![]() |
Review - Drie goedkope videokaarten in de ring geplaatst Er zijn het afgelopen jaar interessante goedkope videokaarten uitgekomen. In deze review worden drie videokaarten met een prijs beneden de 150 euro aan de tand gevoeld: de Geforce 8800 GS, de Geforce 9600 GT en de Radeon HD 3850 1GB. |
![]() |
Review - ATI Radeon HD 3870 X2-review AMD heeft vandaag de Radeon HD 3870 X2 geïntroduceerd. Deze videokaart bevat twee gpu’s en is AMD’s poging om weer een voet aan de grond te krijgen in de high-end videokaartenmarkt. Tweakers.net nam de kaart onder de loep. |
![]() |
Review - Machtige middenklassers: ATi RV670 versus nVidia G92 Met de introductie van ATi's RV670 kan de strijd met de G92 van nVidia losbarsten. Beide fabrikanten willen pronken met opzienbarende graphics voor een aanvaardbare prijs, en wij keken of dit waargemaakt wordt. |
Sinds een week of 2 heb ik een Asus 8800GT in mijn bezit. Het gaat hier om de versie met de vernieuwde non-reference design koeler, de Glaciator . De kaart werd geleverd met DVI-VGA en s-video converter en het spel Company of Heroes. De overclockbaarheid van de core is zeer goed te noemen. 720MHz i.p.v. 600MHz is ongeveer het maximum wat ik eruit heb kunnen halen met de stock fan. Temperaturen bleven daarmee bij de 60 graden. Het geluidsniveau blijft zeer beperkt en is niet storend. Zeker als je aan het gamen bent zul je het überhaupt niet door hebben. Het geheugen wil bij mij maar zo'n 50MHz (van 900 -> 950MHz of in marketing termen van 1800MHz -> 1900MHz). Daarboven kreeg ik freezes tijdens het draaien van 3D Mark of in-game. De Shader...
Ik heb deze kaart al weer een week of 12, en ben er heel tevreden mee. Deze kaart zorgt ervoor dat ik met m'n AMD 3200+ en 1gig geheugen Crysis op medium kan spelen(in DX10). Verder is hij best stil, behalve als de koeling op 100% gaat via Smartdoctor. Een monsterkaart voor een mooi prijsje Ik draai deze kaart onder Xp en Vistax64 en op beide platformen draait hij geweldig. Daarbij is COHOP, die bijgeleverd wordt, een sublieme game om hem flink onder druk te zetten, zeker onder DX10(hier heb je wel Vista voor nodig). Ik zou zeggen: Als je meewilt met de top, en je vindt 600 euro voor een Ultra te duur, dan zou ik als ik jou was deze eens proberen!