€ 151,81 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Door Sjef Weller - Redacteur 20 oktober 2023

Elf luxe in-ears - Om in je oren te knopen - Update

Samsungs Galaxy Buds2 Pro zijn prima in-ears om naar muziek te luisteren, zeker als je ze gebruikt in combinatie met een Samsung-telefoon. Dan moet je echter geen klassiek afspelen, want daar maken ze een beetje een rommeltje van. De tikbediening is niet zo fijn vanwege de trage feedback, maar ze zitten wel comfortabel genoeg en zetten prima prestaties neer tijdens het bellen. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
Testpanel +2

De Buds 2 Pro zijn een verademing op gebied van in-ear oordopjes.
Samsung heeft goed werk afgeleverd.
Ik prijs de Buds 2 Pro aan indien je niks anders hebt.
Lees hier onder mijn review.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Active Noise Cancelling
  • Accu duur
  • Eco-systeem
  • USB-C laadpunt

Minpunten

• Nog niet gevonden

1 februari 2023 Rapporteer
Testpanel +2

Verrassend comfortabele True Wireless-dopjes met redelijk goede geluidskwaliteit. Voor bellen vind ik ze niet geweldig (microfoon is niet super, maar ook het comfort) maar als rondloopdopjes, of voor aan de iPad om in een hotelkamer te kunnen Netflixen in stereo zijn ze prima.

Pluspunten

• Erg licht en toch goed geluid
  • Pasvorm best goed
  • Ambient Sound werkt goed
  • Touch controls werken best goed
  • Handige oplaad-case

Minpunten

• Goede IEMs klinken beter (maar die zijn niet draadloos)
  • ANC werkt, maar voegt ruis toe

Testpanel +2

Met eenzelfde prijs als de Jabra elite 7 active komt het dus neer op wat je het belangrijkst vindt
Samsung heeft met de buds 2 pro het beste geluid en ANC. Jabra elite 7 active heeft dan weer betere bediening , multipoint bluetooth, meer instellingsmogelijkheden en een IP57 rating

EDIT na een paar maanden gebruik : Paarse versie verkleurt heel makkelijk door gewoon in uw zak of tas mee te nemen ! Zie foto's

Pluspunten

• absurd goed geluid via dubbele driver
  • ANC is heel effectief
  • natuurlijk klinkende hearthrough

Minpunten

• gebrekkige bediening door sofware restricties
  • geen auto pauze/play bij uitnemen
  • geen controls tijdens voicebellen
  • geen multipoint bluetooth
  • ANC en hearthrough niet te customizen
  • Verkleurt makkelijk (Paarse versie)

4 december 2023 Rapporteer
Product gekregen +1

Ze passen niet goed in mijn oor, er viel er een uit tijdens het fietsen en werd overgereden door een auto. Hij doet het nog top, alleen klein deukje.

Pluspunten

• kan overgereden worden met auto

Minpunten

• past niet goed in mijn oor

Hele fijne oordopjes. De beste die ik ooit heb gehad. Nou is mijn referentiekader dan wel redelijk gelimiteerd: ik heb vooral de wat goedkopere klasse gedragen. Denk aan de QCY T13 oordopjes.

Pluspunten

• Geluid is top
  • Noise cancellation indrukwekkend
  • Ambient mode "omgevingsgeluid" werkt goed
  • Belkwaliteit prima in rustige ruimtes

Minpunten

• Pasvorm niet ideaal (voor mij)
  • NC kan niet met veel wind omgaan

Testpanel +1

Via het tweakers testpanel heb ik deze Buds2 pro via Samsung ontvangen. De Buds2 pro maken een zeer goede indruk op mij ten opzicht van de oude Buds pro en Buds+. Het geluid is zeer goed en de noise cancelling ook. Voor mij een echte aanrader voor deze prijs.

Pluspunten

• Pasvorm is goed
  • Geluidskwaliteit is top
  • Noise cancelling is ook erg goed
  • Laadpuntjes irriteren mijn huid niet meer
  • Blijven comfortabel zitten na lang gebruik

Minpunten

• n.v.t.

31 december 2022 Rapporteer

Goed geluid van de earbuds, met enkele interessante aanvullingen. Telefoongesprekken voeren gaat ook goed. Echter is pasvorm niet ideaal (buds vallen uit oor bij sporten) en filteren de earbuds in bepaalde omstandigheden de opmgevingsgeluiden niet weg. Daarnaast leunen de earbuds zwaar op Samsungs Bixby systeem.

Pluspunten

• Uitstekende geluidskwaliteit
  • Afwerking oogt premium
  • Telefoongesprekken voeren gaat goed

Minpunten

• Pasvorm is niet ideaal
  • Vergaande integratie Bixby systeem
  • Onvolledige filtering omgevingsgeluid

4 februari 2023 Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer goede true wireless buds. Flinke upgrade ten opzichte van de eerste generatie.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit 24bit
  • ANC
  • strakke, mooie bass

Minpunten

• versterking omgeving
  • misschien te klein

Testpanel 0

Fraaie draadloze oordopjes, met fantastisch geluid, een handige opbergcase met ingebouwde accu, het comfort is ook dik in orde door het lage gewicht en goede pasvorm. De touchbediening werkt prima en is ook goed naar wens in te stellen, als de app het tenminste wil doen...

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit
  • Handige opbergcase met accu
  • Touchbediening
  • Pasvorm

Minpunten

• Samsung App

Testpanel 0

Mooie oortjes met een zeer goede geluidsweergave. Eenvoudig te gebruiken en op te laden. Ze zitten ook nog eens heel goed in de oren!

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Erg eenvoudig te gebruiken
  • De Wear app werkt soepel
  • Pasvorm is perfect
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Geluidsweergave werkt alleen goed met noisecancelling aan

Testpanel 0

Sjiek, fijn, goede accuduur, betere pasvorm dan de 1e, net even wat betere ANC en geluid dan mijn Galaxy Buds Pro(1).

Pluspunten

• ANC is top
  • Audio is net wat gedetailleerder
  • Pasvorm is verbeterd (voor mij)

Minpunten

• Witte kleur. Maar dat went.

Testpanel 0

Ik heb de Galaxy Buds2 Pro gekregen van Tweakers/Samsung als onderdeel van het test panel. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de pods. Ze zitten goed, vallen niet uit wat bij mij vaak het geval is. grootste nadeel is maar 1 device tegelijk te kunnen koppelen

Pluspunten

• bouwkwaliteit voelt premium
  • noise cancelling voor in ear
  • geluidskwaliteit
  • touch bediening
  • automatisch uit/aan uit doosje halen

Minpunten

• over ear heeft vaak betere noise cancelling
  • max 1 device tegelijk connected

6 september 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Gekocht om oude airpods pro te vervangen, geluid is vele malen beter en comfort ook.
Accu gaat lang mee, case is alleen dikker dan die van de airpods pro waardoor meenemen in je zakken minder comfortabel is.
Mocht je een iphone hebben zou ik toch aanbevelen om een ander paar te kopen, aangezien je niet de skip en replay functionaliteiten kan gebruiken zonder de Samsung applicatie. ik upgrade echter in januari naar een s24 ultra dus dit probleem is voor mij een kwestie van wachten.

Pluspunten

• Lang batterij leven
  • Comfortabel
  • Mooi duidelijk geluid

Minpunten

• App niet beschikbaar op ios voor alle functionaliteiten
  • Noise cancelling kan beter

29 augustus 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Deze dopjes gekocht om te gebruiken bij mijn HP Reverb G2 headset, hiervoor gebruikte ik een Sony WH1000XM3. Deze is voller en heeft een betere active noise cancelling. Nadeel wat alleen echter dat je hem nauwelijks goed op kon hebben met de VR headset tegelijk.
Met de Samsung Buds pro 2 is dat nu opgelost omdat het feest volledig in je oorschep plaatsvind.
Totaal geen inteferentie meer met de VR glasses.
Jammer dat de maximale gebruiksduur rond de 4 uur ligt in mijn geval. Maar voor je dat punt bereikt hebt zijn je hoornvliezen toch al los aan het laten door de virtual reality.
Opladen in behuizing gaat bijzonder snel en de behuizing zelf is op zijn beurt dan ook weer in een zucht vol.
Volgend jaar op vakantie blijven de grote kleppen thuis en gaan deze pilletjes mee.

Pluspunten

• Klein, passen mooi in de oorschelp
  • Blijven goed zitten bij gemiddelde beweging
  • Goede ANC, voor dopjes

Minpunten

• Minder goede ANC dan Sony WH1000XM3
  • Relatief korte accuduur

28 juli 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Ze hebben een mooi design, ze passen in de oren (in ieder geval bij mij), ze klinken geweldig en ze zijn makkelijk te bedienen. De prijs is ook niet te hoog voor wat je krijgt. De verbinding is stabiel en de batterij gaat lang genoeg mee. Het enige minpuntje is dat ze soms een beetje verschuiven als je ze lang draagt.

Pluspunten

• Design
  • Fitting
  • Geluidskwaliteit
  • Goede Bediening
  • Prijs
  • Connectie kwaliteit
  • Batterij

Minpunten

• Na lang dragen, corrigeren

26 juli 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Gekocht als upgrade van Sony's WF-1000XM3 (groot en lomp) en WF-1000XM4 (kleiner maar paste niet goed in mijn oren waardoor de ANC en geluidskwaliteit tegenviel). Deze dopjes vallen perfect in mijn vrij kleine oren en hebben erg goede ANC en geluidskwaliteit. Ik heb nog nooit muziek zo helder en duidelijk gehoord. De accuduur is ook prima, ik heb ze nog niet leeg gekregen. Opladen van het doosje en de dopjes gaat snel en de interactie met mijn telefoon is ook erg prettig; bij het koppelen krijg ik meteen te zien hoeveel stroom ze nog hebben. De equalizer in de app heb ik niet nodig gehad, de bas is dik genoeg. De ANC lijkt selectief; stemmen hoor je wel gedempt maar auto's nagenoeg niet. Tip; tweedekans op Amazon te vinden voor erg weinig.

Pluspunten

• Zeer compact, vallen mooi in de oren
  • ANC doet erg goed zijn werk
  • Geluidskwaliteit is fantastisch
  • Accuduur is dik in orde

Minpunten

• Geen multipoint

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Verkregen na het plaatsen van een andere Samsung review.

Werken op mijn Samsung A52 prima, maar op mijn HP Elitebook 735 G6 is geen stabiele verbinding te krijgen. Er klinken constant 'haperingen', alsof de connectie wegvalt of de bitrate tot 0 keldert. Al mijn andere oordopjes (4 paar, waaronder de Samsung Galaxy Buds) hebben deze problemen niet.

Wat óók ontbreekt is multipoint connection. Zelfs mijn Earfun Air S oordopjes van 60euro, kunnen tegelijk een verbinding naar GSM en Laptop onderhouden en switch naar gelang je gebeld wordt. Een gemiste kans!

Ter info: Laptop is qua drivers bijgewerkt, zelfde geldt voor de oordopjes. Zonde, maar onbruikbaar tijdens mijn werk. Ze klinken overigens via mijn GSM wel goed en ANC werkt dan prima. Ik reken de verbindingsproblemen met mijn laptop zwaar aan, dit is basis functionaliteit. Heb ik een maandagmorgen exemplaar?

Update: Tijdens teamscalls disconnecten de buds zelfs!

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Afwerking
  • ANC prima

Minpunten

• Instabiele verbinding met mijn HP zakelijke laptop
  • Geen multi-point connectie

2 van 5 sterren (Slecht)

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Een prima setje draadloze in-ears met ANC. De prijs is een stuk lager dan de topmodellen van Apple en Sony, en toch leveren de Buds2 Pro een uitstekende ervaring. Wel jammer dat er geen breder ondersteunde HD-codec beschikbaar is.

Ik gebruik ze met deze eartips AZLA SednaEarfit MAX for Galaxy Buds 2 Pro. Echte ear tip.

Oké, ik ga al.

Pluspunten

• Comfortabeler dan concurrentie
  • ANC werkt prima
  • Prima geluid!
  • Geen enorm overdreven base
  • Goedkoper dan concurrentie
  • Windows Store app beschikbaar!

Minpunten

• Niet zo comfortabel als AirPods 1/2
  • Geen aptX / LDAC
  • Samsung Scalable Codec alleen op (ondersteunende) Samsung-apparaten
  • Soms geen perfecte fit te vinden
  • Meegeleverde tips zijn zwak

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Op 13 januari jongstleden kocht ik de Samsung Galaxy Buds2 Pro met de gedachte een degelijk product te kopen. Na drie maanden ging het rechteroortje op zeer zacht en na het internet geraadpleegd te hebben, de service ingezet van Samsung en het product laten ophalen. Tot zover en prima service.
Tot mijn stomme verbazing krijg ik nu terug dat dit buiten de garantie valt en ik opnieuw een bedrag van 108,40 euro mag betalen om een werkend product te mogen ontvangen.
Inmiddels heb ik op de verschillende fora gezien dat dit problemen vaker voorkomt en besloten van de deal af te zien. Dat betekend dus dat de Samsung Galaxy Buds2 Pro na drie maanden zijn afgeschreven.
Inmiddels heb ik een product van een andere fabrikant besteld.

Pluspunten

• service van ophalen

Minpunten

• gebrekkige garantie
  • dure herstel kosten
  • snel defect met een bekend probleem

1 van 5 sterren (Waardeloos)
16 maart 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Geluid is prima; opvallend genoeg redelijk neutraal afgesteld, met een boost in de bassregio. De hoge tonen klinken a la AKG een tikkeltje metallic, maar nooit vervelend of schel. De positionering en separatie van de instrumenten is goed te noemen. Ze missen alleen dynamiek, het geheel klinkt wat inspiratieloos. Ik had op dat gebied meer verwacht van het dual-driver design. De Jabra 75ts en zelfs de Buds 1 pro klinken speelser en leuker.

De grootste afbreuk is echter de pasvorm. Vergeleken met de Jabra T75 zitten ze veel minder diep in je oren, waardoor ze niet solide in je gehoorgang zitten en constant het gevoel geven alsof ze eruit vallen. Ook gebruikt Samsung eigen rubberen dopjes waardoor je geen andere, beter passende, dopjes kan gebruiken.

Ze zijn hun prijs van >100 euro daarom niet waard naar mijn mening. Zou eerder een Jabra (+enige EQ) aanraden.

Pluspunten

• Afstelling geluid
  • Gedetailleerd geluid
  • Instrument separatie en positionering
  • Samenwerking Samsung eco systeem

Minpunten

• Pasvorm
  • Geluid mist dynamiek
  • Gebruik van niet-universele dopjes.
  • Geen handmatige EQ

13 maart 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Geluidskwaliteit en ANC zijn erg goed maar de pasvorm voor mij was erg slecht. Ik heb alle aanwezige oorstukjes geprobeerd. Verder groot nadeel voor mij is dat deze oordopjes niet goed tegen windruis kunnen. Voor onderweg op de fiets zijn deze oordopjes dus niet aanbevolen.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • ANC
  • Software

Minpunten

• Ruis bij wind
  • Pasvorm (verschilt per individu)

12 februari 2023 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Voor het geld (in de aanbieding) meer dan prima. Case is klein, koppelen is makkelijk. Geluid is ietsje beter dan Apple Airpods (1e gen). Airpods zitten beter na langere tijd. Zeer duidelijke/storende witte ruis bij transparency. Niet kopen voor transparency. Windruis binnen de perken bij fietsen met noise-canceling.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Kleine case
  • Noise canceling
  • Prima app
  • Niet teveel wind met fietsen (>30 km/u)

Minpunten

• Witte ruis bij transparency
  • Geen lossless op non-samsung devices
  • Minder comfortabel dan Apple Airpods
  • Touch besturing

19 december 2022 Rapporteer

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Grafiet, Zwart)

Pasvorm: De Buds2 Pro passen mij erg goed. Buds Pro waren dramatisch.

Geluidskwaliteit: Uitstekend (betere tuning dan de Buds Pro), vooral in separatie en zuiverheid.

ANC: Oké

Accuduur: Oké

Codec: Samsung's Seamless (SSC) 24-bit en 48,0kHz (Werkt alleen met Samsung Telefoon)

Design: Mat en kleiner dan Buds Pro

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Pasvorm
  • Design
  • Noise canceling
  • Tuning

Minpunten

• Samsung ecosysteem
  • Accuduur

1 september 2022 Rapporteer
Product gekocht

Samsung Galaxy Buds2 Pro (Wit)

Licht, goede pasvorm en kan ze uren achter elkaar inhouden.
Je kunt weing veranderen aan de instellingen van de aanraakgevoelige bediening.
De geluidskwaliteit vind ik heel goed.
Batterijduur is ruim voldoende.
Werkt ook prima samen met mijn samsung horloge en telefoon.
Handzaam doosje is makkelijk op te bergen.

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

• Aanraakbediening

Heb jij ook een Samsung Galaxy Buds2 Pro (Wit)?