De Samsung Galaxy Z Fold4 verschilt misschien niet zoveel van zijn voorganger, de Fold3, maar toch zijn de verbeteringen van de Fold4 genoeg om voor dit nieuwe toestel te gaan. Het toestel gaat langer mee op een acculading, heeft betere camera’s, een krachtige Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-soc en kan sneller laden. De camera’s zijn goed genoeg om zelfs de Galaxy S22 Ultra op sommige vlakken te verslaan. Ook op softwaregebied scoort het toestel uitstekend. De mogelijkheid om te multitasken en de smartphone als minilaptop te gebruiken dankzij de taakbalk, is een welkome toevoeging. Het updatebeleid van Samsung maakt de software-ervaring compleet. Voor deze ervaring zul je wel diep in de portemonnee moeten graven, maar als je een vouwbaar toestel wilt, is de Fold4 een goede keuze. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Prima toestel, compact en tegelijkertijd toch groot. Scherm ziet er goed uit maar vouw is soms toch wat zichtbaar. Heerlijke telefoon om productief mee te zijn (dankzij multitasking en de optionele S-Pen), te gamen of een film te kijken. Prijs is nog steeds schrikbarend hoog.
Fantastisch groot scherm in klein formaat. Product met een zeer klein beoogd publiek. Fantastische mogelijkheden, maar wel tegen een prijs. Jammer van de zichtbare vouw en het kwetsbare scherm.
Een (toch wel dure) vouwbare telefoon waarbij je een kleine tablet in je broekzak kan meenemen. Het tweede smalle scherm is net breed genoeg om te kunnen reageren op berichten of kort het nieuws te checken, maar opgeklapt hebt je een mooi groot scherm tot je beschikking.
Hét flagship van de vouwbare 'handhelds' die het beste van telefoon en tablet probeert te combineren, en daar half-half in slaagt. Het is een prachtige telefoon als je z'n features weet te appreciëren. Het frontscherm is te smal om gemakkelijk te gebruiken; het opengeklapte tabletscherm is wel ronduit indrukwekkend!
Een toestel dat bewijst dat er nog smartphone-innovatie mogelijk is. De foldables lijken in een stadium van volwassenheid te komen, en Samsung lijkt er in geslaagd te zijn de pijnpuntjes met deze generatie weg te werken. De functionaliteit blijft echter wel beperkt door de software en de prijs is hoog.
Een flagship met dikke hardware, twee schermen en een hoop softwarematige snufjes. Toch is het voor mij geen lekkere telefoon om in mijn broekzak te hebben.
Na een week gebruik is het vrij moeilijk om een algemene conclusie neer te schrijven, maar ik weet wel dat, mocht er één toestel dat mij volledig kunnen redden uit het Apple ecosysteem, het de Samsung Fold 4 zou zijn.
Uiteindelijk kwam deze telefoon te kort in mijn use cases. Als het scherm aan de buitenkant gewone afmetingen had gehad en de telefoon aanzienlijk dunner was geweest, zou het waarschijnlijk Ideaal zijn geweest. Uiteindelijk toch te 'niche' voor mij persoonlijk.
Samsung Fold 4, 13 maanden later: een toestel voor wie houdt van technologische vluchtigheid en een klantenservice die zich ontpopt tot een verhaal vol plotwendingen. Een aanrader voor iedereen die zijn bankrekening graag ziet slinken en zijn geduld op de proef wil stellen.
Na Fold3 total loss, nu ook Fold4 alleen tegen hoge kosten te repareren --> afgeschreven
Mooi groot scherm, maar fragiel
Eigenlijk ben ik iemand die het liefst geen bewegende delen aan zijn telefoon heeft. Maar tegelijk vind ik dit type foldable zo interessant dat ik de trekker over heb gehaald voor de Samsung Z Fold 4 en tot zover heb ik geen spijt. Met dit scherm kan ik echt werken, lezen en creëren. Iets dat ik met geen enkele andere telefoon tot op heden heb gekund. Het toestel is duur, heel duur, maar wanneer het mijn tas lichter maakt doordat de iPad, notitieboek en in veel gevallen mijn laptop niet mee gaat. Dan is het dat mij waard. Alles aan deze telefoon voldoet op papier, maar doet het dat ook in de praktijk. Ik ga er achterkomen.
Update Mrt'24: De binnenste screenprotector komt los. Dit wordt onder garantie gerepareerd, maar het openen van het toestel is nu heel vervelend. De screenprotector wordt na een 1 jaar erg rigide.