Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Prijs
€ 177,90
Specificaties Socket AM4 • ATX • AMD B550 chipset - Bekijk alle specificaties
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
34
Score: 4
15
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
DekarUrilNewbie 6 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Gekocht voor upgrade naar AMD Ryzen 5800X. Bij dit moederbord krijg je eigenlijk alle features en kwaliteit die je nodig hebt zonder de hoofdprijs te betalen. Initieel wat compatibiliteit issues maar nadat ik mijn BIOS en Windows 10 had geupdate werkte alles uitstekend.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit
  • 2x M.2
  • Wifi
  • Toekomst bestendig

Minpunten

  • Bios update nodig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 4

+1
TrasGraMogr 11 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Voor de prijs die je betaalt voor dit moederbord krijg je heel veel terug. Het heeft een paar kleine minpuntjes, maar uiteindelijk is het gewoon een erg goed moederbord met veel luxe elementen, zoals ingebouwde wifi 6, 2.5G ethernet en 2 M.2-sloten, beide zelfs met heatsink.

Pluspunten

  • Ingebouwde Wi-Fi 6
  • 2 M.2-sloten met heatsink
  • Prijs
  • I/O-shield al geïnstalleerd
  • 2.5 Gbs LAN
  • 7 USB-poorten
  • Goede geïntegreerde audio
  • Hybrid fan headers

Minpunten

  • 2 SATA-poorten niet 90 graden gedraaid
  • RGB niet bijzonder zichtbaar
  • Geen debug-leds

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5

+1
ninjitchuNewbie 23 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

In het kort: Een mooi moederbord met een complete feature set voor een schappelijke prijs maar perfect is het niet.

Pluspunten

  • Prijs
  • compleet

Minpunten

  • Fan headers beperkt
  • Antenne voet instabiel
  • Software op CD

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 3

+1
mverschoof 12 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Uitgebreid moederbord voor een schappelijke prijs. Voor een niet top-of-the-line gamer is dit moederbord echt een uitkomst. Voor rond de 150 euro heb je een PCI-e 4.0 slot, 2 M.2 sloten, optie tot de nieuwste processoren, rgb, wifi en bluetooth! Het is ook nog eens een mooi bord voor displaying.

Pluspunten

  • Mooi bord
  • (a)RGB
  • Wifi en bluetooth
  • Goede prijs
  • PCI-e 4.0

Minpunten

  • De twee rgb strips linksonder zijn een beetje vaal van kleur
  • RGB software is niet de makkelijkste
  • Boekje is een beetje onduidelijk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 5
Layout Score: 4

+1
klijntecNewbie 14 maart 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Voor m'n zoons verjaardag een nieuwe zelfbouw (game)computer gekocht. Dit moederbord heeft WiFi aan boord en kon overweg met de processor die op dat moment goed verkrijgbaar was: AMD Ryzen 5 5600X.

Pluspunten

  • Voelt degelijk aan
  • Duidelijke website met drivers en pdf

Minpunten

  • BIOS updaten, daarna pas vlekkeloos

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ondersteuning Score: 5

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Betaalbare MoBo met toegespitste IO.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Veel opties
  • Wi-Fi en Bluetooth ingebakken
  • IO is gebalanceerd

Minpunten

  • Oude BIOS geleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Layout Score: 5

0
spamsmurf 13 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Prima moederbord met haast niet te overtreffen prijs/prestatie. Zeer makkelijk in te bouwen en stabiel. Enige issue dat er was betreft het bluetooth device dat opeens verdwenen was. Dit is op te lossen door de power los te halen en even geduld te hebben.

Pluspunten

  • Zeer compleet
  • AX/Bluetooth
  • 2e M2 koeler
  • Nette prijs
  • Stabiel

Minpunten

  • Bluetooth issue (eenmalig)
  • Geen foutcode leds

Eindoordeel

Score: 4

DeGroteHoebie 4 april 2022 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Heel fijn moederbord, niet goedkoop maar wel erg goed. Past goed in een ATX kast en zelfs een BeQuiet DarkRock Pro 4 koeler en een 3070Ti kaart zitten elkaar niet in de weg. De SSD heatsinks zijn super en alles is heel duidelijk aangegeven op het bord zelf.

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • SSD heatsinks
  • Indeling
  • Bios Flashknop

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
RocketLeague 17 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Een top moederbord voor een scherpe prijs (op moment van aankopen 130,- euro). Gekocht omdat het moederbord Bluetooth heeft, lekker veel snelle USB 3.2 poorten, zonder update geschikt was voor mijn AMD 5800X en een scherpe prijs heeft.

Pluspunten

  • Veel USB 3.2 poorten
  • Passieve M.2 koeling
  • Scherpe prijs
  • Ondersteund nieuwste 5XXX CPUs zonder update
  • Bluetooth 5.0
  • WiFi
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen USB-C poort

Eindoordeel

Score: 5
fotosynthes3Newbie 15 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Bios updaten via "qflash" ging snel en makkelijk. Met de ingebouwde bluetooth kan je makkelijk controllers aansluiten. M2 slots hebben beide een heatspreader. Wat wel jammer is dat mijn moederbord problemen heeft met het detecteren van mijn harde schijf, mijn oude moederbord heeft en meldt geen problemen met hd.

Pluspunten

  • Bluetooth
  • q-flash plus

Minpunten

  • Onbetrouwbaar dedectie harde schijf

Eindoordeel

Score: 4
ThszxNewbie 14 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Ik bouw eens per 5 jaar ongeveer een nieuw systeem. Dit moederbord gekocht voor een totale upgrade. Werkt super in combinatie met Ryzen 5900X. Het installeren van de cooler, DDR en .m2 schijven verliep ook erg soepel, handleiding is duidelijk. Bios update gedaan. Erg tevreden met dit moederbord!.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Duidelijke handleiding

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Hexangel 11 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Dit prachtige moederbord gekocht in combinatie met de Ryzen 5600X en mijn PC draait weer als een zonnetje! In elkaar zetten was zo gepiept en het geen enkel onderdeel zit knel. Geen gekke toeters en bellen, maar dat wilde ik ook niet. Aanrader!

Pluspunten

  • Stevig board, voelt sollide
  • Mooie afwerking, ruimtelijk
  • Duidelijke BIOS

Minpunten

  • Sommige tekst slecht leesbaar

Eindoordeel

Score: 5
mikeciNewbie 10 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Ik heb deze moederbord aangeschaft in combinatie met een AMD 5600X ter upgrade van mijn huidige systeem. Voor de prijs is dit een ongelofelijk complete moederbord. Daarnaast is het ook een mooie moederbord om te zien. Dit is wat mij betreft zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
  • Zeer compleet kwa opties
  • Voelt zwaar en robuust aan
  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • Geen minpunten gevonden

Eindoordeel

Score: 5
bobiscuulNewbie 10 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Moerderbord gekocht in combinatie met een Ryzen 5600X. Prima prijs kwaliteit verhouding. Echter moet er wel een bios update gedraaid worden voordat hij stabiel loopt. Wifi antenne is een losse module. Dit had van mij ook een simpele vaste antenne mogen zijn.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Zeer compleet

Minpunten

  • Bios update vereist

Eindoordeel

Score: 5
Kippensoep91Newbie 9 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Gekocht voor Ryzen 5800x+6900 XT. Geen problemen met installatie. Bios (F12) flash eenvoudig met de Q-flash-plus knop. (Duurde zo'n 5 minuten). Moederbord heeft mooie zwarte look. XMP profiel dadelijk zelf juiste timings van Crucial Ballistix BL2K16G36C16U4B gevonden voor 3600. Opstarttijd windows +/-10s. Goede prijs/kwaliteit.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Q-Flash plus eenvoudige bios update
  • XMP profile juiste timings
  • Zwarte look (geen regenboog)
  • Wifi inbegrepen voor deze prijs

Minpunten

  • Voorlopig geen

Eindoordeel

Score: 5
Daanoontje90Newbie 8 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Prima product! Op de doos stond dat deze niet zou draaien met de 5000 serie processoren, dit deed hij echter wel degelijk. Hierna wel even een bios update uitgevoerd dat alles up to date is. Bouwkwaliteit prima en duidelijke manual.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • mooie layout

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
wicked007Newbie 3 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Het is een degelijke moederbord met goede prijs. Het moederbord heeft voldoende fan headers (2 voor cpu en 3 voor behuizing) voor goede ventilatie. De bios moet bijgewerkt worden voor ryzen 5000-series chip en het is makkelijk te doen zonder een cpu met Q-flash functie van gigabyte. (instructies op internet!)

Pluspunten

  • degelijk
  • voldoende I/O poorten
  • ingebouwde Wi-Fi6 module

Minpunten

  • bios-update instructie niet meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
cooootjeNewbie 2 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Prima moederboard. Compleet, makkelijk inbouwen en veel opties. Gekocht in combinatie met AMD Ryzen 5 3600 processor.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Hoge kwaliteit
  • Prijs

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
NawidKgNewbie 2 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Een mooie afwerking, alles werkt ook naar toebehoren en de gehele installatie is goed gegaan dankij de user manual, al met al top moederbord

Pluspunten

  • 2 m.2 gekoelde slots
  • 4 sata poorten
  • Gemakkelijke BIOS

Minpunten

  • Geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
omarskyNewbie 30 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Zeer tevreden met dit moederbord Het moederbord was out of the box compatible met mijn nieuwe Ryzen 5 5600x en had dus geen Bios update nodig wat erg fijn was. Het design is mooi afgewerkt en niet te gamerachtig.

Pluspunten

  • Compatible met Ryzen 5000 series zonder bios update
  • PCI Express 4.0 ready
  • Wifi 6

Minpunten

  • Relatief zwaar voor een moederbord

Eindoordeel

Score: 5
perwenzNewbie 30 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Erg tevreden. Makkelijk te installeren, voldoende i/o en hoefde BIOS niet te updaten om de CPU gelijk te gebruiken. Zelf erg fan van te niet al te 'gamer look'

Pluspunten

  • Simpel
  • Eenvoudig te installeren
  • Manual duidelijk

Minpunten

  • Geen rgb (als je dat belangrijk vindt)

Eindoordeel

Score: 5
SneakybirdNewbie 30 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Good product om een PC te maken ! Goedkoop en interresant product. Twijfel niet !

Pluspunten

  • Prijs
  • PCIE4
  • Design

Minpunten

  • connector

Eindoordeel

Score: 5
NarukeNewbie 30 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Onlangs begonnen met voor het eerst zelf een desktop bouwen, zodoende op dit mobo gekomen. Heeft veel features voor een hele scherpe prijs. Alles draait nu en ben zeer tevreden over dit product. Alleen nog af en toe wat geklooi met de wifi antenne.

Pluspunten

  • Prijs/features
  • Wifi en Bluetooth
  • PCI-e 4.0
  • 2e M2 slot
  • 2.5gb Ethernet

Minpunten

  • Antenne ietwat groot
  • RGB Software niet al te top

Eindoordeel

Score: 4
Pisdine 29 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Prima moederbord voor een aardige prijs. Ik zocht een moederbord met ingebouwde bluetooth maar dit vind je enkel in duurdere moederborden. Ook heeft dit moederbord 2 heat sinks voor NVME, wat mooi meegenomen is.

Pluspunten

  • prijs
  • wifi/bluetooth
  • 2,5gb ethernet

Minpunten

  • wifi/bluetooth antenne beetje groot

Eindoordeel

Score: 5
Pieter EvertNewbie 29 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2

Waar voor je geld en je krijgt ook nog eens een mooi bord. Het werkt zoals het hoort, alle aansluitingen zitten op een logische locatie en de RGB is niet al te extreem en juist wat subtiel. Al om al een zeer goede investering!

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • PCI-e 4.0
  • Mooi bord
  • Easy to install

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee