Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
9 juni 2008 Rapporteer

De WRT350N zoals die in Nederland verkocht wordt is de 2de versie van deze router. Voor de gebruiker houd dit vooral in dat je er geen custom firmware (zoals dd-wrt) op kan draaien. Inhoudelijk zit er andere hardware in maar over de kwaliteit daarvan kan ik geen zinnig oordeel vellen.
De router onderscheid zich van zijn concurenten dmv de NAS mogelijkheid. Elke USB HD storage kan via de USB poort worden aangesloten en de data op die drive wordt dan via een aantal mogelijkheden benaderbaar:
- Windows netwerk; werkt zonder problemen
- FTP: werkt ook zonder problemen maar is nagenoeg niet te configureren (op gebruiker accounts na)
- uPNP; Dit is duidelijk een zorgkindje. Werkt niet tot slecht. Pas na enkele FW upgrades begon dit bij mij...

Pluspunten

• Wireless-N
  • USB to NAS functionaliteit

Minpunten

• Langzaam
  • Duur
  • NAS is amper te configureren
  • Waardeloze ondersteuning

3 van 5 sterren (Voldoende)
14 februari 2008 Rapporteer

Dit is mijn eerste review, dus er zullen nog wel wat wijzigingen en aanmerkingen volgen. Ik heb de router gekocht omdat mijn US-Robotics 8000-3 geen draadloze optie had. Op mijn laptop zit onboard een n netwerk. Dus vrij snel. --- Uodate 10-2-08: Algemeen van zeer goed naar goed gezet. Reden is standaard snelheid, de kwaliteit van de handleiding en de website als je wilt weten hoe de USB schijf aan het werk te krijgen. ----- De eerste beoordeling van de levering is goed. Nette professionele doos. Compleet met kort utp kabeltje om de eerste instelling te doen. En basis handleiding met cd om een snelle installatie te doen. Uiterlijk is kwestie van smaak. En verdwijnt toch boven op een kast. Persoonlijk vond ik het wel leuk vormgegeven in RVS...

Pluspunten

• Na doorlopen snelle installatie van de cd en aansluiten volgens stappenplan is de router on line. En zelfs beveiligd met WPA2-personel. Netjes.
  • Alles via laptop met Vista Home Premium.
  • Mooi kompleet.
  • Goed bekend staande firewall.
  • Goede kwaliteit.
  • Goed installatie menu.
  • USB poort voor harde schijf

Minpunten

• Gebruik van de USB poort is onduidelijk. Afspelen van media of het verplaatsen van media naar de schijf is niet duidelijk. Voor een kenner lijkt me dit geen probleem. Eerste keer is niet makkelijk.
  • Geen aparte knop om draadloos netwerk uit te zetten als het niet gebruikt wordt. Als je het toch niet gebruikt moet het ook maar af staan. Kun je software matig uitzetten, maar is te omslachtig.

Dit is een geweldige router. Linksys is altijd goed in het opzetten van een duidelijke en beheersbare interface. Ook het aansluiten van een externe HD is erg eenvoudig.

Pluspunten

• Het meest positieve is het bereik en de snelheid.

Minpunten

• Er zit geen printserver in.

22 augustus 2008 Rapporteer

Zeer bedroevend apparaat. Heb de 350N versie 2.
Het apparaat verliest constant zijn netwerkverbindingen, kan computers niet meer vinden, start spontaan opnieuw op, heeft een zeer slecht bereik en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik heb van ellende mijn oude belkin 54g maar weer teruggezet en de problemen waren gelijk weer opgelost. Ik ben eens gaan google-en op deze router en tot mijn verbazing vond ik in diversa fora allemaal lotgenoten met dezelfde problemen. Het schijnt aan de slechte firmware te liggen, maar Linsys zou het verdommen om een goede firmware uit te brengen. En ik juist deze gekocht om de goede naam van Linksys... zucht... Mijn router gaat de grijze bak in en ik ga een ander merk kopen. Linksys heeft voor mij helemaal afgedaan......

Pluspunten

• 1gbps poorten, pre-N Wlan, usb aansluiting voor HD/USB Stick etc., UPND media Server - Als je een HD aansluit kan je dus bijv. met een PS3 filmpjes kijken die op deze HD staan.

Minpunten

• Continu netwerk problemen, zeer slecht bereik, computers /printer / nas die ineens niet meer te vinden zijn. Verliest regelmatig internet verbinding.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
10 februari 2008 Rapporteer

Gebruik deze icm een aantal PC's zoawel bedraad als draadloos.
100Mb maar ook gigabit verbinding wordt gebruikt.
Laptop met wireless connectie.
Installatie is een makkie en en instellingen zijn logisch opgebouwd.
Instellen was dan ook helemaal geen probleem.
Ik ben van mening dat dit een product is wat niet stabiel draait om de reden dat ik vele vastlopers meegemaakt heb. Ik had direct nieuwe SW ge-upgrade en heb een v2 router.
Router loopt vast zodra ik wat met port routering doen. Als ik een reeks poorten open zet voor torrent doeleinden loopt die vast. Dit is nog steeds het geval en vandaar ik dat uitgezet heb. Op zich doet die dat automatisch met upnp maar dat moet geen reden zijn van vastlopers.
Op ene of andere redenen raakt mijn wireless connectie van slag als ik mijn laptop in standby mode aanzet en weer uitzet. Dan maakt deze wel verbinding maar geeft aan dat deze beperkt is en ik dan ook niks meer mee kan doen. Het is niet een probleem met mijn laptop want ik heb wel andere routers waarmee die dit probleem niet heeft. Het resetten van router lost dit probleem wel op maar dat is niet de bedoeling.
Voor de rest doet he het wel en eigelijk hoop ik nog steeds dat deze problemen met de nieuwere SW versie opgelost...

Pluspunten

• gigabit verbinding
  • 350N draadloos
  • uiterlijk

Minpunten

• vastlopers

1 januari 2013 Rapporteer

Linksys WRT350N

21 december 2012 Rapporteer

Linksys WRT350N

Heb jij ook een Linksys WRT350N?