een mooi moederboard, met alles wat je nodig hebt. Genoeg M.2 slots, wifi en een goede audio chip. Let wel op dat het geen Optical audio S/PDIF heeft, wat sommige speakers wel nodig hebben. Dit kan opgelost worden met adapters.

Pluspunten

• Goede kwaliteit en prachtig design
  • Genoeg M.2 slots (3)
  • RGB
  • Wifi

Minpunten

• Wat aan de prijzige kant
  • Geen Optical audio S/PDIF out

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Top moederbord met alles wat je nodig hebt:
- Goede audio
- Veel USB
- Genoeg M.2 slots, met koeling
- Wifi 6
- PCIe 5 x16
Perfect voor de latere, snelle AMD AM5 processoren, en nog steeds een goed alternatief voor de duurdere nieuwere moederborden - zonder veel in te leveren op de opties.
Kortom: fijn moederbord!

Pluspunten

• Heel uitgebreid
  • Veel USB
  • PCIe 5

Minpunten

• Nog steeds aan de prijzige kant voor een 'oude' generatie

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Het moederbord is een echte aanrader voor beginners in de computerbouw, maar ook voor professionals. In combinatie met de Ryzen 9800X3D-processor is dit een platform waarop je kunt vertrouwen, of je nu wilt gamen of werken.

Pluspunten

• Prijs
  • Veel USB-poorten
  • WiFi 6e /Bluetooth-antenne
  • 1 PCI-e 5 x16-slot en 1 M.2 PCI-e 5.0-slot
  • 2.5GB ethernet poort

Minpunten

• Armory Crate software (u hoeft deze niet te gebruiken)
  • Boot tijd

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Na veel opzoek werk uiteindlijk dit Mobo gekozen voor men eerste build in combinatie met AMD Ryzen 7 9800X3D. Bord bestaat al even en heeft niet de allernieuwste features, maar is zeker voldoende voor mij.
Ging vlot om Bios te flashen voor instalatie in behuizing zonder CPU.
Installatie zelf ging ook zeer vlot zeker met handige GPU release knopje en BIOS menu was voor beginneling gebruiksvriendelijk.
Zie wel niet in waarom je WIFI zou gebruiken voor gaming tenzij je echt geen andere keus hebt.

Pluspunten

• Strak design
  • 3 M.2 slots (1 PCIe 5.0)
  • Prijs kwaliteit (2025)
  • PCIe 5.0

Minpunten

• WIFI voor gaming ?

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

De Asus rogstrix b650e-f moederbord werkte voor mijn eerste build echt super. Handleiding was helemaal duidelijk en de installatie was fijn. Doormiddel van de armoury crate software was het installeren van de drivers ook super makkelijk. Zeker aan te raden voor iemand die een goed moederbord zoekt.

Pluspunten

• komt met wifi en bluethoot

Minpunten

• prijzig

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Dit is een prima moederbord en de chipset B650E is nog goed genoeg om mee te komen anno 2025. Met 3 M.2 slots heb je genoeg opslag capaciteit. Let er op dat er maar 4 SATA poorten aanwezig zijn. Aanrader. NB: mijn exemplaar (van AZERTY) bevatte een sticker op de doos met Ryzen 9000 ready dus ik hoefde geen bios update te doen. Perfect.

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit
  • Goede features
  • 3 M.2 slots
  • B650E kan nog steeds mee

Minpunten

• 4 SATA

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Het was over het algemeen makkelijk om te installeren. De schroeven van de standaard stock retention bracket zaten erg vast en waren moeilijk eruit te krijgen. Hij heeft een goede I/O en de BIOS is vrij overzichtelijk.

Pluspunten

• veel usb
  • netjes
  • goede bios

Minpunten

• Stock retention bracket schroeven

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

De ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WiFi is een uitstekende keuze voor gamers en pc-enthousiastelingen die op zoek zijn naar een moederbord met sterke prestaties, geavanceerde functies en een aantrekkelijk ontwerp. Het biedt een solide basis voor high-end systemen en is toekomstbestendig met ondersteuning voor de nieuwste technologieën.

Als je op zoek bent naar een moederbord dat zowel krachtig als veelzijdig is, is de ROG Strix B650E-F Gaming WiFi een uitstekende optie.

Pluspunten

• hoge kwaliteit
  • vlot
  • sterk

Minpunten

• geen

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

moederbord voldoet aan alle eisen voor een casual gamer! super snel, genoeg usb aansluitingen voor alle mogelijke gadgets.

Audiocodec is een heel stuk beter dan in mijn vorige. voor ieder die een degelijk model gamepc zoekt, raad ik dit moederbord aan!

Pluspunten

• veel usb poorten
  • 3x m.2 slots voor m2 ssd's
  • mogelijkheid voor wifi

Minpunten

• is er niet

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Dit moederbord van asus ziet er heel goed uit. Het moederbord heeft ook veel goede features. Het heeft ook veel usb poorten en 3 M.2-slots. De release knop voor de gpu is ook heel makkelijk te gebruiken. Het moederbord is wel relatief duur, dus je zal zelf moeten overwegen of het het waard is.

Pluspunten

• Ziet er goed uit
  • Veel features

Minpunten

• redelijk duur

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Goed moederbord met ingebouwde wifi en bluetooth. Veel PCIe en m.2 sloten komen altijd goed van pas, ookal gebruik ik er voorlopig maar 1, ik ga in de toekomst waarschijnlijk meer toevoegen. Heeft ook veel usb poorten op de achterkant wat ik zeer handig vind want ik heb vrij veel randapparatuur die ik nu niet via een usb hub moet aansluiten. Wel vrij duur maar het zeker waard.

Pluspunten

• wifi en bluetooth
  • veel M.2 sloten
  • robuust gebouwd

Minpunten

• vrij duur
  • armoury crate

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Product wordt goed ervaren.

Alles werkt en ben nog nergens tegen aangelopen. De bios is erg toegankelijk en beginnerfriendly. De uitstraling is top!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooie uitvoering
  • leuke RGB

Minpunten

• nog niks

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Werkt naar verwachting (goed), jammer dat hij alleen duur is.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit

Minpunten

• Duur

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Nette prijs voor keurig moederbord. Werkt zoals gewend van ASUS. Uitstekende keuze nu de prijzen van deze AM5 moederborden gedaald zijn, daardoor een fijne upgrade vanaf AM4.

Pluspunten

• Overzichtelijke en herkenbare bios
  • Prijs

Minpunten

• Teveel prints op het moederbord naar mijn smaak

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Gekocht voor mijn AM% upgrade vooral gekozen met zicht op toekomst.

Koos deze in plaats van de tuf vooral door de niet grote prijsverschil en de betere audio plus PCIE 5.0.

Pluspunten

• Goede vrm
  • Audiocodec
  • PCIE 5.0
  • 3 M.2 Sloten

Minpunten

• Prijs
  • Armory Crate

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

De ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming WIFI is echt een topmoederbord voor wie op zoek is naar kracht en toekomstbestendigheid. Het ondersteunt de nieuwste AMD Ryzen 7000-processors en biedt supersnelle Wi-Fi 6E en veel handige aansluitingen. Of je nu een gaming PC bouwt of gewoon een betrouwbare basis zoekt, dit bord biedt alles wat je nodig hebt met een stevige bouwkwaliteit en veel mogelijkheden voor finetuning. Ben er blij mee en hopelijk gaat die lang mee.

Pluspunten

• Veel USB Poorten
  • WIFI
  • M.2 Slots

Minpunten

• redelijk prijzig

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Heel erg goed moederbord voor een betaalbare prijs. Door de PCI 5.0 poorten heb je ook de mogelijkheid voor zeer snelle opslag en video kaarten. Genoeg poorten voor ARGB en andere dingen. Is compatible met veel verschillende behuizingen. Daarnaast is de ingebouwde WiFi ook zeer handig om erbij te hebben. Al met al is het een zeer goed moederbord voor een goede prijs.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Veel M.2 poorten
  • PCIe 5.0

Minpunten

• Geen

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Ik had al besloten om een Asus 5070 ti te kopen.
Combi met deze leek me dan voor de hand liggend.
Ook naar MSI bord gekeken, maar vond deze B650 net iets beter. De wifi heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.
Draait nu als een tierelier.

Pluspunten

• Voldoende USB poorten
  • Wifi 7
  • Robuust gebouwd

Minpunten

• Geen

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Prima moederbord, bevat alles wat ik nodig heb met een uitgebreide featureset.
Perfect voor mijn nieuwe 9950X3D build.
Prijs/kwaliteit prima, zeker omdat ik deze in sale aangekocht heb.

Helaas wel wat bloatware van Asus, maar deze heb je niet perse nodig gelukkig.

Pluspunten

• 3 M.2 slots (Waarvan 1 PCI-e 5.0)
  • Uitgebreide featureset (zeker futureproof)
  • Bluetooth & Wifi
  • GPU Quick release

Minpunten

• Bloatware

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Ik heb de ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WiFi gekocht in combinatie met een Ryzen 7 9700X. Prima MoBo met genoeg aansluitmogelijkheden en PCIe 5.0 ondersteuning voor je M.2 SSD. De opstarttijd zou sneller kunnen, je blijft vrij lang op het bios scherm hangen.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Zeer goede audio
  • WIFI

Minpunten

• Wifi driver tijdens windows installatie via USB stick

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Verbaasd over hoe stevig dit ding in elkaar zit. Ook genoeg M.2 slots die ook nog een thermal pad onder de metalen cover hebben. De bovenste PCi slot voor je GPU heeft een handig knopje om m eruit te halen. Erg tevreden met dit moederbord.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Veel USB mogelijkheden
  • WiFi

Minpunten

• weinig RGB

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

De ASUS B650E-F is een solide AM5-moederbord met goede VRM-koeling, PCIe 5.0-ondersteuning en uitgebreide aansluitmogelijkheden. Ideaal voor gamers en bouwers die toekomstbestendigheid zoeken.

Pluspunten

• Aanbod USB poorten
  • VRM koeling
  • wifi en bluetooth

Minpunten

• issues met bluetooth drivers

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

De ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WiFi biedt een uitstekende balans tussen prijs en prestaties. Het is een solide keuze voor wie op zoek is naar een toekomstbestendig moederbord met hoogwaardige functies. Hoewel het iets duurder is dan sommige andere B650E-opties, rechtvaardigen de geavanceerde specificaties en robuuste bouwkwaliteit de investering

Pluspunten

• Uitgebreide connectiviteit: Voorzien van WiFi 6E, Bluetooth 5.2, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C en HDMI 2.1.
  • Toekomstbestendig: Ondersteunt PCIe 5.0 voor zowel GPU als M.2 SSD's.
  • Krachtige VRM-oplossing: 12+2-fasedesign met 80A MOSFET's, wat zorgt voor stabiele prestaties, zelfs bij zware belasting.
  • Gebruiksvriendelijke installatie

Minpunten

• Opstarttijd: Bij gebruik van DDR5-geheugen kan de opstarttijd langer zijn, vooral bij hogere snelheden zoals 6000 MHz.
  • Software: Sommige gebruikers ervaren de ASUS Armoury Crate-software als omslachtig voor fanbeheer en systeemupdates

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Ik heb deze moederbord gekocht vooral omdat hij in zijn prijs segment pcie-5.0 heeft.
Ik wilde hiermee future proof worden, dat is ook zeer zeker gelukt. Mijn rtx 5070 ti werkt hier uitstekend op. Wifi werkt ook erg fijn, toen ik het nodig had. Ook zijn mijn m.2 drives erg koel en werken netjes op 4.0 snelheden (samsung 990 pro).
Hiernaast heb ik helemaal geen van de bovenstaande reviews ethernet problemen gehad, netjes stabiel op gigabit, mijn bord was zelfs al met de nieuwste bios geinstalleerd voor mijn 9800x3d.

Voor wie het wilt weten, ik draai mijn ram op expo 2, 6000MT/s, CL30. 2x32gb. De rated snelheid van mijn ram, hiermee heb ik geen problemen gehad.

(Review gemaakt voor ASUS rate your gear)

Pluspunten

• PCIE-5.0
  • AM5
  • Prijs
  • Stabiliteit
  • Goede IO

Minpunten

• Geen

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Tot nu toe het beste moederboord wat ik heb gebruikt, geen problemen en heeft alles wat je nodig heb

Pluspunten

• Veel USB
  • Drie M.2 slots
  • Perfecte Audio
  • DDR5
  • AM 5

Minpunten

• Duur

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

een prima moederbord.. met een stevige bouw...
was makkelijk te flashen naar een nieuwere bios versie..
het moederbord heeft veel usb poorten.

Pluspunten

• veel usb
  • goede bouw
  • mooi ontwerp

Minpunten

• dure kant

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Heb het gekocht bij megekko, ben er blij ziet er nice uit en voldoet aan mijn wensen.

Pluspunten

• WIFI 6E
  • Strak design
  • Veel usb aansluitingen

Minpunten

• Beetje prijzig

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Dit is een prima product voor de prijs, ik ben erg content er mee

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi uiterlijk
  • Sterk gebouwd

Minpunten

• Niks

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Fijn moederbord met veel aansluitingen, goede audio, drie M.2 slots met heatsink en (voor mij belangrijk) een PCIe 5.0 slot voor je videokaart. Installatie (in combinatie met een Ryzen 7 9700X) verliep soepel en zonder problemen. Ik was van tevoren gewaarschuwd dat het bord nog een BIOS-update nodig had om geschikt te zijn voor de Ryzen 9000 serie, maar dat van mij was al geüpdatet. Een fijn idee. (Al heb ik natuurlijk alsnog een BIOS-update naar de laatste versie uitgevoerd.)

[Ik schrijf deze review in het kader van de ASUS 'Rate your gear' actie]

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • PCIe 5.0 voor videokaart
  • Drie M.2 slots met heatsink

Minpunten

• Armory Crate

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Moederbord was gemakkelijk te monteren. Voldoende ruimte voor alle componenten.
De handleiding was wat summier, maar voor gemiddelde tweaked geen probleem

Pluspunten

• Mooi
  • Gemakkelijk te monteren

Minpunten

• Prijzig

21 april 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Mooi moederbord met 3 snelle M.2 slots. Het enige nadeel was dat ik met de Windows installatie nog geen geïnstalleerd driver voor de LAN poort had.

Pluspunten

• Veel USB3 poorten
  • 3 M.2 Slots
  • Wifi
  • Vaste backplate

Minpunten

• Duur
  • LAN driver niet voorgeinstalleerd

18 april 2025 Rapporteer

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Gekocht als onderdeel van mijn nieuwe PC icm 9800x3d.

Moederbord voelt degelijk en van hoge kwaliteit aan. Instructies in de handleiding waren duidelijk. Hoeveelheid van 3 M.2 sloten is echt fijn. Hierdoor ook maar gelijk mijn oude M.2 SSD's mee overgezet. GPU quick release knop is echt een verbeteing!

Helaas had ook ik van tevoren niet opgelet en gezien dat er geen Optical poort meer aanwezig was. Ondanks dat ik hem momenteel niet gebruik is het wel jammer dat deze er niet meer is.

Zorg dat je bij installeren van windows de driver voor de netwerkkaart al op de usb hebt staan. Deze wordt namelijk niet automatisch herkend. En als je toch bezig bent update dan gelijk je BIOS. Let hierbij op dat wanneer je de bios update je een backup van tevoren maakt. Mijn BIOS was namelijk gereset naar default.

Pluspunten

• Voelt degelijk en van hoge kwaliteit aan
  • 3 M.2 slots (waarvan 1 PCI-e 5.0)
  • GPU Quick release knop
  • Goeie Audiochip
  • Goeie WIFI/Bluetooth
  • Hoeveelheid aansluitmogelijkheden

Minpunten

• Geen Optical S/PDIF out
  • Na bios update worden de instellingen gereset

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI

Erg tevreden over het moederbord. Het heeft een goede bouwkwaliteit voelt dus premium aan en buigt niet tot amper. En een erg mooi design. Kortom tevreden.

Pluspunten

• Design
  • Stevigheid

Minpunten

• /

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI?