De Intel Core i5 11400F is flink sneller dan zijn voorganger en, belangrijker, vlotter dan de Ryzen 5 3600 van AMD. Die processor was tot nu toe de aanrader bij uitstek in het lagere middensegment. Met de Core i5 11400F bespaar je 40 euro, maar heb je net als bij de Ryzen geen igpu. De twee tientjes duurdere Core i5 11400 beschikt daar wel over. Lees verder »
Voor het geld is het een zeer goede processor.
vergelijkbaar met Ryzen 5600x
i.c.m. h510m en RTX3070.
Games draaien erg soepel.
met waterkoeling niet heet te krijgen
Hele sterke CPU die ik gebruik in mijn gaming RIG.
I.C.M. een NZXT Kraken X42 ook een hele koude CPU.
Idle draai ik op 20-23 graden, en tijdens heavy gaming sessies op 35-40 tops!
Zeker met de huidige prijs (~170 eur) een zeer interessante optie voor als men iets beters zoekt, maar een Ryzen een stap te ver is. Let wel dat er ~30 euro bijkomt voor een aftermarket cooler zoals bijv. de BeQuiet! Pure Rock Slim 2 - deze heb je echt nodig!
Bang for the buck! Laat je echter niet wijs maken dat je met een TDP van 65 watt een goedkope koeler kunt gebruiken want dit ding wordt snel warm.
Perfecte CPU voor budget gaming. Ik raad wel aan om een aftermarket koeler erop te zetten. De stock intel koeler zal niet alle performance er uithalen die je wil.
Leverd prima prestaties icm Asrock B560M Pro4 board, stock koeler niet gebruikt, adviseer ik ook niet.
Met Prime 95 (mobo op standaard instellingen) trok hij 110 W, de Be quiet! Pure Rock Slim 2 houd hem goed koel.