€ 22,50 bij bol Plaza

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur 31 oktober 2024

Dragon Age: The Veilguard - Ouderwets op een goede manier

Dragon Age: The Veilguard is een actie-rpg zoals we die ooit gewend waren van BioWare. De game speelt lekker, maar scoort vooral door de invloed die je als speler op het verhaal hebt door de keuzes die je maakt en door de relaties met companions die je wel of niet uitdiept. Dat, en de diversiteit in de klassen, zorgt voor herspeelwaarde, wat het allemaal extra leuk maakt. De grafische stijl kan even wennen zijn, maar werkt uiteindelijk goed voor de game. Afgezien van wat kleine minpunten is Dragon Age: The Veilguard precies het soort rpg dat we van BioWare willen zien, en dat is na Mass Effect: Andromeda en Anthem wel een heel fijne conclusie. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

Gekocht via Marktplaats van mijn verjaardag geld voor €25 omdat de vrije uren mij die ik kreeg via Game Pass mij wel bevielen, het speelt ontspannen en vermakelijk weg.

Pluspunten

• Gameplay
  • Speelt ontspannen
  • Verhaal
  • Veel verschillende werelden

Minpunten

• Roleplay komt niet tot zijn recht
  • Je kan het niet oneens zijn of iemand met beide benen op de grond zetten
  • Spel te makkelijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
15 november 2024 Rapporteer

Op zichzelf een DA:V een topgame, en mijn persoonlijke GOTY. Echter, neemt het wel afstand van oude Dragon Age titels. Niet alleen in de gameplay waar het tactische aspect vrijwel compleet uit is gehaald, maar ook in de algemene vibes. Het spel brengt terug wat van de simpele lol en vibes van oude RPGs als Fable, en verwijderd daarmee een aardig deel van de serieuze dark fantasy vibes waar de franchise bekend voor was. Die verandering zal niet iedereen kunnen waarderen, en het spel is dan ook veruit het beste (en oprecht goed) wanneer je er in gaat als iets nieuws ipv "de volgende Dragon Age".

Pluspunten

• Goed geoptimaliseerd, ook op oude hardware.
  • Throwback naar oude RPGs.
  • Setting, mooie en verscheidenen werelden.
  • Leuke characters.
  • Een avontuur in "the west" van Thedas ipv "the south".

Minpunten

• Grote veranderingen met de oude games.
  • Heeft wat tijd nodig om echt te ontpoppen.
  • Controlls voelen wat onnatuurlijk.
  • Weinig invloed van keuzes van eerdere games.

2 november 2024 Rapporteer

Ik vind het jammer, na dat ik zo lang op dit spel heb zitten wachten en blij was dat ik het kon spelen, is het uiteindelijk een "Oke" spel, de hype was het voor mij gewoon niet toen ik daadwerkelijk aan het spelen was, ik raad het mensen aan om te wachten tot er wat redelijke kortingen komen voor ze het proberen.

Pluspunten

• Setting
  • Geweldig Haar
  • Mooie Locaties

Minpunten

• Paar keer bugs waardoor het spel opnieuw gestart moest worden
  • Trekt je vaak uit het moment
  • De stijl is moeilijk om aan te wennen voor de Dragon Age series
  • Veel repetitieve gevechten en animaties

25 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Na alle Dragon Age spellen en vele RPG's gespeeld te hebben (Elden Ring en Baldur's Gate 3 als meest recente) kan ik alleen maar zeggen dat deze tegenvalt. Ja, het ziet er mooi uit, vooral de omgevingen, maar de stijl is verder best cartoony waardoor ik het ook wat kinderlijk vind.
Ja, het algemene verhaal is best oké, maar ik voel bij de verhaallijnen van de teamgenoten niet zo heel veel.

Waar ik vooral moeite mee heb is het best simpele combat systeem. Je hebt max 3 abilities actief, evenals je teamgenoten en die kunnen via zogenaamde 'detonations' samenwerken. Hierdoor werkt de ene teammate potentieel beter met jou of een andere teammate samen. Maar heel spannend is het niet en kent weinig diepgang.

Pluspunten

• Mooie omgevingen
  • Drakengevechten wel episch
  • Verhaal is oke

Minpunten

• Combat te simpel en repetitief
  • Grafische stijl te cartoony
  • Te weinig diepgang (gear/ skills)

24 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht

Dragon Age: The Veilguard, PS5

Deze game draagt de titel Dragon Age, maar het is geen Dragon Age. De stijl klopt niet, de setting klopt niet, de oppervlakkigheid spat er van af.

Ik heb helaas teveel vertrouwen gehad in critic reviews, maar die slaan zo hard de plank mis dat critics gewoon moreel failliet zijn en niet meer te vertrouwen zijn.

Dit is het slechtste wat ooit door Bioware is uitgebracht.

Pluspunten

• Grafische kwaliteit

Minpunten

• Visuele stijl is niet Dragon Age
  • Oppervlakkig verhaal met oppervlakkige keuzes
  • Weet totaal niet te boeien
  • Opgedrongen diversiteitsagenda
  • Qunari design is erbarmelijk en om voor te schamen

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Dragon Age: The Veilguard, Xbox series S|X?