€ 18,95 bij AllYourGames.nl

Dragon Age: The Veilguard, PS5 Review

25 januari 2025, laatste update op 25 januari 2025, 56 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na alle Dragon Age spellen en vele RPG's gespeeld te hebben (Elden Ring en Baldur's Gate 3 als meest recente) kan ik alleen maar zeggen dat deze tegenvalt. Ja, het ziet er mooi uit, vooral de omgevingen, maar de stijl is verder best cartoony waardoor ik het ook wat kinderlijk vind.
Ja, het algemene verhaal is best oké, maar ik voel bij de verhaallijnen van de teamgenoten niet zo heel veel.

Waar ik vooral moeite mee heb is het best simpele combat systeem. Je hebt max 3 abilities actief, evenals je teamgenoten en die kunnen via zogenaamde 'detonations' samenwerken. Hierdoor werkt de ene teammate potentieel beter met jou of een andere teammate samen. Maar heel spannend is het niet en kent weinig diepgang.

Pluspunten

• Mooie omgevingen
  • Drakengevechten wel episch
  • Verhaal is oke

Minpunten

• Combat te simpel en repetitief
  • Grafische stijl te cartoony
  • Te weinig diepgang (gear/ skills)

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik speelde als mage en dan is de primaire. combat een orb/dagger (melee) of stave (ranged). Hier zit je uiteindelijk steeds hetzelfde riedeltje knoppen te bashen en in mijn geval tussendoor te dodgen. Er is weinig tactiek nodig en vijanden (zelfs bazen) heb je snel door. Dan is het eigenlijk vooral uithoudingsvermogen op in mijn geval de een na hoogste moeilijkheidsgraad. Ik heb de hoogste moeilijkheidsgraad nog geprobeerd, maar vond dat vooral frustrerend in plaats van uitdagend.

Ten slotte over de gear: die is ook best beperkt, je wapens zijn altijd hetzelfde, maar doen een ander soort damage. Het voelt allemaal heel erg als RPG lite, waarbij toegankelijkheid belangrijker lijkt dan een rijke RPG ervaring (wat ik zoek). Voeg hier een vleugje woke aan toe (stoorde mij overigens niet zo), een heel systeem rondom 'appearences' (Fortnite anyone?) en je merkt dat ze met Veilguard mikken op een doelgroep waar ik niet echt toe behoor.

Heb jij ook een Dragon Age: The Veilguard, PS5?