Review door de redactie
De vrm van de Gigabyte B660M DS3H DDR4 is niet geschikt voor Core i7- of i9-processors, maar voor bijvoorbeeld een Core i3 12100 of Core i5 12400 is dit moederbord prima geschikt. Je betaalt zeker niet te veel en krijgt een prima basis, inclusief meegeleverde ssd-heatsink. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
4 van 5 sterren
4 reviews - Pagina 1 van 1
Grote featureset voor een goedkope prijs. Let op: XMP werkt niet op de meeste CPU's en resulteert in een zwart scherm
Pluspunten
- Heatsinks op VRM
- Snelle POST
- 2,5gb LAN
- 5 USB-A poorten
Minpunten
- Zwart beeld (geen POST) bij aanzetten XMP op niet K-series cpu (Intel gierig)
- Geen interne USB-C aansluiting voor voorkant kast
Gigabyte B660M DS3H DDR4
Mijn ervaring met Gigabyte is uitstekend en heb dit bord met vertrouwen gekocht. Ik moest wel wat prutsen in het BIOS om de XMP van het geheugen werkend te krijgen. De VRM wordt echter zo heet dat de CPU en GPU ook warmer zijn dan bij andere moederborden.
Pluspunten
- Stabiel en duurzaam
- 1 4x PCIe 4.0 NVME SSD slot via CPU
- 1 4x PCIe 4.0 NVME SSD slot via de B660 southbridge
- Goede Fan controler in het BIOS
Minpunten
- Prijzig tov AMD
- BIOS en XMP is lastig
- Oude koelers passen niet
- VRM wordt veel te heet
3 van 5 sterren (Voldoende)
Prima deal voor 115 euro, let wel op de coil whine rond de cpu socket
Pluspunten
- Alles lijkt prima te werken
- Meegeleverde ssd koeler werkt prima met samsung 980 pro, ik weet niet hoe het zit met energieonzuinige modellen
Minpunten
- Gebied rond CPU socket heeft veel coil whine
- Geen usb c connector
- Maar 5 usb A poorten
- Maar 4 fan headers
- Soms na hibernate werkt de cpu fan niet en moet ik herstarten. Maar sleep modus heeft dit probleem niet
3 van 5 sterren (Voldoende)
Gigabyte B660M DS3H DDR4
Goedkoopste B660 bordje met vrm heatsink. Het is gewoon allemaal ok. Vrm wordt 72c met 12100f bij smallFFT en een noctua U14s. 2xm.2, 2.5gbit lan en wat usb op de achterkant. Hier kan ook prima een 12400f op geprikt worden.
Pluspunten
- 2x m.2 op 4.0 snelheid
- 2.5gbit lan
- vrm heatsink
- ik mis eigelijk niks tov ander b660
Minpunten
- abc audio
- 5x usb net genoeg achterop (2x2.0 2x3.0)